Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Vajag darīt. Nevajag stāvēt, skatīties un domāt. Jāatmet kautrība"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skudra: "Vajag darīt. Nevajag stāvēt, skatīties un domāt. Jāatmet kautrība"
Pēteris Skudra. Foto: Raimonds Volonts, dinamoriga.lv

Šovakar Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" viesos atspēlējās un ar 4:3 bullīšos pārspēja Sanktpēterburgas SKA. Par mača galveno varoni kļuva Lauris Dārziņš, kurš realizēja abus pēcspēles metienus. Pēteris Skudra preses konferencē skaidroja, par ko runāts pēc nesekmīgā sākuma, minēja iemeslu pagarinājumā neizmantotajiem vairākumiem un skaidroja sastāva izvēles detaļas.

“Mums izdevās laba spēle. Atkal sākums nebija no labākajiem - bijām pārāk piesardzīgi. Jāiemācās spēlēt no pirmās minūtes. Pēc pirmās trešdaļas izrunājām, ka pietiks baidīties - jāatmet kautrība un jāspēlē agresīvāk. Nedrīkstējām stāvēt, skatīties, domāt. Tas palīdzēja lauzt spēli. Augstā līmenī bija disciplīna - iepriekš pelnījām pa 14 soda minūtēm, un tā uzvarēt ir grūti, bet šodien situācija bija labāka, un tas deva iespēju uzvarēt. Svarīgi, ka iemetām vajadzīgajos brīžos. Paldies puišiem par pašatdevi. Aiz šādām spēlēm un uzvarām ir jāaizķeras,” pēc spēles teica Pēteris Skudra.

Pagarinājumā Rīgas “Dinamo” bija divas iespējas spēlēt vairākumā, tomēr izšķirt spēli neizdevās. “Neteikšu, ka mums nebija momentu. Bija labi metieni. Varbūt neizspiedām vairāk, bet ir nianses, par ko bieži vien neaizdomājas - tas ir pagarinājums, tātad ledus ir štruntīgs un ripa lēkā. Vispār vairākums šodien bija labā līmenī,” skaidroja Skudra. “Pretī bija SKA mazākums, kas ir labs. Apmācīti hokejisti un sistēma. Neizspēlēsim līdz tukšiem, lai kā gribētos. Tā domāt būtu naivi.”

“Sauksim lietas īstajos vārdos - esam sūdīgā situācijā. Taču katru maču izejam ar vienu domu - uzvarēt. Atkārtošu to, ko esmu teicis arī iepriekš - lielākajā daļā zaudēto spēļu mēs nespēlējām sliktu hokeju, vienkārši atradām veidu, kā zaudēt. Diemžēl. Ja nopelnām 14 vai 16 soda minūtes, tad uzvarēt ir grūti,” pauda rīdzinieku galvenais treneris. Skudram tika vaicāts, vai SKA varētu ietekmēt patukšās tribīnes, bet speciālists iebilda: “Gribētu, lai Rīgā varētu nākt kaut tik daudz skatītāju. Mums vispār ir tukšas tribīnes. Ir smieklīgi domāt, ka SKA, kur spēlē daudzu izlašu hokejisti, pietrūka publikas atbalsts.”

Pēdējos mačos “Dinamo” izvēlējies maču aizvadīt ar astoņiem aizsargiem un 12 uzbrucējiem. “Mums ir sava specifika. Astoņus aizsargus mums sanāk izmantot efektīvāk nekā 13 uzbrucējiem, tāpēc esam izvēlējušies šādu pieeju. Jānis Švanenbergs ir progresējis un dabūjis vietu sastāvā. Patika Daniela Bērziņa, Mārtiņa Dzierkala un Emīla Ģēģera trijnieks. Redzam, ka, spēlējot ar 12 uzbrucējiem, tiekam galā labāk nekā tad, kad ir septiņi aizsargi. Ja nu kaut kas atgadās, kā Genādija Stoļarova savainojums Rīgā spēles sākumā, tad mums ir Metjū Majone, kurš var spēlēt arī uzbrukumā.”

“Ja godīgi, pie četri pret trīs vairākuma treniņos vispār neesam strādājuši. Tagad noteikti piestrādāsim. Varējām labāk. Domāju, ka spēlējām pārāk statiski, bija pārāk maz metienu. Vajadzēja vairāk kustības. Nebija īsti labi,” pagarinājumā neizmantotos vairākumus skaidroja Miks Indrašis, kurš ar rezultativitātes punktiem izcēlies jau septiņos mačos pēc kārtas. “Katra uzvara dod labas emocijas. Redzam, ka varam spēlēt pret labām komandām. Vajag tā turēt, tā spēlēt, un viss var sanākt.”

Savukārt “Dinamo” vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, komentējot Laura Dārziņa uzvaras bullīti, atzina, ka komandas kapteinis ar viņu tā nav izrīkojies: “Viņš vispār treniņos nemet bullīšus! Laikam galvā visu izdomā, un viss - ar to pietiek.”

“Komanda, pret ko šovakar cīnījāmies, bija tiešām ļoti meistarīga. Iesākām nedaudz lēnīgi, kā dēļ viņiem izdevās izvirzīties vadībā. Labi, ka mēs laicīgi spējām gūt pirmos vārtus. Vairākums mums pēdējā laikā strādā. Vairākuma realizācija ir atslēga uzvarētām spēlēm. Ir ļoti patīkāmi pārspēt komandu, kura kopvērtējumā ir tik augstu,” teica Džeisī Lipons, kurš guva savus pirmos vārtus “Dinamo” rindās.

“Forši gūt vārtus pret sev zināmu vārtsragu – pagājušajā sezonā spēlējām vienā komandā AHL. Šis vārtu guvums noņem nastu no maniem pleciem. Kādu laiku nebija izdevies gūt vārtus. Reizēm tā notiek – sezonā viss nerit, kā iecerēts. Tad atliek vien strādāt. Cerēsim, ka tagad jau ar mierīgāku prātu izdosies vēl gūt vārtus,” teica kanādietis.
“Šāda uzvara bija ļoti nepieciešama. Šis panākums palīdzēs mūsu pārliecībai. Jau kādu laiku laukumā rādām labu sniegumu, izdarām vairāk metienus pa pretinieku vārtiem, taču pie uzvaras nespējām tikt. Ar citām sajūtām tagad dodamies uz priekšu. Darīsim visu, lai šīs sajūtas izdotos turpināt.”

No vairākiem Sanktpēterburgas SKA preses konferences dalībniekiem izceļams uzbrucēja Jakova Treņina teiktais: “Gribu atvainoties līdzjutējiem. Mums nav tiesību tā spēlēt, it īpaši mājās. Sākām labi, bijām vadībā, bet otrajā periodā sapelnījām nevajadzīgus noraidījumus. Pretinieks realizēja un aizķērās. Pie 3:2 spēle varēja aiziet uz jebkuru pusi, bet - viņi izlīdzināja. Nedrīkstam tā spēlēt savā laukumā.”

Izmantotie resursi:
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...

  +4 [+] [-]

, 2020-12-07 23:17, pirms 3 gadiem
V.Pūks: „Vajag darīt tā, kā darīt vajag, bet darīt tā, kā nevajag darīt, nevajag."

  +2 [+] [-]

, 2020-12-08 07:28, pirms 3 gadiem
Pamodās

  +1 [+] [-]

, 2020-12-08 09:06, pirms 3 gadiem
Nu jau lirika kā ga-ga-rinu būtu pacēluši.

     [+] [-]

, 2020-12-08 09:49, pirms 3 gadiem
Tas rīdziniekiem ierasts, pret stiprām komandām saņemas, pēc tam švakām zaudēs. Diez cik tagad ilgi būs jāgaida līdz atkal saņemsies?