Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Osaka kļūst par Japānas pirmo "Grand Slam" finālisti

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Osaka kļūst par Japānas pirmo "Grand Slam" finālisti
Naomi Osaka
Foto: AFP/Scanpix

Tikai 11. reizi spēlējot "Grand Slam" turnīrā, pirmo finālu visaugstākās kategorijas turnīros sasniedza 20 gadus vecā Japānas tenisiste Naomi Osaka, kura "US Open" otrajā pusfinālā ar 6:2, 6:4 pieveica pagājušā gada finālisti Medisonu Kīsu.

Osaka pirms ceturtdienas mača Kīsai bija zaudējusi visās trīs iepriekšējās cīņās. Vienā no tām – 2016. gadā "US Open" – Osakai uzvara izslīdēja no rokām, kad viņa 3. setā bija vadībā ar 5:1 un visā mačā zaudēja ar 5:7, 6:4, 6:7(3).

Vakardienas mačā galvenā statistika bija Kīsas breikbumbas – 0/13! Osaka 1. seta ceturtajā geimā atspēlējās no 0:40, izdzēšot kopumā četras breikbumbas. Kīsa uz to reaģēja ar savas serves zaudēšanu nākamajā geimā un nokļūšanu septiņu pēc kārtas zaudētu geimu sērijā!

Vēl neveiksmīgāks geims uzņemšanā Medisonai bija 2. seta otrais geims, kad viņa jau bija iedzinējos ar setu un breiku. 12 minūtes ilgajā geimā Kīsa bija sešas breikbumbas, taču atkal bez panākumiem. Osaka vienu pat atspēlēja ar otrās serves eisu, riskējot un izsaucot izbrīnu pretiniece sejā.

Japānas sportiste vēl vienu breikbumbu atspēlēja astotajā geimā, kad svarīgā brīdī precīzi nospēlēja ar "forehand". Viņa drīz bija priekšā ar 5:3 un vairāk iespēju Kīsai nedeva.

Osaka pēc mača atzina, ka papildus motivācija uzvaras gūšanai bija iespēja finālā tikties ar savu elku Serēnu Viljamsu. Osaka viņu martā ar 6:3, 6:2 sagrāva Maiami. Viljamsai tas bija tikai ceturtais mačs pēc atgriešanās, vēl neesot konkurētspējīgā formā.

Osaka ir pirmā Japānas tenisiste, kura sasniegusi vienspēļu "Grand Slam" finālu. Kimiko Datei bija trīs pusfināli, bet Kazuko Savamacu viens.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-07 08:43, pirms 6 gadiem
Vai tad Osakai nav USA pilsone? Tēvs tak jūras kājnieks, kurš dienēja.Japànā!

  +3 [+] [-]

, 2018-09-07 09:18, pirms 6 gadiem
dakots rakstīja: Vai tad Osakai nav USA pilsone? Tēvs tak jūras kājnieks, kurš dienēja.Japànā!
Dubultpilsonība, bet reģistrēta Japānas tenisa asociācijā, kas padara viņu par Japānas tenisisti, lai gan no 3 gadu vecuma dzīvo ASV un par tenisisti reāli ir kļuvusi tur.

     [+] [-]

, 2018-09-07 22:53, pirms 6 gadiem
Tur no Japānas tikai priekšējie lukturi...