Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Maiks Braiens ar 18. dubultspēļu titulu sasniedz jaunu "Grand Slam" rekordu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Maiks Braiens ar 18. dubultspēļu titulu sasniedz jaunu "Grand Slam" rekordu
Džeks Soks un Maiks Braiens
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņi Maiks Braiens un Džeks Soks šovasar Vimbldonā izcīnītajam titulam pievienoja "US Open" trofeju, finālā ar 6:3, 6:1 sagraujot Brazīlijas un Polijas pāri Marselu Melu/Lukašs Kubots. Braiens kļuva par "Grand Slam" dubultspēļu tituliem bagātāko spēlētāju.

Braiens 24. gadu pēc kārtas spēlēja "US Open", kas viņam bija pirmais, neesot vienā komandā ar savu dvīņubrāli Bobu. Viņš maijā Madridē guva gurna savainojumu un šogad vairs nav spēlējis. Maikam sezonas turpinājumā jāmeklē citi pārinieki.

Viņš "French Open" startēja ar Semu Kveriju, zaudējot 1. kārtā, bet Vimbldonā Maikam talkā nāca titulu iegūt palīdzējušais Soks, kurš jau vienreiz bija uzvarējis šajā turnīrā, 2014. gadā triumfējot kopā ar Vaseku Pospišilu.

Braiens un Soks ir pirmais duets kopš 2012./2013. gada ar iegūtiem vismaz diviem "Grand Slam" tituliem pēc kārtas. Brāļi Braieni no 2012. gada "US Open" līdz 2013. gada Vimbldonai uzvarēja četros turnīros pēc kārtas.

Maiks 18. reizi uzvarēja "Grand Slam" dubultspēļu turnīrā, pārspējot kopš Vimbldonas ar Džonu Ņūkombu dalīto rekordu. Maiks pirmos 16 "Grand Slam" titulus izcīnīja kopā ar savu brāli. Viņa kontā tagad ir seši "US Open" tituli, tikpat arī Austrālijā, Vimbldonā četri, bet Parīzē divi.

40 gadu un četru mēnešu vecumā Braiens kļuva par vecāko "Grand Slam" čempionu vīriešu dubultspēlēs. Iepriekšējā rekorda īpašnieks Leanders Paess bija divus mēnešus jaunāks, kad pirms pieciem gadiem triumfēja Ņujorkā.