Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs: "Olimpiskā trase aiztecēja"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

M.Dukurs: "Olimpiskā trase aiztecēja"
Martins Dukurs
Foto: Edmunds Brencis, F64

Latvijas sportisti devušies uz Dienvidkoreju, lai līdz 8. martam izmēģinātu olimpisko bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona trasi "Alpensia Sliding Centre". Plānotā iemēģināšana gan īsti nesanāca. Pasaules skeletona līderis Martins Dukurs sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka siltajos apstākļos saldēšanas kompresori pārstāja darboties un "trase aiztecēja".

Trases augšdaļā braukšana nebija iespējama, braucieni notika tikai no astotās virāžas un pēc 25 minūtēm nācās pārtraukt. "No trases vidus nobraucu, un pēc tam arī saldēšanas kompresori pārstāja darboties. Trase aiztecēja vienas dienas laikā," sarūgtināts ir Martins Dukurs.

Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs piebilst, ka jau Pasaules kausa pēdējā posma laikā tika runāts par Dienvidkorejas trases tehniskajām problēmām, tomēr neviens tā arī neuzdrošinājās atcelt starptautiskās delegācijas došanos uz izmēģināšanu. Tiesības izmēģināt olimpisko trasi ieguva arī mūsu sportisti: skeletonists Martins Dukurs, kamaniņu divnieks Andris Šics un Juris Šics, kā arī bobsleja ekipāža ar Oskaru Melbārdi priekšgalā.

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) nolēma pārcelt iemēģināšanu uz oktobri, taču tad laiks varētu būt vēl siltāks. "Cik zināms, tad oktobrī Pjončanā gaisa temperatūra ir plus 25 grādi. Īsta ziema tur esot tikai trīs mēnešus - decembrī, janvārī un februārī. Man nav pārliecības, ka pie 25 grādu temperatūras viņi spēs nodrošināt braukšanu trasē. Manuprāt, būs diezgan sarežģīti saplānot nākamās sezonas kalendāru," norāda treneris D.Dukurs.

Kā jau ziņots, pērn ar fiasko beidzās arī BMX olimpiskās trases izmēģināšana Riodežaneiro.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"
www.ibsf.org

  +2 [+] [-]

, 2016-03-07 11:48, pirms 8 gadiem
Tā ir kampaņa pret latviešiem!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-03-07 11:49, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Tā ir kampaņa pret latviešiem!!!
jā rasisms....

  +2 [+] [-]

, 2016-03-07 11:51, pirms 8 gadiem
Tad jau tam korejietim būs grūti piebraukt trasi, ja vislaik silts ir.

  +6 [+] [-]

, 2016-03-07 11:57, pirms 8 gadiem
Var taču pielikt ritenīšus un maukt lejā

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 12:02, pirms 8 gadiem
Raheem rakstīja: Tad jau tam korejietim būs grūti piebraukt trasi, ja vislaik silts ir.
Tad principa ja velies piebraukt ir jaizlaiz lielaka dala sezonas.kas principa nozime nebraukt nemaz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-07 12:07, pirms 8 gadiem
ja oktobrī ir +25, tad man nerodas pārliecība, ka tur vispār ir ziema.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-07 12:10, pirms 8 gadiem
Man ir nelabas aizdomas, ka ar visām klimata pārmaiņām pēc gadiem 20 ziemas olimpiskās spēles ziemā vispār vairs nebūs. Jau tagad attīstītās Alpu un Skandināvijas valstis atsakās kandidēt un beigās jādod valstīm, kuras atrodas tikpat tālu dienvidos kā Grieķija un Turcija. Jau Soči bija vasaras kūrorts, bet Pekina šajā ziņā laikam gan pārspēs visu iepriekš redzēto. Ja vēl kreisie liberāļi sāks skaļāk ņaudēt, ka ziemas olimpiskās spēles ir tikai baltajiem cilvēkiem domāts pasākums un ka tas nemaz nav godīgi pret citiem (nopietni, pirms Vankūveras vienā portālā bija tāds viedokļraksts), tad tīri no PR viedokļa līdz tam arī var aizdomāties.

     [+] [-]

, 2016-03-07 12:28, pirms 8 gadiem
ritenis rakstīja: Var taču pielikt ritenīšus un maukt lejā
Aha, un veel motorinju...

     [+] [-]

, 2016-03-07 12:33, pirms 8 gadiem
Interesanti vai Dukuram izdosies Korejā olimpiskās spēlēs lauzt nelāgo tradīciju , nepalikt aiz sacensību saimnieka favorīta. Gan Kanādā, gan Krievijā Sočos pirms olimpiādes Dukurs bija pārliecinošs līderis, bet Kanādā palika otrais aiz kanādieša Montgomerija, Sočos otrais aiz krieva Tretjakova, tagad strauji progresē korejietis. Vai beidzot Martinam būs zelts, vai paliks par olimpiādēs mūžigi otro?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-07 13:02, pirms 8 gadiem
Renes ne-eksperts rakstīja: Pirms Kanadas nu gan vins nebija vel parliecinoss lideris...
Pirms Kanādas taisni izskatījās, ka viņam nav neviens nopietns konkurents, Montgomerijs pirmo un pēdējo reizi pēkšņi izšāva, pirms Sočiem jau ar Tretjakovu , nemot vēl vērā, ka sacensības notika Krievijā, bija nopietni jārēķinās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-07 13:31, pirms 8 gadiem
nu tak līdz rītdienai moš uzsals

     [+] [-]

, 2016-03-07 13:36, pirms 8 gadiem
Vēl nedēļas sākumā bija pa dienu bija zem nulles. Naktī -8. Sākot ar trešdienu uznāca siltums un ceturtdien/piektdien jau bija +15. Būtu braukuši nedēļu agrāk, nebūtu nekādu problēmu. Bet Oktobrī braukt tiešām nav nekādas jēgas. Laikapstākļi siltāki kā Latvijā vasarā.

     [+] [-]

, 2016-03-07 13:42, pirms 8 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Nedramatizē, Pekinā februāra vidējā gaisa temperatūra ir dažus grādus zem nulles.
Bet ar sniegu gan tai reģionā, kur rīkos sacensības, esot pašvaki...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-08 00:05, pirms 8 gadiem
Tas, protams, ir nepatīkami, bet pagaidām nevajadzētu pārāk satraukties, jo tās tomēr ir vairāk "viņu" problēmas, nevis mūsu. Jāseko līdzi kā tur viss attīstīsies, kurā mēnesī izplānos rīkot 2016/17 sezonas PK posmu Korejā utt., bet galvenais ir pašiem būt lieliskā formā, gan fiziski, gan tehniski. Dukuru priekšrocība ir arī nu jau vairāk nekā 200 PK posmu pieredze (103+98), tā kā ja mums Korejā būs grūti, tad citiem nebūs vieglāk.