Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Lazio" prezidents: "Neesam rasistu klubs - nevaram katram fanam pielikt klāt policistu"

Agris Suveizda

"Lazio" prezidents: "Neesam rasistu klubs - nevaram katram fanam pielikt klāt policistu"
Romas "Lazio" fani
Foto: digitale/Scanpix

Itālijas futbola kluba Romas "Lazio" prezidents Klaudio Lotito sacīja, ka "Lazio" nav rasistisks klubs un ka nav iespējams pielikt klāt policistu un kontrolēt katra tribīnēs esoša fana uzvedību.

Pagājušajā nedēļā Itālijas kluba "Milan" pārbaudes spēle tika pārtraukta, jo komandas pussargs Kevins Prinss Boatengs tika rasistiski aizvainots. Tikai pēc divām dienām Itālijā atkal bija iemesls runāt par rasismu - spēle Romā starp "Lazio" un "Cagliari" uz brīdi tika apturēta līdzjutēju uzvedības dēļ (abu komandu kapteiņi bija spiesti lūgt līdzjutējus pārstāt, citādi spēle varētu tikt pārtraukta pavisam). "Lazio" fanu izpildījumā tā ne tuvu nebija pirmā reize, kad pretinieku vai pat savi spēlētāji tiek rasistiski aizskarti, tomēr kluba prezidents Klaudio Lotito uzskata, ka situācija ir krietni uzlabojusies.

"Šīs debates ievirzās nelāgā gultnē, jo "Lazio" tiek uzskatīts par rasistu klubu, kaut tas patiesībā tāds nav. Diemžēl nevaram kontrolēt individuālu fanu attieksmi, ne arī apcietināt veselu līdzjutēju grupu dažu duču uzvedības dēļ," teica Klaudio Lotito. "Mums tas [incidents] ir jāizpēta un jāsoda tikai tie, kur rasistiskā aizskaršanā piedalās vairums fanu."

"Smagi strādāju, lai novērstu šādus notikumus, un varu teikt, ka mūsu līdzjutēju bāze kopš manas kļūšanas par prezidentu ir ļoti mainījusies," sacīja Lotito, kurš par Romas kluba prezidentu kļuva 2004.gadā. "Tomēr nevaru katram fanam pielikt blakus policistu, jo līdzjutēju stadionā ir 30 tūkstoši. Klubs vienmēr ir distancējis sevi no šādas uzvedības un pielietojis stingras sankciijas pret daudziem radikāliem fanu bāzes elementiem."

Romas "Lazio" sezonas sākums ir izdevies ļoti sekmīgs. Romieši 19 spēlēs ir izcīnījuši 39 punktus, kas turnīra tabulā dod otro pozīciju. Līdere Turīnas "Juventus" ir piecu punktu attālumā, bet trešajā vietā esošā "Napoli" atpaliek par diviem punktiem. Ar desmit gūtiem vārtiem rezultatīvākais komandā ir pieredzējušais vācu uzbrucējs Miroslavs Kloze.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-07 17:48, pirms 11 gadiem
te rasisms? gribetu redzet, kada dzive butu baltajiem spelet, moru zemes klubos, netik nolamatu, bet varbut pat apestu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja