Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" vāji spēlē uzbrukumā un zaudē Bordo "Challenger" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" vāji spēlē uzbrukumā un zaudē Bordo "Challenger" ceturtdaļfinālā
Artūrs Ausējs. Foto: FIBA

Bordo notiekošo Pasaules tūres "Challenger" turnīru 3x3 basketbolā noslēguši "Riga" basketbolisti. Latvieši ceturtdaļfinālā ar 12:14 piekāpās Francijas komandai "Versailles".

• Bordo "Challenger" turnīru "Riga" sāka ar divām pārliecinošām uzvarām pār Francijas un Spānijas komandām, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Kārlim Paulam Lasmanim atgriežoties ASV, "Riga" sastāvu veido Agnis Čavars, Nauris Miezis, Artūrs Ausējs un Artūrs Strēlnieks.

• Cīņu par divām vietām uz Debrecenas "Masters" turnīru "Riga" sāka ar ceturtdaļfināla spēli pret Francijas komandu "Versailles", kas ierindojās otrajā vietā D grupā. Atšķirībā no vakardienas spēles risinājās ārpus telpām.

• Komandām spēle uzbrukumā nevedās, pēc pusotras spēlētas minūtes francūžiem esot vadībā ar 1:0. Pirmo punktu "Riga" labā no soda metiena atzīmes guva Ausējs, bet brīdi vēlāk precīzs no distances bija Čavars (3:1). "Versailles" basketbolisti atspēlējās un uz brīdi arī izvirzījās vadībā, bet Čavars groza apakšā atjaunoja līdzsvaru uz tablo (5:5).

• Francūžiem bija iespēja iegūt lielāku pārsvaru, bet viņi izmantoja vairākas iespējas groza apakšā. Tikmēr latvieši nesekmīgi uzbruka no distances, kas spēles laika vidū lika būt iedzinējos ar 5:7. Nonākuši iedzinējos ar trīs punktu deficītu, "Riga" basketbolisti sāka atspēlēšanos ar Čavara apgādāšanu ar bumbu groza apakšā, kā arī beidzot tālmetienu realizēja Ausējs - 8:8.

• Pēdējās trīs minūtēs laukumā bija rakstura cīņa, jo metienus nespēja realizēt neviena no komandām. Pusotru minūti līdz spēles laika beigām Čavars realizēja divus svarīgus soda metienus, dodot savai komandai trīs punktu pārsvaru (12:9). Francūži nepadevās, veica piecu punktu izrāvienu un izšķīra spēles likteni sev par labu. "Riga" basketbolisti pieļāva kļūdas pēdējā pus minūtē, zaudējot spēli ar 12:14.

• Līdz ar to "Riga" noslēdza dalību turnīrā, nekvalificējoties Debrecenas "Masters" turnīram. Nākamais plānotais turnīrs latviešiem būs Lipikas "Challenge" turnīrs, kas sāksies 22. jūlijā, bet vēl nedēļu vēlāk, 30. jūlijā, paredzēta dalība Prāgas "Masters".

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Bordo "Challenger", ceturtdaļfināls

"Riga" - "Versailles" 12:14

"Riga": Čavars 6 (11 ab), Ausējs 5, Strēlnieks 1, Miezis
"Versailles": Suhārs 9 (6 ab), Žentils 3, Dasoljē 2 (6 ab), Ville (6 ab)

     [+] [-]

, 2022-07-06 16:29, pirms 2 gadiem
izskatījās, ka nebija pamodušies. Kaut kāds pagalma līmenis un apātija, pilnīgs pretstats pirmās dienas spēlēs redzētajam.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-06 17:04, pirms 2 gadiem
Kas ar Miezi, ka atkal pa nullēm? Atgriezies pie vecajiem stiķiem?

     [+] [-]

, 2022-07-06 17:07, pirms 2 gadiem
Nav Lasmanis, nav rezultats!

  -1 [+] [-]

, 2022-07-06 18:23, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Kas ar Miezi, ka atkal pa nullēm? Atgriezies pie vecajiem stiķiem?
Kas ir vecie stiķi? ...piestrādā pie iemetieniem? ...vai nostājies pozā? ...varbūt trauma? Miezis - un divas spēles uz 0 - neiespējami... Kāds gudrinieks, tuvāks komandai varētu pakomentēt...

  -1 [+] [-]

, 2022-07-06 19:35, pirms 2 gadiem
Ulllis rakstīja: Kas ir vecie stiķi? ...piestrādā pie iemetieniem? ...vai nostājies pozā? ...varbūt trauma? Miezis - un divas spēles uz 0 - neiespējami... Kāds gudrinieks, tuvāks komandai varētu pakomentēt...
Ja esi sekojis Mieža karjerai basketbolā, gan jau saprati, kas par stiķiem...

  -1 [+] [-]

, 2022-07-06 20:01, pirms 2 gadiem
Tiesneši bija galvenais iemesls, kāpēc Rīga šo maču zaudēja. Tie pieci fouli kurus tie tiesneši mums nosvilpa nemaz nebija mūsu komandas fouli, bet gan Versaļas komandas fouli un normāla mūsu komandas darbība aizsardzībā. Arī nenosvilpa 2 izteiktus nostaigātus Versaļas komandai. Pilnīgus suņa murgus pēdējās 2 vai 3 spēles minūtēs tiesneši darīja. Pilnīgi aplamas svilpes mūsu komandas virzienā.