Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Ausējs un Čavars nokārto "Riga" uzvaru un pirmo vietu grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ausējs un Čavars nokārto "Riga" uzvaru un pirmo vietu grupā
Artūrs Ausējs. Foto: FIBA

Francijas pilsētā Bordo notiekošajā Pasaules tūres "Challenger" turnīrā 3x3 basketbolā otro uzvaru izcīnījuši "Riga" basketbolisti. Latvieši ar 22:13 pārspēja Spānijas komandu "Onil", tiekot pie pirmās vietas grupā un vietas ceturtdaļfinālā.

• Pēc Pasaules kausa izcīņas, kurā Latvijas izlase ierindojās sestajā vietā, latvieši paņēma nelielu pauzi, bet Pasaules tūres apritē atgriežas ar dalību Bordo "Challenger" turnīrā. Kārlim Paulam Lasmanim atgriežoties ASV, "Riga" sastāvu veido Agnis Čavars, Nauris Miezis, Artūrs Ausējs un Artūrs Strēlnieks. Pirmajā spēlē "Riga" vajadzēja mēroties spēkiem ar Francijas komandu "Paris", ko sagrāva ar 22:10.

• Cīņā par uzvaru grupā "Riga" basketbolisti cīnījās pret Spānijas komandu "Onil", kas ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu spēja pārvarēt kvalifikāciju, pateicoties labākam gūto punktu skaitam. Spēli nedaudz labāk sāka spāņi, gūstot pirmos divus punktus tiešā groza tuvumā, bet pēc nospēlētas minūtes "Riga" panāca izlīdzinājumu (3:3). Ausējam izdevās realizēt divus tālmetienus, kas latviešiem palīdzēja izvirzīties vadībā ar 8:4.

• Līdz spēles laika vidum Ausējs turpināja dominēt "Riga" uzbrukumā, vai nu punktus gūstot pats, vai asistējot partneriem. Tādējādi latvieši palielināja savu pārsvaru līdz astoņiem punktiem (15:7). Spēles turpinājumā nekas nemainījās, spāņiem ne uz brīdi neieķeroties spēlē. Arī šo spēli ar precīzu tālmetienu noslēdza Ausējs, dodot "Riga" pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 22:13 un pirmo vietu grupā.

• Uzvara grupā dos nosacīti vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā. Tajā pretī stāsies D grupas ("Lausanne", "Versailles", "Vilnius") otrās vietas ieguvēja. Ceturtdaļfināla spēle paredzēta trešdien, plkst. 15:55. Visas Pasaules tūres spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Bordo "Challenger", B grupa

"Riga" - "Onil" 22:13

"Riga": Ausējs 11 (5 ab), Čavars 9, Strēlnieks 2 (5 ab), Miezis
"Onil": Blazkes 7, Gonzalses 4, Galarza 1, Ferero 1

     [+] [-]

, 2022-07-06 14:52, pirms 2 gadiem
Miezim 0P ? Kas tas ?