Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

RFS muļķīgi ielaiž vārtus un ČL kvalifikācijas ievadā minimāli zaudē HJK

Emils Ozerinskis

RFS muļķīgi ielaiž vārtus un ČL kvalifikācijas ievadā minimāli zaudē HJK
Tomislavs Šāričs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova|RFS

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas čempione RFS debitēja ar neveiksmi izbraukuma spēlē pret somu HJK. Spēles ievadā rupja kļūda maksāja RFS komandai ielaistus vārtus, piekāpjoties Helsinkos ar 0:1. Atbildes spēle notiks pēc nedēļas.

• Tā kā Helsinku HJK mājas formas tērpi ir balti ar zilām svītrām, tad Latvijas čempionvienība RFS savu debiju Čempionu līgas kvalifikācijā sagaidīja alternatīvos formas tērpos, dodoties laukumā melnos kreklos.

• Traumas dēļ Helsinkos Viktora Moroza komandai palīdzēt nevarēja Pāvels Šteinbors, tādēļ vārtu sargāšana tika uzticēta lietuvietim Vitautam Čerņauskam. Savukārt ierindā atgriezās komandas šīs sezonas labākais vārtu guvējs Andrejs Iličs, kurš savainojuma dēļ izlaida pēdējās divas Virslīgas spēles.

• Spēles desmitajā minūtē ļoti rupji kļūdījās RFS serbu pussargi, liekot Latvijas čempionei nonākt iedzinējos ar 0:1, Neprecīzu piespēli uz atpakaļ veica Tomislavs Šāričs, kura raidīto bumbu uzņemt nespēja Stefans Paničs. HJK pussargs Manuels Martičs apsteidza Paniču ātruma un spēka divcīņā, pirmais tiekot pie bumbas soda laukumā un raidot to garām Čerņauskam, kurš vien noplātīja rokas tiesneša virzienā pēc ielaistajiem vārtiem.

• Pirmā puslaika turpinājumā Somijas čempione ļāva rīdziniekiem spēlēt ar bumbu, tomēr pozicionālā spēlē RFS nekas daudz nesanāca, uzbrukumiem noslēdzoties ar nonākšanu aizmugures situācijās vai centrējumiem, kas īsto adresātu tā arī nesasniedza.

• Kamēr pirmajās 45 minūtēs neviena patiesa vārtu gūšanas iespēja Viktora Morzoa trenētajai komandai tā arī nebija, Somijas vienības spēlētāji puslaika beigās divreiz pēc centrējumiem veica bīstamus sitienus ar galvu, vienreiz nodārdinot vārtu pārliktni, bet otrreiz aizsitot nedaudz garām stabam. RFS komandai veiksmīgā kārtā, somi savu pārsvaru nedubultoja.

• Otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs Latvijas čempionvienībā tika gan pie stūra sitieniem, gan soda sitieniem netālu no HJK soda laukuma, tomēr bumbas līdz komandas torņiem soda laukumā nenonāca, vienīgo sitienu vārtu rāmī ar sarežģītu raidījumu no gaisa veicot Artūram Zjuzinam. Taču ziemeļīru vārtsargs Konors Hazārds tika ar to galā.

• Treneris Morozs savu pirmo spēlētāju maiņu veica tikai desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ar otro dzelteno kartīti brīžiem flirtējošo Zjuzinu nomainīja Kotdivuāras uzbrucējs Ismaēls Diomandē. Tomēr uz maiņu nākušajam uzbrucējam tāpat kā visai pārējai RFS komandai iespēja izlīdzināt spēles rezultātu tā arī neradās.

• Lai gan spēles statistikā RFS komandai tika fiksēti divi sitieni vārtu četrstūrī, tomēr izcelties RFS komandai šajā spēlē neizdevās. Tikmēr vienīgais HJK sitiens vārtos bija rezultatīvs, ļaujot Somijas čempionei uzvarēt ar 1:0.

• Atbildes spēli RFS komanda aizvadīs 12. jūlijā Jūrmalā Slokas stadionā. Lai iekļūtu čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā, RFS komandai atbildes spēlē būs nepieciešama uzvara ar divu vārtu pārsvaru. Savukārt vienu vārtu pārsvars pēc 90 minūtēm liktu spēlēt pagarinājumu un, iespējams, novestu dueli līdz pēcspēles sitienu sērijai.

HJK Helsinki - RFS 1:0 (1:0)
Vārti: Martičs 11'
Brīdinājumi: Vānanens, Peltola - Zjuzins, Sorokins, Jagodinskis
HJK: Hazārds - Raitala, Hoskonens, Tenho - Murilo, Vānanens, Martičs (Hetemajs 75'), Peitola - Olusanja, Radulovičs, Soiri (Terho 84').
RFS: Čerņausks - Marešs, Lipuščeks, Jagodinskis, Sorokins - Šāričs, Paničs, Zjuzins (Diomandē 79') - Emersons, Iličs, Frīzenbihlers (Varslavāns 90'+1).

Latvijas klubi Eirokausu 1. kvalifikācijas kārtā

LīgaDuelis1. spēle2. spēle
ČLHJK - RFS1:012.07.
KLGjilani - Liepāja07.07.14.07.
KLDerry City - Riga07.07.14.07.

  +4 [+] [-]

, 2022-07-06 21:02, pirms 2 gadiem
Miskaste ne futbols abu komandu izpildījumā

  +7 [+] [-]

, 2022-07-06 21:02, pirms 2 gadiem
Jāāāāā, te nu mēs redzam, cik liels pienesums latvju klubiem no leģionāru skaita palielināšanas - Somijas klubs ar 7 somiem sākuma sastāvā pārspēj RFS ar trim Latvijas futbolistiem sākuma sastāvā. Un RFS vēl paveicās, ka zaudēja tikai ar 0:1. Pilnnīgi nekāds futbols "čempionu" izpildījumā. Tieši tikpat trulu futbolu varētu spēlēt arī ar septiņiem Latvijas futbolistiem sākuma sastāvā.

  +4 [+] [-]

, 2022-07-06 21:04, pirms 2 gadiem
Rfs ceļā uz grpu turnīru. Īzī pīzī izloze. Lol.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-06 21:06, pirms 2 gadiem
kāpēc Čerņa bija vārtos? Savāc lielo spēļu vārtsargu un ieliek šito siluetu kastē. nesaku, ka noraka, vairāk par komandas kopējo noskaņošanu sezonas būtībā svarīgākajai spēlei.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-06 21:07, pirms 2 gadiem
spēle galīgi neinteresanta, bet atbildes spēlē iespējas ir

  +2 [+] [-]

, 2022-07-06 21:08, pirms 2 gadiem
Trauma Šteinboram

  +8 [+] [-]

, 2022-07-06 21:12, pirms 2 gadiem
Man liekas vajag nopietnāku treneri kaa morozu. Diezgan skumjš skats laukumaa

  +2 [+] [-]

, 2022-07-06 21:23, pirms 2 gadiem
būs jāmauc uz otru spēli fanot pa somiem , jo škoļņikiem ar tādu spēli evropā nav ko lovīt , var tikai blamēt latvijas vārdu

     [+] [-]

, 2022-07-06 21:25, pirms 2 gadiem
Latvijā. Uzvarēsim HJK Helsinki. Spēle 12.jūlijā Slokas stadionā. ';

  +2 [+] [-]

, 2022-07-06 21:33, pirms 2 gadiem
Vismaz aizbrauca Somiju apskatīt. Tūristi....un ta katru gadu, tiek runats par Virsligas izaugsmi, bet kad tas japarada laukumā, mūsējie izlido laukā vienmer jau 1. Kārtā. Tas ka likts. HJK pat isti neko jedzīgu neparadija. Vienkarsi RFS bija pilnīgi nekādu. Baltija futbola nav

  +3 [+] [-]

, 2022-07-06 21:34, pirms 2 gadiem
Edmunds pārāk korekts.Teiksim kā ir.Vāja spēle RFS izpildījumā.Praktiski īstu vārtu momentu rīdziniekiem tā arī nebija un 0:1 vēl ir labs rezultāts,pie šādas spēles.Būs laiks izdarīt secinājumus un mēģināt kaut ko labot.

     [+] [-]

, 2022-07-06 22:06, pirms 2 gadiem
Redzēju otrā puslaika sākumu, tur vairāk dominēja RFS. Nu, šitādu simulantu blici vēl nebija nācies redzēt - kā kontakts, tā zilibaltais gar zemi un tirina kājas... Nožēlojami. Faktiski tāds serbu rasols no abām pusēm bija - ičs iča galā!

  -1 [+] [-]

, 2022-07-07 04:47, pirms 2 gadiem
Lincoln Red Imps šo RFS lauvu komandu būtu saplosījuši kā bariņš izsalkušu drakonu.

  +4 [+] [-]

, 2022-07-07 08:17, pirms 2 gadiem
RfS neko neparadīja , arī somi neko neparādīja ,garlaicīga spele! Jācer uz spēli Slokā!

Vārti ielaisti mo rupjas savas kļūdas ,kur aizsargs pie minimāla kontakta nogāzas un prasīja sodu (šādu ainu mēs redzam vietējā čempī kur izlūgties sodu no tiesneša piepalīdz vis RFS soliņš ) .... ,karma , un tur neko nevar padarīt!

     [+] [-]

, 2022-07-07 09:19, pirms 2 gadiem
Jawa rakstīja: RfS neko neparadīja , arī somi neko neparādīja ,garlaicīga spele! Jācer uz spēli Slokā!

Vārti ielaisti mo rupjas savas kļūdas ,kur aizsargs pie minimāla kontakta nogāzas un prasīja sodu (šādu ainu mēs redzam vietējā čempī kur izlūgties sodu no tiesneša piepalīdz vis RFS soliņš ) .... ,karma , un tur neko nevar padarīt!
Somi spēlēja pragmātiski,bet viņi kontrolēja spēli,kas pie rezultāta 1:0 nav tas sliktākais variants.Tiesnesis atļāva kontakta spēli,to jau pirmajās 10 minūtēs bija spēlētājiem jāsaprot,bet pēc inerces ,kā virslīgā pierasts,RFS brašuļi mēģināja izprasīt sodus.Šm tavam vērtējumam pilnīgi piekrītu.

     [+] [-]

, 2022-07-07 10:01, pirms 2 gadiem
Lasot komentārus nenožēloju,ka šo spēli neskatījos.

     [+] [-]

, 2022-07-07 10:47, pirms 2 gadiem
Nu "Martičs apsteidza Paniču" un te rezultāts.

Katrā ziņā somu kluba sastāvs man šķiet jēdzīgāks, kaut gan viņiem nosaukumā nav "futbola skola".