Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" aizsardzībā guļ, "Real" sper platu soli pretī pusfinālam

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"Liverpool" aizsardzībā guļ, "Real" sper platu soli pretī pusfinālam
Foto: EPA/Scanpix.ee

Platu soli pretim Čempionu līgas pusfinālam spērusi Madrides "Real", kas šovakar savā laukumā ar 3:1 pieveica pagājušā gada Premjerlīgas čempioni "Liverpool". Ar diviem vārtiem uzvarētāju rindās izcēlās Žuniors Vinisiuss.

Gan "Real", gan "Liverpool" Čempionu līgas 1/4 finālu sagaidīja ar lieliem robiem aizsardzībā - ja Liverpūle ar sastāva problēmām (it īpaši aizsardzībā) cīnās jau kopš sezonas sākuma, tad "Real" pie sastāva iztrūkumiem aizsardzībā tika tieši pēdējās dienās pirms šī vakara mača. Vispirms Spānijas izlasē pie savainojuma tika Serhio Ramoss, bet šorīt "Real" paziņoja, ka ar Covid-19 vīrusu saslimis Rafaels Varāns. Komandas pēdējo reizi savā starpā tikās 2018. gada Čempionu līgas finālā, kurā "Real" bija pārāka ar 3:1.

Pirmajā puslaikā laukumā pārsvars bija "Real", kas Liverpūlei neļāva izdarīt pilnībā nevienu sitienu pa vārtiem, kamēr pati pa vārtiem sita deviņas reizes. Iespēju gan Madridei nebija sevišķi daudz, tomēr divus vārtus tai izdevās gūt, lielā mērā pateicoties "Liverpool" dāvanām aizsardzībā.

Vispirms 27. minūtē viesu centra aizsargi nogulēja Žunioru Vinisiusu, kuru ar lielisku tālo piespēli no savas laukuma puses atrada Toni Kross. Brazīliešu uzbrucējs apsteidza Natanielu Filipsu, pasita bumbu tālāk, un no soda laukuma vidus ar izcilu sitienu pārspēja Alisonu - 1:0.

Deviņas minūtes vēlāk Liverpūle atveda arī otros vārtus. Atkal tālu piespēli deva Kross, taču šoreiz to šķietami pārtvēra Trents Aleksandrs-Arnolds. Taču tā vietā, lai "Liverpool" labās malas aizsargs bumbu raidītu tālāk no briesmām, Trents to ar galvu raidīja tuvāk vārtiem, ar lielisku piespēli izgājienā izvirzot "Real" uzbrucēju Marko Asensio, kurš viegli pārcēla bumbu pāri Alisonam - 2:0.

Liverpūlei, lai saglabātu kaut cik reālas cerības par uzvaru divu spēļu summā bija jāgūst vismaz vieni vārti, ko otrā puslaika ievadā diezgan ātri izdevās izdarīt. Tikko pret Latvijas izlasi spēlējušais Džordžino Vijnaldums 51. minūtē laukuma centrā veiksmīgi izvairījās no Kazemiru izklupiena un spēja bumbu no laukuma centra nogādāt līdz "Real" soda laukumam. Tur Nīderlandes pussargs piespēlēja pēdējas nedēļās karstajam (pēdējās četrās spēlēs seši vārti!) Djogu Žotam, kura sitiens nesanāca, tomēr vārtu priekšā pacīnījās Mohameds Salāhs un iebakstīja bumbu vārtos, atjaunojot intrigu - 2:1.

Šāds rezultāts "Liverpool" pēc pirmās spēles nemaz nebūtu tik peļams, jo savā laukumā derētu arī, piemēram, 1:0 uzvara, kamēr 2:1 gadījumā būtu jāspēlē papildlaiks. Tomēr 65. minūtē "Liverpool" aizsargi atkal pamanījās aizgulēties - pēc sāna iemetiena Luka Modričs diezgan viegli spēja ieiet viesu soda laukumā, tur pretī tam devās Kabaks, taču neviens nepiesedza Vinisiusu, kurš pilnīgi brīvs no 11 metru sitiena atzīmes raidīja bumbu apakšējā stūrī - 3:1.

Atlikušajā laikā "Liverpool" pāris reizes spēja pietuvoties Tibo Kurtuā sargātajiem vārtiem, bet neko sevišķi bīstamu izveidot nespēja. "Real" pat bez sava komandas līdera Ramosa ierindā spēja izcīnīt diezgan drošu uzvaru, kamēr "Liverpool" savā laukumā būs jāuzvar vismaz ar divu vārtu starpību, taču jāatgādina, ka "Anfield" stadionā tā nav uzvarējusi kopš 2020. gada 16. decembra.

UEFA Čempionu līgas 1/4 fināls, pirmā spēle

Real Madrid - Liverpool 3:1
Vārti: Vinisiuss 27' 65' Asensio 36' - Salāhs 51'

Čempionu līgas ceturtdaļfināls

Pāris1. spēle2. spēle
Manchester City – Borussia Dortmund2:114.04.
Porto – Chelsea07.04.13.04.
Bayern – PSG07.04.13.04.
Real Madrid – Liverpool3:114.04.

  +4 [+] [-]

, 2021-04-06 23:57, pirms 3 gadiem
Trents šovakar Varāna līmenī,kā viņš pagāšgad pret City
Nabagam Vinisius rādīsies murgos.
Kurš to būtu domājis,ka galvenie varoņi būs Vinisius un Asensio zinot viņu abu problēmas šogad.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-07 00:17, pirms 3 gadiem
..pirmajā puslaikā Liverpūle vispār tādi, it kā nebūtu laukumā. otrais vismaz labi iesākās, taču sitieni ļoti iztrūka. 3:2 būtu bijis labs rezultāts.

  +4 [+] [-]

, 2021-04-07 00:27, pirms 3 gadiem
nu, puikas no sniegotās Anglijas atlido uz Madridi, kur dienā +23, bet vakarā spēles laikā +18, sajutās ka atvaļinājumā...a kāpēc futbols jāspēlē?...velns, jo jau 0:2...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-07 00:46, pirms 3 gadiem
Nu švaka šovakar bija Liverpūle... Bet, par spīti tam, atkal tiesnesis dod savu "ieguldījumu"... Pirms otrā gola bija pārkāpums no Real spēlētāja, bija jādod sods, taču Brihs šoreiz svilpi kabatā paturēja. Un uzreiz prettriecienā Real iesita otro golu. Negodīgi, maigi sakot, jo šādās spēlēs sīkumu nav.
Otrajā puslaikā Liverpūle kaut cik atdzīvojās, un taisnīgāk būtu 2:3, kaut gan nešaubos, ka Real fani ar putām uz lūpām metīsies pierādīt pretējo. 😂

  +3 [+] [-]

, 2021-04-07 00:53, pirms 3 gadiem
Jā, pirmajā puslaikā Real neatstāja nekādus variantus Liverpūlei. Šie laikam tik pārtraukumā pamanīja, ka arī Real aizsargu līnijā ir rezervisti

Otrajā jau bija jautrāk, bet Liverpūle tik un tā, laiku pa laikam, iekrita aizsardzībā. Ja Asensio būtu izdevusies tā piespēle vienā no izgājieniem, kad Kurtua ievadīja uzbrukumu, būtu stabili 4-1. Lai vai kā, es neteiktu, ka Real sper platu soli. 3-1 ir tāds slidens rezultāts un Liverpūlei ir pa spēkam uzvarēt ar 2 vārtu pārsvaru atbildes spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-07 08:45, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Jā, pirmajā puslaikā Real neatstāja nekādus variantus Liverpūlei. Šie laikam tik pārtraukumā pamanīja, ka arī Real aizsargu līnijā ir rezervisti

Otrajā jau bija jautrāk, bet Liverpūle tik un tā, laiku pa laikam, iekrita aizsardzībā. Ja Asensio būtu izdevusies tā piespēle vienā no izgājieniem, kad Kurtua ievadīja uzbrukumu, būtu stabili 4-1. Lai vai kā, es neteiktu, ka Real sper platu soli. 3-1 ir tāds slidens rezultāts un Liverpūlei ir pa spēkam uzvarēt ar 2 vārtu pārsvaru atbildes spēlē.
Varētu domāt, ka Real nevarētu iebakstīt. It sevišķi zinot kā Benzemā ČL sit. Uzvarēt Liverpool jau var ar +2. 4:2 jau neglābs.

     [+] [-]

, 2021-04-07 12:27, pirms 3 gadiem
Grizzly rakstīja: Varētu domāt, ka Real nevarētu iebakstīt. It sevišķi zinot kā Benzemā ČL sit. Uzvarēt Liverpool jau var ar +2. 4:2 jau neglābs.
Tāpēc es teicu "ir pa spēkam", nevis "noteikti uzvarēs". Par 2 vārtu pārsvaru - es netieši norādīju uz 2-0, 3-1. Neticu, ka būs 4-2. Real, ja atmiņa nepieviļ, šajā sezonā tik vienā spēlē ielaida 4 vārtus - pret Valensiju. Un tur bija 1 vārtu guvums no spēles un pendeļu hat-trick.

Ņemot vērā to, ko Liverpūle vakar parādīja, 4 viņi diez vai gūs. Bet iebakstīt 2 un, tajā pat laikā, noturēt "clean sheet" Liverpūle var. Diez vai tas notiks ar tādu aizsardzību, bet var.

     [+] [-]

, 2021-04-08 00:52, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Nu švaka šovakar bija Liverpūle... Bet, par spīti tam, atkal tiesnesis dod savu "ieguldījumu"... Pirms otrā gola bija pārkāpums no Real spēlētāja, bija jādod sods, taču Brihs šoreiz svilpi kabatā paturēja. Un uzreiz prettriecienā Real iesita otro golu. Negodīgi, maigi sakot, jo šādās spēlēs sīkumu nav.
Otrajā puslaikā Liverpūle kaut cik atdzīvojās, un taisnīgāk būtu 2:3, kaut gan nešaubos, ka Real fani ar putām uz lūpām metīsies pierādīt pretējo. 😂
100% pēdējās cerības sods, sarkanā, Manē būtu izgājis 1:1. Stulbi, ka spēli izšķir tiesnesis...