Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Turcija kompensācijā par ČL finālu tomēr nesaņem UEFA Superkausa izcīņu

Rolands Eliņš

Turcija kompensācijā par ČL finālu tomēr nesaņem UEFA Superkausa izcīņu
"Vindsor Park" stadions Belfāstā

UEFA šodien apstiprinājusi, ka UEFA Superkausa izcīņa, spēle starp Čempionu līgas un Eiropas līgas uzvarētājām, norisināsies Belfāstā, Ziemeļīrijā.

UEFA Superkausā 11. augustā piedalīsies Londonas "Chelsea", Čempionu līgas uzvarētāja, un "Villarreal", Eiropas līgas čempione. Mačs bija paredzēts Ziemeļīrijā, taču futbola aprindās tika runāts par tā gaidāmo pārcelšanu uz Stambulu.

Turcija bija saņēmusi tiesības rīkot Čempionu līgas finālu gan šogad, gan iepriekš 2020. gadā, taču abas reizes viss beidzās ar to, ka fināls tika pārcelts uz Portugāli. Ja 2020. gadā Portugālē tika izspēlēts viss Čempionu līgas beigu posms, tad šoreiz uz Portugāli tika pārcelta tikai tieši finālspēle.

Tas joprojām bija saistīts ar Covid-19 piesardzības pasākumiem Turcijā. Tika vēstīts, ka UEFA ČL fināla pārcelšanas sakarā piedāvājusi Turcijai kompensāciju, kas izpaustos dažādos veidos, ieskaitot Superkausa pārcelšanu uz Stambulu, lai turki nepaliktu pavisam bez Eirokausu augstākā līmeņa spēlēm. Taču tas tomēr nav noticis.

Īrijas Futbola asociācijas prezidents Deivids Mārtins spēles norises vietas apstiprinājumu nosaucis par milzīgu ieguvumu vietējam futbolam un, visticamāk, lielāko spēli, kāda rīkota Ziemeļīrijā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...