Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jēkabpils un Jūrmalas volejbolistu duelis turpināsies Baltijas līgā

Jānis Celmiņš

Jēkabpils un Jūrmalas volejbolistu duelis turpināsies Baltijas līgā
Jēkabpils pret Jūrmalu - Latvijas volejbola klasika. Foto: RTU/Robežsardze-Jūrmala

Šovakar tiks aizvadītas pirmās trīs Credit 24 Meistarlīgas ceturtdaļfinālu spēles volejbolā. Latvijas līdzjutēju interesi visvairāk piesaista “Jēkabpils Lūši” un “RTU/Robežsardze-Jūrmala” komandas, kuras nupat noskaidroja attiecības Latvijas čempinātā, bet nu turpinās to darīt arī Baltijas līgā. Abas LČ finālistes pirmo ceturtdaļfināla spēli aizvadīs šovakar Jūrmalā, spēles sākums plkst. 19.00, tiešraide – Sportacentrs.com TV kanālā.

Īsi pirms Lieldienām abas Latvijas vadošās komandas noslēdza ļoti saistošu, aizraujošu un, kas svarīgākais, kvalitatīvu Latvijas čempionāta finālsēriju. Tajā jēkabpilieši prata atspēlēties no 0-2, pēcāk sērijā triumfējot ar 3-2, tādejādi izcīnot čempionu titulu jau trešo gadu pēc kārtas (ja neskaita aizvadīto sezonu, kad LČ medaļas netika sadalītas Covid 19 dēļ).

Abas komandas ir spēkos tiešām līdzvērtīgas, tāpēc pēc piecām interesantām cīņām LČ šobrīd ar ne mazāk lielu interesi tiek gaidīts arī abu cīniņš par vietu Baltijas līgas “Final 4”. Psiholoģiskais pārsvars pirms šīm cīņām noteikti ir Latvijas čempiniem – jēkabpiliešiem, taču tāpat droši var apgalvot, ka jūrmalniekiem ir nenokārtotu rēķinu sajūta, kas sola intrigu arī turpmāk. Emociju daudz, spēlētāju savstarpējās attiecības un dueļi veidojušies ne tikai LČ finālā, bet arī Baltijas līgas regulārajā čempionātā, kura abās cīņās jēkabpilieši bija pārāki piecu setu cīņās. Šo dueli pilnīgi droši var nosaukt par ļoti principiālu.

Likme ceturtdaļfināliem – varena! Tiesības pārstāvēt Latviju Baltijas līgas “Final 4” turnīrā, kur priekšā, visticamāk, būs vien igauņu komandas. Uzvarētāji ceturtdaļfinālos tiks noteikti sērijās līdz diviem panākumiem. Jūrmalas un Jēkabpils duelī sava laukuma priekšrocības būs jēkabpiliešiem, taču abas komandas jau apliecinājušas, ka spēj uzvarēt arī viesos.

“Nedomāju, ka kādai no komandām būs priekšrocības, šis ir pavisam cits turnīrs, cits gaiss, kuru komandas elpos. Domājams, ka jūrmalnieki vēlēsies reabilitāties, kamēr mēs apliecināt, ka uzvara Latvijas čemionātā bija likumsakarība,” īsi pirms pirmā ceturtdaļfināla sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka viens no LČ finālsērijas galvenajiem varoņiem Jānis Medenis (Jēkabpils Lūši).

Vai Raimonds Vilde spēs nomotivēt Aleksandru Avdejevu? Cik labi strādās saikne Renārs Pauls Jansons – Vitālijs Ščitkovs? Vai jēkabpilieši atradīs emocijas arī Baltijas līgas izšķirošajām cīņām? Cik rezultatīvs un stabils būs Kristaps Šmits? Uz visiem šiem jautājumiem atbildes tiks meklētas jau šovakar. Mača sākums plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com TV kanālā vai ŠEIT.

Vēl viens interesants duelis ceturtdaļfinālu kārtā sagaidāms jaunās Igaunijas čempiones “Tartu Bigbank” un Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītās komandas “Parnu” divcīņā. Tāpat intriga noteikti būs arī Tallinas derbijā – “Selver” pret “TalTech”. Ceturtajā pārī sagaidāma vairāk formalitāšu kārtošana starp ambiciozo igauņu “Saaremaa” un vienīgo Lietuvas komandu “Amber-Arlanga Gargzdai”, te ievērojamam pārsvaram vajadzētu būt igauņu pusē.

Pirmās ceturtdaļfinālu cīņas:

DatumsLaiksKomandas
07.04.18:00Amber-Arlanga Gargzdai – Saaremaa VK
07.04.19:00Parnu – BigBank Tartu
07.04.19:00RTU/Robežsardze-Jūrmala – Jēkabpils Lūši
08.04.18:00TalTech - Selver

  +2 [+] [-]

, 2021-04-07 14:43, pirms 3 gadiem
Lūsis atkal saož gaļu!

     [+] [-]

, 2021-04-08 08:08, pirms 3 gadiem
Kā tika veidoti ceturtdaļfinālu pāri, kāpēc abas mūsu komandas savā starpā, ja viena 2. vietā, otra- 5. ?