Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš atdod līderpozīcijas, "Harstad" noslēdz piektajā vietā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš atdod līderpozīcijas, "Harstad" noslēdz piektajā vietā
Morics Krūmiņš

Zviedrijas florbola otrajā spēcīgākajā līgā pamatīgu uzvaru sēriju pārtraucis Morica Krūmiņa pārstāvētais klubs, kurš tādējādi arī atvadījies no pirmās vietas turnīra tabulā. Norvēģijas regulāro sezonu ar piekto vietu noslēdzis latviešu pārstāvētais "Harstad", kamēr Toma Niedres komanda palikusi ārpus play-off zonas.

Krūmiņam pārtrūkst uzvaru sērija un jāatdod līderpozīcijas

Iepriekšējā kārtā Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā pie 13. uzvaras pēc kārtas tika Morica Krūmiņa pārstāvētais “Warberg IC”, kas uzvarēja līderu divcīņā, tādējādi beidzot pārņemot pirmo pozīciju turnīra tabulā. Taču prieki ilga tikai vienu nedēļu, jo kārtējā spēlē “Warberg IC” viesos nespēja uzvarēt “FBC Lerum”, cīnoties neizšķirti 5:5 (2:1; 1:2; 2:2; 0:0), turklāt tieši Varbergas komanda nedaudz vairāk nekā minūti pirms pamatlaika beigām guva izlīdzinājumu nesošos vārtus. Latvijas izlases aizsargs šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Divas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “Warberg” rēķinā ir 52 punkti jeb par vienu mazāk nekā “Hovslatts IK”.

Balodim trīs punkti, komanda priekšsacīkstes noslēdz 5. vietā

Ar uzvaru regulāro sezonu Norvēģijas florbola virslīgā pabeidzis “Harstad” klubs ar vairākiem latviešiem ierindā. Kārtējā spēlē vienība savās mājās ar rezultātu 7:3 (4:1; 1:2; 2:0) pieveica “Sandnes”. Laukuma saimniekiem galvenais mērķis esot bijis sākumā gūt vārtus un izvirzīties vadībā, kas arī izdevies un mača turpinājumā vairāk atlicis nospēlēt pacietīgi līdz uzvarošām beigām. Mājiniekiem visus vārtus guva pirmā maiņa, kurā darbojās arī spēlējošais treneris Ivo Balodis, kuram šoreiz divi vārtu guvumi un viena piespēle. Toms Kirmužs un Arnijs Kuratņiks šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Jānis Rajeckis un Roberts Līviņš šoreiz mačam nebija pieteikti. Ar 36 punktiem turnīra tabulā “Harstad” regulāro sezonu noslēdza piektajā vietā, taču ceturtdaļfinālā būs jātiekas nevis ar ceturtajā vietā palikušo “NOR 92”, bet gan “Slevik”, kas ieņēma trešo pozīciju. Tas tādēļ, ka trīs vadošās komandas var izvēlēties savus pretiniekus ceturtdaļfinālā, bet “Slevik”, acīmredzot, nevēlējās spēlēt pret “Sveiva”, kuri savas rindas papildinājuši ar vairākiem bijušajiem Norvēģijas izlases florbolistiem.

Niedrem bezcerīgs zaudējums un palikšana bez play-off

Vēl viena Norvēģijas virslīgas komandas “Gjellerasen” ar Tomu Niedri sastāvā tomēr nav spējuši kvalificēties izslēgšanas spēļu turnīrā. Noslēdzošajā sezonas spēlē “Gjellereasen” izbraukuma mačā ar 3:7 (0:1; 0:3; 3:3) tika piedzīvots zaudējums pret “Sarpsborg”, turklāt viesi pie pirmajiem vārtiem tika vien nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad rezultāts bija jau 0:6. Nedaudz vairāk nekā minūtes laikā deficītu izdevās sadeldēt līdz 3:6, bet pēdējās sekundēs pie vēl vieniem vārtiem tika arī laukuma saimnieki. Sezonas noslēdzošajā spēlē Niedre pie rezultativitātes punktiem netika. Ar 21 punktu “Gjellerasen” ierindojās devītajā vietā. Tikpat punktu arī “Valerenga” komandai, kurai labāki rezultāti savstarpējās spēlēs. Sevišķi sāpīgi tas ir tādēļ, ka februāra vidū “Gjellereasen” savus tiešos pretiniekus mājās uzvarēja ar 8:5, taču pašā cīņas izskaņā ielaida piektos vārtus, kas izrādījās liktenīgi, jo pirmajā aplī tika zaudēts ar 2:6. Nosargājot uzvaru ar četru vārtu pārsvaru, tiktu skatīta kopējā vārtu attiecība čempionātā, kas jau krietni labāka ir latvieša pārstāvētajam klubam. Šīs sezonas 20 spēlēs Niedre atzīmējies ar 24 (8+16) rezultativitātes punktiem.

Ankudinova regulāro sezonu pabeidz ar diviem vārtiem un zaudējumu

Šveices pēc spēka trešajā stiprākajā līgā regulārās sezonas noslēgumā par mača labāko spēlētāju savā komandā tika atzīta Latvijas izlases uzbrucēja Anna Ankudinova, kura atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem mačā, kurā viņas pārstāvētais ŪHC Bremgarten” izbraukumā ar rezultātu 4:6 (2:1; 0:0; 2:5) piedzīvoja neveiksmi pret “Red Ants Winterthur”. Trešā perioda 15. sekundē Ankudinova guva savus otros vārtus mačā, tobrīd panākot komfortablo 3:1 viešņu labā. Pēc tam gan laukuma saimnieces guva četrus vārtus, uz ko viešņas atbildēja ar vienu precīzu metienu. Kad jāspēlē bija nepilnas četras minūtes, pie 4:5 rezultāta Ankudinovas izpildītais metiens norībināja vārtu stabiņu, bet pēdējā mača minūtē konkurentes guva sestos vārtus, tādējādi nodrošinot uzvaru. Neskatoties uz zaudējumu, “UHC Bremgarten” regulārajā sezonā ar 29 punktiem 14 spēlēs nodrošināja pirmo vietu apakšgrupā, par vienu punktu apsteidzot latvietes iepriekšējo komandu “Floorball Zurich Lioness”.

Jeige no soliņa noraugās komandas zaudējumā

Šveices NLB florbola čempionāta pusfināla otrajā spēlē zaudējumu piedzīvojis Elīnas Jeiges pārstāvētais “UH Lejon Zaziwil”, kas izbraukumā ar rezultātu 4:5 (1:0; 0:2; 3:2; 0:0; 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās “UH Appenzell” vienībai, tādējādi rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1. Latviešu florboliste šoreiz gan palika rezervē. Komandas nespēja noskaidrot uzvarētāju ne pamatlaikā, ne desmit minūšu garājā papildlaikā, bet pēcspēles metienu sērija ievilkās un vien ar 12 metienu uzvaru nodrošināja laukuma saimnieces, kuras tādējādi sērijā panākušas 1:1 izlīdzinājumu.