Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Falun” pārliecinoši sasniedz pusfinālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Falun” pārliecinoši sasniedz pusfinālu
"IBF Falun" kā pirmie sasnieguši pusfinālu, foto: IBF Falun

Kā pirmie Zviedrijas florbola Superlīgas pusfinālu sasnieguši “IBF Falun”, kas sērijā ļoti pārliecinoši četros mačos izrēķinājās ar “Mullsjo AIS”. Tikmēr duelī starp “Vaxjo” un “Kalmarsund” joprojām pie uzvarām tiek vienīgi viesi.

Falun” līdz šim bija tikuši pie trim puslīdz pārliecinošām uzvarām, sīkstāko pretestību “Mullsjo” spējot izrādīt otrajā mačā, kad savās mājās tika zaudēts ar 3:6. Arī ceturtais mačs tika aizvadīts pie rangā zemāk esošās “Mullsjo” komandas un pirmā perioda vidū tieši viņi izvirzījās vadībā pēc Kaspera Karlsona vārtu guvuma. Līdz pārtraukumam gan situācija bija krasi mainījusies, kad divi vārti Emīla Nilsena, bet vieni arī Maltes Lundmarka kontā. Pēc gana līdzīga scenārija aizritēja arī otrais un trešais periods, kad mājiniekiem viens rezultatīvs metiens, kamēr viesi tika pie trim vārtu guvumiem. Tādējādi “IBF Falun” triumfēja mačā ar 9:3 un visā sērijā bija pārāki ar 4:0, droši iesoļojot pusfinālā. Ar trim rezultatīvām piespēlēm rezultatīvākais šoreiz bija uzvarētāju pārstāvis Simons Sederstroms, kuram trīs piespēles.

Tikmēr dīvaini joprojām attīstās sērija starp “Vaxjo IBK” un “FBC Kalmarsund” komandām, kurā pirmajos trijos mačos pie uzvarām allaž bija tikuši viesi. Nekas nemainījās arī ceturtajā spēlē, kad laukuma saimnieku lomā iejutās “FBC Kalmarsund”. Viss gan mājiniekiem sākās sekmīgi, kad 16. minūtē Viktoru Kastengrēnu pārspēja Viljams Alvarmo. Diez vai tobrīd mājinieku fani varēja iedomāties, ka tas būs vienīgais vārtu guvums laukuma saimniekiem, komandai mačā ciešot smagu sagrāvi ar 1:8. Pirmā perioda izskaņā Aleksandrs Halens panāca izlīdzinājumu, bet neilgi pēc otrā perioda ievada šveiciešu leģionārs Manuels Maurers vadībā izvirzīja jau Vēkšjes komandu. Viesiem teicama izdevās otrā perioda izskaņa, kad piecu minūšu laikā izdevās gūt četrus vārtus, tādējādi iekrājot jau graujošo 6:1. Pēdējā trešdaļā vēl divi vārti viesu komandai, kas viņiem nodrošināja līdz šim pārliecinošāko triumfu šajā sērijā. Rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 2:2 un piektā spēle “Vaxjo” kluba mājvietā.

Zviedrijas florbola Superlīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Storvreta IBK – Jonkopings IK5:35:05:6 (OT)2:1
IBF Falun – Mullsjo AIS11:26:39:49:3XXX4:0
Pixbo IBK – Linkopings IBK6:55:34:62:1
Vaxjo IBK – FBC Kalmarsund2:410:66:108:12:2