Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.

Tamperes komanda jau iepriekšējā mačā savās mājās varēja likt punktu sērijai, taču piedzīvoja negaidītu zaudējumu ar rezultātu 4:7, tādējādi esot spiesti doties uz izbraukumu, lai aizvadītu sesto maču. Cīņas sākumā par galveno varoni kļuva mājinieku vārtsargs Pietari Jāselainens, kurš ar nepilnas minūtes intervālu spēja neitralizēt divus pretinieku izpildītos soda metienus, kurus realizēt centās Emeli Salins un Ētu Sikinens. Pozitīvās emocijas tika pārnestas arī uz spēli uzbrukumā, kur Niko Laiti guva pirmos mača vārtus, bet otrajā periodā laukuma saimnieki panāca arī 2:1 vadību. Tomēr jau līdz trešdaļas beigām “Classic” bija atspēlējušies un iekrājuši sev 4:2 vadību.

Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām čempionāta rezultatīvākais florbolists Ville Lastika nopelnīja spēles sodu, ļaujot “Happee” komandai saņemties un mēģināt lauzt cīņas gaitu. Jami Manninens guva trešos vārtus, taču vairāk pie vārtu guvumiem “Happee” šajā sezonā netika. Āro Helins iemeta bumbiņu piekto reizi laukuma saimnieku vārtos, bet spēles beigās viesiem trīs reizes izdevās nogādāt bumbiņu mājinieku tukšajā cietoksnī, kas komandai nodrošināja pat ļoti komfortablu uzvaru ar rezultātu 8:3.

Tādējādi “Classic” pievienojušies “Oilers” un “Indians” komandām, kas jau bija iepriekš nodrošinājuši vietu pusfinālā. Otrdienas vakarā savu sērijas sesto maču aizvadīs SPV un “Nokian KrP”.

Somijas F-liiga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Oilers – LaSB13:25:4 (OT)15:47:2XXX4:0
Classic – Happee4:38:45:6 (OT)7:44:78:3X4:2
Nokian KrP – SPV6:25:66:18:54:5 (OT)3:2
Indians –TPS3:22:3 (OT)5:34:25:4XX4:1