Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Storvreta” zaudē mājās, neveiksme arī “Pixbo”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Storvreta” zaudē mājās, neveiksme arī “Pixbo”
"Jonkoping IK", foto: JIK IBK

Visnotaļ pārsteidzoši noslēgušās otrdienas spēles Zviedrijas florbola Superlīgas ceturtdaļfinālos, kad savās mājās neveiksmes piedzīvoja gan “Storvreta”, gan “Pixbo”.

Upsalas komanda sērijas pirmajā spēlē savās mājās “Jonkopings IK” komandu apspēlēja ar 5:3, bet izbraukumā tika pie sausās 5:0 uzvaras. Atkal atgriežoties mājās, “Storvreta” vēlreiz sastapās ar negaidīti sīkstu pretestību. Pirmajā periodā ielaiduši vienīgos vārtus, “Storvreta IBK” pēc pārtraukuma nonāca iedzinējos ar 0:2 un 1:3. Pēc tam gan Filips Bjorks un Tobiass Gustafsons ar 25 sekunžu intervālu dzēsa, bet vēl pēc pāris minūtēm Filips Eriksons pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja laukuma saimniekus. Viesi līdzsvaru atjaunoja 43. minūtē, bet cīņas 57. minūtē, kad Ondrejs Nemečeks guva piektos vārtus un panāca 5:4 “Storvreta” labā, šķita, ka trešā uzvara sērijā ir izcīnīta. Viesi mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un gana ātri Joels Nistroms tomēr panāca 5:5 brīdī, kad jāspēlē bija vēl divas minūtes. Tajās vārtus gūt neizdevās, bet papildlaika desmitajā minūtē Mansu Parsjo pārspēja arī Hannes Nistroms, atnesot negaidītu 6:5 uzvaru Jenčepingas komandai, kas jau ceturtdien savās mājās varēs lūkot līdzsvarot rezultātu sērijā.

Divās līdzīgās cīņās pie panākumiem pār “Linkoping IBK” bija izcīnījuši arī regulārās sezonas trešie spēcīgākie “Pixbo IBK”, bet savās mājās trešais panākums rokās nedevās. Uz agrajiem Feliksa Lanvera gūtajiem vāriem viesi atbildēja ar Kevina Soderlinga vārtu guvumu. Pēc pārtraukuma jau mājinieki bija tie, kas divas reizes nonāca iedzinējos, atspēlēties gan spējot tikai vienreiz, kad izcēlās viņu līderis Gustavs Fricels. Turpinājumā vieni vārti otrā perioda izskaņā un trešās trešdaļas vidū Kima Vargas rēķinā, kas deva 4:2 vadību Linčepingas komandai. “Lapsas” četras minūtes pirms pamatlaika beigām sāka spēlēt bez vārtsarga, taču vispirms Varga noformēja sev hat-trick, bet jau pēdējā minūtē Soderlings panāca arī 6:2. Pēdējās 30 cīņas sekundēs mājinieki tomēr divas reizes spēja dabūt bumbiņu vārtos, taču tas viņus nespēja glābt no 4:6 zaudējuma. Tādējādi “Linkoping IBK” sērijā pietuvojušies līdz 1:2 un nākamajā cīņā savās mājās varēs mēģināt izlīdzināt rezultātu sērijā.

Zviedrijas florbola Superlīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Storvreta IBK – Jonkopings IK5:35:05:6 (OT)2:1
IBF Falun – Mullsjo AIS11:26:39:43:0
Pixbo IBK – Linkopings IBK6:55:34:62:1
Vaxjo IBK – FBC Kalmarsund2:410:66:101:2