Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Izlases treneris Prūsis ļoti drūmi vērtē Melbārža izredzes atgriezties bobslejā

Agris Suveizda

Izlases treneris Prūsis ļoti drūmi vērtē Melbārža izredzes atgriezties bobslejā
Oskars Melbārdis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja izlase ar trim divnieku un divām četrinieku ekipāžām aizvadītās nedēļas nogalē devās uz Ķīnu iemēģināt Pekinas olimpisko trasi, taču ierindā, protams, nav Soču olimpiskā čempiona Oskara Melbārža, kura rēķinā ir arī divas olimpiskās bronzas.

Vasarā 33 gadus vecajam Melbārdim tika veikta vēl viena muguras operācija, un Latvijas Olimpiskās vienības prognoze bija astoņu mēnešu rehabilitācija – tādējādi pilotam secen acīmredzot ies arī Pekinas olimpiskās spēles. Valstsvienības galvenais treneris Sandis Prūsis Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta Studija" ļoti skeptiski vērtēja ne tikai Melbārža dalību Pekinā, bet atgriešanos bobsleja trasē vispār.

"Runājot par lielo Osi, tas ir smags un skumīgs gadījums. Tiešām bija pazīmes, ka lieta uzlabojas un ka varētu būt arī labāk, jo, teikšu godīgi, iepriekš bija zināma stagnācija attieksmes, motivācijas un visādā citādā ziņā, kas summējās arī rezultātā un paša kondīcijā. Beidzās tā, kā beidzās," teica Prūsis.

"It kā gan nekas vēl nav beidzies, bet man ir lielāka skaidrība, ka līdz Jaunajam gadam ar viņu kā ar sportistu nerēķinos un ka ir viens vai divi, vai ne vairāk kā desmit procenti, ka viņš vēl varētu kādreiz atgriezties. Teikšu gan godīgi, ka tos desmit procentus pielieku klāt pieklājības un cieņas dēļ, jo reāli tas būtu tikai viens vai puse procenta. Visu cieņu Osim par viņa ieguldīto darbu, rezultātiem, attieksmi un visu pārējo, bet dzīve ir nežēlīga un sports – vēl nežēlīgāks," treneris turpināja.

Pilotu konkurencē neapšaubāms pirmais numurs pašlaik ir Oskars Ķibermanis, bet par otrā pilota lomu cīnīsies Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis. Ralfs Bērziņš karjeru ir beidzis. Pasaules kausa sezonas sākums paredzēts 20. novembrī Īglsas trasē Austrijā. Pekinas olimpiskajās spēlēs divnieku braucieni vīriešiem gaidāmi 14. un 15. februārī, bet četrinieku braucieni – 19. un 20. februārī.

Izmantotie resursi:
https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/04.10....

     [+] [-]

, 2021-10-05 13:26, pirms 2 gadiem
Teikšu godīgi - tik dīvainu tekstu ne no viena trenera nekad neesmu dzirdējis. Tā intonācija un vispār komunikācijas veids... Dīvaina attieksme...

 +13 [+] [-]

, 2021-10-05 13:36, pirms 2 gadiem
Prūsis vienmēr runājis tiešu valodu, skarbi protams un nepatīkami..bet melos vai liekulībā viņu diezvai kāds varētu apvainot

  -1 [+] [-]

, 2021-10-05 13:49, pirms 2 gadiem
No lielā sporta jāprot aiziet laikā...nevis tad kad tevi izdzen..

     [+] [-]

, 2021-10-05 13:52, pirms 2 gadiem
Treneris gan ka zin vairāk kā līdzjutēji..osis jau arī neko nevarēja pa lielam..pēdējā gadā..tā ka gan jau ka laiks bija beigt ar lielo sportu gadu vai divus iepriekš..

  +7 [+] [-]

, 2021-10-05 14:10, pirms 2 gadiem
KalējsunDēli rakstīja: Teikšu godīgi - tik dīvainu tekstu ne no viena trenera nekad neesmu dzirdējis. Tā intonācija un vispār komunikācijas veids... Dīvaina attieksme...
Kas tur dīvains? Pateica visu tā kā ir. Melbārdim pilnīgi noteikti bija motivācijas trūkums - uzvarēja visu ko vien varēja, prēmijas par Olimpiskajām medaļām un vēl notraumējās. Apetīte uz bobiem bija maza.

  +2 [+] [-]

, 2021-10-05 14:35, pirms 2 gadiem
Lielais Osis tak' visu jau ir paveicis. Ko tad viņam tagad ar Robokopu Frīdrihu jāstīvējas? Neiespējamā misija. Lai droši beidz karjeru un rūpējas par ģimeni. Labi, M.Dukurs skeletonā grib olimpisko zeltu, ko nav sasniedzis, bet ko tad Melbārdim vēl mocīt sevi?

     [+] [-]

, 2021-10-05 15:06, pirms 2 gadiem
Nu jā, tur jābūt dzelzs motivācijai un izsalkumam pēc panākumiem, lai pēc tāda atkārtota trieciena atgrieztos. Turklāt nav jau garantijas, ka mugura ļaus trenēties uz 100%. Un Melbārdim bija arī tendence uz lieko svaru, kur nebija viegli dabūt nost. Bet tomēr lai paliek tas viens procents (manuprāt gan vairāk), un varbūt vēl redzēsim Melbārdi trasē!

Prasītos arī paša sportista komentārs, citādi Prūsis viņu pilnībā noraksta.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-05 15:22, pirms 2 gadiem
Pirmie treniņbraucieni Pekinā jau ceturtdien. Kaut nu mūsējo tehnika slīdētu...!

  +3 [+] [-]

, 2021-10-05 15:25, pirms 2 gadiem
Trenerim jau laikam taisnība un tāpat tas biją agri vai vēlu jāpasaka. Tīri no malas visvairāk krita acīs pēctraumas posmā liekais svars ko tā arī nedabūja nost.Nu un kapāties ar vāciešiem šodien laikam ir praktiski neiespējami

     [+] [-]

, 2021-10-05 16:03, pirms 2 gadiem
Karlo rakstīja: Lielais Osis tak' visu jau ir paveicis. Ko tad viņam tagad ar Robokopu Frīdrihu jāstīvējas? Neiespējamā misija. Lai droši beidz karjeru un rūpējas par ģimeni. Labi, M.Dukurs skeletonā grib olimpisko zeltu, ko nav sasniedzis, bet ko tad Melbārdim vēl mocīt sevi?
Dīvaina argumentācija.... tad tagad visiem jābeidz sportot, jo Frīdrihu vinnēt nav iespējams??? Un , ko tad Frīdriham pašam vēl darīt bobslejā?! Viss ir vinnēts, ko vien var... Sportistiem vajadzētu būt motivētiem, pēc noklusējuma, jo, kas gan gan vēl cits viņus vada pa dzīvi?! Jā, ir arī tādi andri biedriņi, kuriem sportiskie panākumi un motivācija būt labākajam ir dziļi pie pakaļas, bet Melbārdis pēc tāda neizskatījās..
Labi, nekāda traģēdija nav notikusi, ir Ķibermanis , ir jaunie čaļi, kuriem ar motivāciju viss kārtībā. Un gan jau kāds no viņiem ar laiku "nokodīs" arī Frīdrihu, ja vien Prūsis atradīs labu sliežu pulētāju, jo ragaviņas jau ir labas, tikai uz beigām - neslīd..Lai veicas!

     [+] [-]

, 2021-10-05 16:04, pirms 2 gadiem
Cerams,ka atgriezīsies....vēl kāds pasaules čempis būtu jānomauc solīdi un tad var teikt adios renītei

     [+] [-]

, 2021-10-05 16:06, pirms 2 gadiem
Interesanti vai Lindenblats moš jau būs izkonkurējis Mikni?

     [+] [-]

, 2021-10-05 16:12, pirms 2 gadiem
Par bobsleju no 7:40.

https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/l...

  +2 [+] [-]

, 2021-10-05 17:05, pirms 2 gadiem
Calvin rakstīja: Dīvaina argumentācija.... tad tagad visiem jābeidz sportot, jo Frīdrihu vinnēt nav iespējams???
Šeit nav primārais "milžu cīņa" ar Frīdrihu, bet tas, ka cilvēks jau visiem visu ir pierādījis un visu vinnējis. Rezultātā ir iegūtas arī ļoti nopietnas VESELĪBAS problēmas, kas kā noprotams, ir atstājis sekas uz visu atlikušo dzīvi. Pietiek mocīt sevi! Veselība ir pirmajā vietā. Tie arī ir tie argumenti.

     [+] [-]

, 2021-10-05 22:11, pirms 2 gadiem
Es tā līdz galam nesaprotu to "par ko viņam cīnīties?"
Par normālu ZELTU? kuru izcīna trasē, nevis pēc tam pa pastu atsūta?
Arī Divniekos zelta nav, plus Soču medaļu ar pa pastu atsūtīja.
Ts, ka puikam jābēdz ākstīties un karjera jābeidz, tas skaidrs, lai tak beidz sevi mocīt un traumēt. Bet tas "viss ir izcīnīts", tas no daudz aspektiem ir smieklīgi.