Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Del Pjēro: "Nelikās pareizi spēlēt citā Itālijas klubā"

Žanis Timšāns
Žanis Timšāns

Del Pjēro: "Nelikās pareizi spēlēt citā Itālijas klubā"
Aleksandro Del Pjēro
Foto: SCANPIX SWEDEN

Aleksandro Del Pjēro uzsver, ka viņš izvēlējās pievienoties "Sydney", jo tas bija perfekts galamērķis, lai turpinātu savu karjeru. 37 gadus vecais futbolists šodien pēcpusdienā rīkoja preses konferenci, lai izskaidrotu savu izvēli.

"Tā ir īpaša diena," viņš iesāka. "Jūtos priecīgs paziņot, ka nākamos divus gadus būšu Austrālijā. Esmu piekritis Sidnejas piedāvājumam un šo pāreju uztveru kā lieliska un pārsteidzoša piedzīvojuma sākumu." Kopš jūnija Del Pjēro bija pieejams kā brīvais aģents pēc tam, kad Juventus izvēlējās nepagarināt līgumu ar spēlētāju.
"Vēlos pateikties visām iesaistītajām pusēm, ar kurām man ir nācies runāt, visiem, kas palīdzēja šim darījumam notikt," turpināja 2006. gada Pasaules kausa uzvarētājs. "Negaidīju šādu notikumu pavērsienu, bet man ir jāatzīst, ka biju pārsteigts par tik daudziem klubiem, kas šovasar izrādīja par mani interesi. Nedomāju, ka tas būtu pareizi atklāt šo klubu vārdus, bet tie lielākoties bija no Itālijas. Gribētu pateikties viņiem un citiem klubiem no visas pasaules, interese bija no visiem kontinentiem. Es nevēlējos spēlēt citā Itālijas komandā ne jau tāpēc, ka redzēju tās kā ienaidnieces, bet man tas vienkārši nelikās pareizi. "Liverpool”? Jā, viņi izteica piedāvājumu, bet es vēlējos kaut ko citu."

Viņa jaunās formas izvēle ir diezgan šokējoša, bet bijušais Padova jaunietis ir pārliecināts, ka šī pāreja ir pareizā izvēle. Del Pjēro ir cieši pārliecināts, ka ģimenei neliks pārcelties uz otru pasaules malu. Viņš vēl joprojām ir izsalcis kā jebkad gūt vārtus un titulus. "Dodos uz Austrāliju, lai uzvarētu un gūtu vārtus un, cerams, lai celtu turienes spēles līmeni. Ceru spēlēt pilnos stadionos, lai Austrālijas publika, kur dzīvo arī daudz itāļu, var baudīt spēli un redzēt tās līmeņa celšanos. Atstāju komandu, kur esmu pavadījis 19 gadus, bet joprojām atbalstīšu "Juventus" tūkstoš un vairāk iemeslu dēļ," viņš piebilda. "Mana mīlestība pret "Juventus" nebeidzas šodien, tā nebeidzās arī tad, kad sapratu, ka vairs nevarēšu spēlēt tās rindās, šim klubam esmu atdevis sevi visu un vēl vairāk. Pagājušajā sezona man bija viens no sarežģītākajām, bet centos būt varonis un uzvarētājs – kāds esmu bijis visus šos daudzus gadus melnbaltajās krāsās."

Ir plānots, ka krekls ar desmito numuru tagad rotās Aleksa muguru, bet šajā sezonā tas vēl netiks piešķirts nevienam. "Nezinu, vai tas bija pats spēlētājs vai klubs, kas to izlēma."
Austrālijā sezona sāksies pēc mēneša, bet Del Pjēro ir cieši pārliecināts, ka viņš ir pietiekami labā formā, lai izietu laukumā jau pirmajā spēlē. "Es būšu gatavs, arī tāpēc, ka mans personīgais treneris dosies man līdzi. Esmu rūpīgi trenējies šīs vasaras laikā un jūtos gatavs." Uz jautājumu, vai Del Pjēro varētu būt tāds pats kā Pelē "New York Cosmos", viņš atteica: "Esmu vecs, bet ne tik vecs. Ir līdzības, bet tie ir dažādi laika periodi. Amerika šodien? Biju tuvu, bet, galu galā, Sidneja bija pareizā izvēle."

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-09-06 01:01, pirms 12 gadiem
Cepuri nost,Del Pjero prieksaa.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 01:28, pirms 12 gadiem
kurš gan negribētu karjēras nobeigumā pavazāties pa Austrāliju

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 07:10, pirms 12 gadiem
Veiksmi Aleks, tu vienmēr esi bijis un būsi mans visu laiku mīļākais futbolists!