Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pešičs pēc serbu zaudējumiem: "Domājam, ka joprojām esam labākie pasaulē. Neesam!"

Agris Suveizda

Pešičs pēc serbu zaudējumiem: "Domājam, ka joprojām esam labākie pasaulē. Neesam!"
Svetislavs Pešičs. Foto: FIBA

Serbijas basketbola izlase abās nesenajās Pasaules kausa atlases spēlēs nespēja noturēt pārsvaru, zaudējot gan Rīgā (59:66 pret Latviju), gan mājās pret Beļģiju (73:74). Uz otro posmu serbi līdzi ņēmuši bilanci 1-3, atpaliekot no grieķiem, latviešiem (pa 3-1), turkiem un beļģiem (pa 2-2) un nonākot nepatīkamā situācijā cīņā par tikšanu uz finālturnīru.

"Apsveicu Beļģiju ar pelnītu uzvaru," pēc zaudējuma teica Serbijas galvenais treneris Svetislavs Pešičs. "Gribējām spēli uzvarēt pārāk agri, tādēļ brīžiem nepieņēmām labus lēmumus, īpaši uzbrukumā. Spēlei, kas kopumā bija līdzvērtīga, 17 kļūdu ir pārāk daudz. Neaizmirstiet, ka spēlējām pret labu komandu, kas ilgi ir kopā. Centāmies, bijām motivēti, agresīvi, bet ar to nebija gana, pieņēmām sliktus lēmumus. Iespējams, man galotnē vajadzēja uzņemties lielāku atbildību par uzbrukumu un lūgt spēlētājiem spēlēt citas kombinācijas."

"Mūsu situācija bija ārkārtēja vēl pirms šā loga, un nekas nav mainījies. Visiem kopā – spēlētājiem un treneriem – ir jāsaprot, ka tikai ar labu sagatavošanos varam kompensēt saspēlētības trūkumu. Jau esmu to teicis, taču visi domā, ka es meklēju kādus attaisnojumus. Mēs esam Serbija – labi zinām, kā pie mums uztver zaudējumus. Tas notiek pārspīlēti gan uzvaru, gan zaudējumu gadījumā. Vēl pirms šā loga teicu, ka mūsu situācija ir trauksmaina un ka nevaru rēķināties ar daudziem spēlētājiem, kur nu vēl ar labākajiem, un ka mums nav pietiekami daudz laika, lai sagatavotos. Arī Rīgā spēlējām līdz vienam brīdim, kad sākām pieļaut kļūdas. Neesmu tik slikts treneris, taču nav viegli, kad spēlētāji ierodas no dažādiem klubiem.

Beļģija, protams, nav labākā izlase Eiropā – tā nav Spānija vai Francija, taču Beļģijai ir komandas ķīmija un stabilitāte, kuras nav mums. Centāmies saspēlētību kompensēt ar plašāka spēlētāju loka iesaisti, bet tas neizdevās. Nevaram uzvarēt tikai ar to vien, ka esam Serbija. Jūs redzējāt, ar kādu pārliecību Beļģija spēlēja pret mums. Nevienam nepatīk zaudēt, bet mēs Serbijā bieži vien sevi pārspīlējam un uzskatām, ka joprojām esam labākie pasaulē. Bet mēs tādi neesam – noteikti ne! Mums jāsaprot mūsu iespējas. Spēlējam pret ļoti pieredzējušām komandām. Tām varbūt nav tik daudz meistarības, tām varbūt nav NBA spēlētāju vai ne visi spēlē kaut Eirolīgā, taču tām ir Francijas, Spānijas klubu spēlētāji, kuri tiek iekļauti konkrētās sistēmās. Šis zaudējums ir zīme, ka mums jāsanāk visiem kopā un jāsaprot, ka tos rezultātus, kādus visi gaidām no izlases, nevar sasniegt šādā veidā. Varbūt kāds var paveikt ko labāku, bet ne es. Nākamās spēles pret Grieķiju un Turciju? Ja gribam tikt uz Pasaules kausu, mums tajās ir jāuzvar. Katra nākamā spēle jāuztver kā pēdējā."

Izmantotie resursi:
https://kss.rs/%d1%81%d1%80%d0%b1%d...