Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stuntriding braucējs Didzis Grundulis treniņā guvis smagu traumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Stuntriding  braucējs Didzis Grundulis treniņā guvis smagu traumu
Didzis Grundulis
Foto: facebook.com/andris.orbants

Motosporta disciplīnas stuntriding jaunais talants Didzis Grundulis, aizvadot gatavošanos gaidāmajai sezonai, treniņa laikā iedzīvojies visai smagā savainojumā, kā dēļ būs spiests ārstēties aptuveni trīs mēnešus, noskaidroja portāls "Sportacentrs.com".

"Pirmdien treniņa laikā guvu traumu," sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" apstiprina 18 gadus vecais sportists, kurš šogad bija plānojis piedalīties vairākās augsta līmeņa sacensībās. "Diezgan lielā ātrumā taisīju triku uz aizmugurējā rata, metu kāju pāri stūrei, kaut kas nedaudz samisējās un nogāzos uz asfalta. Esmu lauzis lāpstiņu, spēcīgi sasitu liesu, tāpat traumēts plecs un atslēgas kauls."

Stuntriding disciplīna pēc būtības ir frīstails ar ielas šosejas motociklu. Lai gan stuntriding mēdz dēvēt par šovu, lai kļūtu par īstu meistaru, nākas trenēties kā jebkuram profesionālam sportistam, kurš vēlas sasniegt virsotnes. Gaidāmajā sezonā Grundulis jau bija pieticies dalībai Polijā gaidāmajās pasaules prestižākajās sacensībās StuntGP.

"Šogad biju ieplānojis piedalīties daudzās sacensībās," stāsta Didzis Grundulis. "Domāju sākt kārtīgāk trenēties, jo beidzot laiks ārā ir labs, bet neko darīt... Viss, kas notiek, parasti notiek uz labu. Tagad trīs mēnešus būs jāpavada mājas režīmā. Sezonas beigās vēl ceru paspēt uz kādām sacensībām. Gribu startēt 30. jūlijā Liepājā notiekošajā "Kurland Stunt" šovā."

Līdzīgi kā citos motoru sporta veidos, arī stuntriding sportā ir savas virsotnes, ko vēlas iekarot jebkurš moto triku meistars. Didzis Grundulis, būdams jauns un apņēmīgs, savā karjerā vēlas kļūt par vienu no desmit labākajiem stuntriding braucējiem pasaulē, kas, protams, ir ārkārtīgi ambiciozs un grūti īstenojams mērķis. Lai to sasniegtu, ir nemitīgi jātrenējas, taču, kā šoreiz izrādījās, arī tas ir ļoti bīstami.