Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Par Meistarlīgas labāko spēlētāju janvārī atzīts jūrmalnieku Pinka

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Par Meistarlīgas labāko spēlētāju janvārī atzīts jūrmalnieku Pinka
Patriks Pinka. Foto: LVF

Janvārī “Credit24” meistarlīgā no Latvijas klubiem spēlēja vien “RTU Robežsardze”/”Jūrmala” un SK “Jēkabpils Lūši”, sašaurinot kandidātu loku uz mēneša labākā spēlētāja balvu. Labākais spēlētājs pēc treneru un žūrijas vērtējuma bija “RTU Robežsardze”/”Jūrmala” otrā tempa uzbrucējs Patriks Pinka, kurš cīņā par labākā titulu pārspēja lūšu pirmā tempa uzbrucēju Zigurdu Adamoviču.

“RTU Robežsardze”/”Jūrmala” janvārī aizvadīja divas spēles pret Igaunijas komandām ''Parnu VK'' un ''Tal Tech'', izcīnot uzvaras abās spēlēs ar 3-0. Patriks Pinka kopumā šajās spēlēs izcēlās ar 31 punktu, uzbrūkot ar 64% efektivitāti.

“Ļoti labi aizstāja Aleksandru Avdejevu tik svarīgā spēlē pret “Parnu VK”, un uzbrukuma procents divās spēlēs ir ļoti augsts – 60%,” tā Pinkas sniegums janvārī raksturots klubā. “RTU Robežsardze”/”Jūrmala” volejbolists tikai starpsezonā pievienojās klubam, un janvārī pamatsastāvā cēsinieks devās galvenokārt tāpēc, ka spēlēt nevarēja Avdejevs. Savu iespēju jaunais sportists izmantoja spīdoši.

“Abās spēlēs veicās labi. Man patīk uzsākt spēli laukumā, un arī pirms mačiem jutos labi. Avdejevs nevarēja spēlēt, un nebija citu variantu – bija jāiet laukumā,” stāsta Pinka. “Labi sapratāmies ar cēlāju Vitāliju Ščitkovu. Nebija konkurences, tāpēc varēju spēlēt brīvāk un nedomāt par kļūdām. Tas deva pārliecību par saviem spēkiem, bet cēlājs jau no pirmajiem gūtajiem punktiem redzēja, ka var man uzticēties. Tā spēle deva garīgu pacēlumu, un ar tādām pašām emocijām devos laukumā arī pret Pērnavu,” skaidro volejbolists.

Ja uzbrukumā viss padevās, servju uzņemšanā Patrikam vēl ir tāls ceļš līdz pilnībai. Arī spēļu protokoli liecina, ka tikai apmēram puse servju ir uzņemtas labi un tikai piektā daļa – ideāli un parocīgi cēlājam. “Piekrītu. Servju uzņemšana ir tas spēles elements, kas ir jāuzlabo visvairāk,” saka Pinka. “Brīžiem tā ir laba un stabila, bet brīžiem “aizpeld”. Tas visticamāk ir koncentrēšanās trūkums. Jau sāku domāt par nākamo soli, un uzņemšana nesanāk tāda, kā gribēts.”

Vaicāts, vai pēc šīm spēlēm viņa pozīcijas, lai dotos laukumā pamatsastāvā, ir labākas, Patriks atbild, ka jau sezonas sākumā viņš pāris reizes ir bijis ielikts pamatsastāvā, taču toreiz tik labi neveicās, un viņš atkal nokļuva rezervistos. “Tas, kurš dosies laukumā, nav atkarīgs tikai no spēlēm, bet arī treniņiem. Ar tādu domu – būt labākam par pārējām “pusītēm” arī eju uz treniņu,” saka 19 gadus vecais volejbolists.

Nedēļas beigās Jūrmalas klubam ir divas ļoti svarīgas spēles “Credit24” meistarlīgā, Jūrmalā tiekoties ar šī brīža divām spēcīgākajām līgas komandām “Saaremaa VK” un “Bigbank Tartu”.

Lūgts novērtēt komandu spēkus, Patriks atsaka, ka izredzes ir vienmēr. “Ir video ar pirmo pretinieku – Tartu volejbolistu – spēli. Katrs individuāli mājās to skatāmies. Treniņos blokā un citos spēles elementos modelējam darbību tieši pret “Bigbank” komandu,” Pinka uzsver koncentrēto gatavošanos nākamajām spēlēm. “Abas ir līgas jaudīgākās komandas. Pēc Daugavpils un Jelgavas komandu izstāšanās mums tika atskaitīti punkti cīņās pret šīm komandām, un turnīra tabulā noslīdējām lejup. Tāpēc šajās cīņās punktus gūt būs ļoti svarīgi, lai pakāptos augstāk.”

Decembrī par labāko spēlētāju tika atzīts SK “Jēkabpils Lūši” cēlājs Edvīns Skrūders. Latvijas sieviešu klubi janvārī spēles neaizvadīja, un līgas labākā volejboliste paliek nenosaukta.

Izmantotie resursi:
Patriks Pinka – janvāra labākais spēlētājs...