Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusa bez Merzļikina ielaiž septiņus, Balcers vēl neatgriežas "Sharks" uzbrukumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kolumbusa bez Merzļikina ielaiž septiņus, Balcers vēl neatgriežas "Sharks" uzbrukumā
Jonass Korpisalo un Korijs Perijs. Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu piedzīvojis Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets", kam savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Elvis Merzļikins. Savā laukumā ar 2:7 nācās atzīt iepriekšējo divu sezonu čempiones Tampabejas "Lightning" pārākumu.

Elvis Merzļikins iepriekšējā spēlē cieta sadursmē ar komandas biedru Jakubu Vorāčeku. Lai gan trauma nav nopietna, šoreiz latviešu vārtsargs nebija pieteikts mačam.

• Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus sargāja Jonass Korpisalo. Somam atgriešanās (pirmā spēle kopš 16. decembra) nebija sekmīga – ielaistas septiņas ripas, tiekot galā ar 29 no 36 metieniem.

• Ar diviem vārtiem uzvaru kaldināja Ondržejs Palāts, kurš tika pie karjeras 400. punkta. Trīs punktus iekrāja arī Breidens Points. Bez punktiem palika vien pieci Tampabejas "Lightning" laukuma spēlētāji.

• Kolumbusa pēdējās divas spēles zaudējusi ar kopējo vārtu bilanci 6:14. Mačā, kurā Merzļikins guva traumu, ar 4:7 tika zaudēts Karolīnas "Hurricanes".

• Bez Merzļikina ierindā nebija arī aizsardzības līderis Zaks Verenskis (Covid-19 protokols), Džeiks Bīns un Aleksandrs Teksjē (abiem – slimība).

• Ceļgala savainojums joprojām neļauj ierindā atgriezties Rūdolfam Balceram. Sanhosē "Sharks" bez viņa viesos ar 2:6 zaudēja Detroitas "Red Wings".

• Par pagrieziena punktu kļuva mirklis, kad "Red Wings" uz piecām minūtēm palika mazākumā. Laukuma saimnieki mazākumā guva divus vārtus ar 37 sekunžu intervālu, 1:0 pārvēršot par 3:0.

• "Red Wings" mazākumā nebija izdevies iemest vārtus iepriekšējos simts mačos pēc kārtas, šajā nogrieznī mazākumā spēlējot 286 reizes.

• Vienā mazākumā divus vārtus Detroita nebija guvusi kopš 1999. gada, kad Brendans Šenehens un Dags Brauns pārspēja Patriku Ruā.

• "Blue Jackets" no play-off zonas atpaliek piecus punktus, bet "Sharks" izveidojies trīs punktu atstatums.

NHL regulārā sezona, 5. janvāris

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins - Devils5:3Panthers - Flames6:2
Blue Jackets - Lightning2:7Red Wings - Sharks6:2
Blackhawks - Avalanche3:4 PCoyotes - Jets1:3
Golden Knights - Predators2:3Ducks - Flyers4:1

  +4 [+] [-]

, 2022-01-05 09:00, pirms 2 gadiem
Aizsardzība vēl lielāka miskaste kā Dinamo.

  -3 [+] [-]

, 2022-01-05 09:00, pirms 2 gadiem
Nabaga Korpi paņēma priekšā un pakaļā...
Tarasovs ir venīgais Kolumbusas vorotčiks,kas vēl turās

  +3 [+] [-]

, 2022-01-05 09:12, pirms 2 gadiem
Kā eksperts Lūsiņš ir teicis, uz AHL/NHL sliekšņa esošie spēlētāji nereti izspēlē kādu joku ar savu veselību, lai tikai tos nevarētu nosūtīt lejā uz fārmklubu. Šajā gadījumā Tarasovs juta, ka Korpi drīz atgriežas, Merzļikins būs vesels, kas nozīmētu nosūtīšanu lejā.. bet krievs paliek krievs un veiksmīgi ir no tā izvairījies, paliekot CBJ un saņemot lielāku kāpostu.

  +6 [+] [-]

, 2022-01-05 09:33, pirms 2 gadiem
Lūsiņš ir eksperts ??? Āksts, kurš ar muldēšanu ticis pie Dinamo siles !!!

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 09:58, pirms 2 gadiem
semerjaks rakstīja: Lūsiņš ir eksperts ??? Āksts, kurš ar muldēšanu ticis pie Dinamo siles !!!
Lūsiņu ir noteikti patīkamāk un interesantāk klausīties nekā citus ''ekspertus''. To, ka nav muļķis, izsecināju pēc Exi un vairākām intervijām.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 10:02, pirms 2 gadiem
Krikuna vārdiem sakot-cīnījās tikai vārt.Ar tādu spēli aizsardzībā PO nespīd!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-01-05 10:12, pirms 2 gadiem
Varēja jau arī Cale Makar elegantā vārtu guvuma video ielikt

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 10:16, pirms 2 gadiem
Drausmas Kolumbusas izpildījumā. Korpisalo nav nekāds extra klases vārtsargs, bet šī spēle vēlreiz pierāda, ka žakešu problēma nav vārtsargi. Aizsargi ganās kā amatieri. Vai nu maina treneri, vai ĞM jāiesaistās. Šādi drīz nāksies PO komandām atdot pēdējos līderus, kas vēl palikuši. Nebrīnīšos, ja kāds pieprasīs maiņu.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 10:27, pirms 2 gadiem
A ko var gribēt no Blue Jackets aizsardzības, ja pēdējo divu sezonu laikā ir pazaudēti vairāki aizsargi, kas patiešām bij labākie savu tiešo pienākumu pildīšanā -
David Savard
Seth Jones
Ryan Murray
Markus Nutivaara.
Viņu vietā paņemti jauni, perspektīvi džeki, kas ir ar labu potenciālu uzbrukumā, bet aizsardzībā vēl pašķidri !

     [+] [-]

, 2022-01-05 11:07, pirms 2 gadiem
semerjaks rakstīja: A ko var gribēt no Blue Jackets aizsardzības, ja pēdējo divu sezonu laikā ir pazaudēti vairāki aizsargi, kas patiešām bij labākie savu tiešo pienākumu pildīšanā -
David Savard
Seth Jones
Ryan Murray
Markus Nutivaara.
Viņu vietā paņemti jauni, perspektīvi džeki, kas ir ar labu potenciālu uzbrukumā, bet aizsardzībā vēl pašķidri !
Labākie savu tieši pienākumu pildīšanā.. te pat zirgam jāsmejas.

Savards tika atdots pēc sezonas, kurā dabūja -19 lietderības koefu, Džounss tika atdots pēc -18 sezonas.. Marejs -9.. Nutivāram vienīgajam bija pozitīvs..