Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2026. gadā F1 čempionātā varētu būt septiņi motoru ražotāji

Juris Grīns
Juris Grīns

2026. gadā F1 čempionātā varētu būt septiņi motoru ražotāji
Foto: Motorsport.com

2026. gadā "Formulā 1" varētu būt kopumā septiņi dzinēju piegādātāji, atsaucoties uz avotiem Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA), raksta portāls "racingnews365.com". Pieteikšanās termiņš pagarināts līdz decembra vidum.

Sākotnēji kā pēdējā diena, lai pieteiktos dalībai F1 čempionātā dzinēju piegādātāja statusā, bija noteikts 15. oktobris. FIA prezidents Mohameds Ben Sulajems apliecina, ka uz to brīdi tikai viens ražotājs esot apstiprinājis gatavību piedalīties čempionātā 2026. gadā. Neoficiāli zināms, ka tā bija "Audi" rūpnīca.

Pieteikšanās termiņš tika pagarināts par mēnesi, un šajā laikā dalību apstiprinājuši vēl divi motoru piegādātāji - pēc neoficiālas informācijas, "Alpine" un "Red Bull Powertrains" (RBPT). Tagad termiņš pagarināts vēl uz mēnesi, līdz 15. decembrim.

No 2026. gada pusi jaudas nodrošinās elektriskās sistēmas, bet otru pusi - ar ilgtspējīgu degvielu darbināmi iekšdedzes motori. Plānots, ka kopējā jauda sastādīs aptuveni 1000 zirgspēkus.

Spekulācijas padokā liecina, ka dalību jau apstiprinājusi "Mercedes". Piedalīties F1 čempionātā turpinās arī "Ferrari", kas dalību, iespējams, apstiprinās īsi pirms 15. decembra.

Tāpat ir gaidāma "Honda" atgriešanās. Tiesa gan, japāņi neplāno startēt kā atsevišķs piegādātājs, bet gan sadarbībā ar "Red Bull Powertrains". Projekta ietvaros RBPT atbildēs par iekšdedzes motoriem, bet "Honda" uzdevums būs izstrādāt elektriskās hibrīda tehnoloģijas. Oficiāli tas vēl nav apstiprināts.

Joprojām ir neskaidri "Porsche" plāni. Šī rūpnīca vēlējās iegādāties daļu no "Red Bull Racing" komandas, taču otra puse darījumam tomēr nepiekrita. Kopš tā laika "Porsche" runā ar citām komandām, bet aizvien nekāda reāla vienošanās nav panākta.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs