Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Miezis: "Atklāšu kaut ko: biju 1000% drošs, ka uzvaras metiens būs grozā"

Rolands Eliņš

Miezis: "Atklāšu kaut ko: biju 1000% drošs, ka uzvaras metiens būs grozā"
Nauris Miezis. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis kopā ar komandu šovakar noformēja perfektu bilanci 7-0 grupas turnīrā, pieveicot arī Poliju, taču pēcspēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš uzsvēra, ka pati svarīgākā spēle vēl tikai priekšā, tāpēc arī viņš centies visa grupas turnīra gaitā saglabāt koncentrēšanos galvenajam mērķim.

Latvijas izlase pirmo vietu apakšgrupā bija nodrošinājusi jau pirms divām dienām, iekrājot bilanci 6-0, līdz ar to nokļuva šajā sporta veidā neierastā situācijā, ka spēles pret Poliju iznākums Raimonda Feldmaņa trenētajai komandai turnīra tabulā nemainīja pilnīgi neko. Taču komanda esot vēlējusies nepieļaut šādu noskaņojumu un izturēties pret šo maču tāpat kā pret pārējiem.

"Negribējām dot nekādas atlaides," sacīja Nauris Miezis. "Kad izej uz spēli nedaudz atslēdzies, vienalga kājās vai galvā, tad var sanākt nepatīkamas lietas, iespējams, pat traumas. Tāpēc jāspēlē līdz galam katrā mačā."

"Esam priecīgi, ka esam uzvarējuši grupu turnīrā," turpināja Miezis. "Mums ir laba mentalitāte, vairs nav nevienas komandas šajā turnīrā, ko mēs nebūtu pieveikuši. Taču tam vairs nav nekādas nozīmes - tas viss paliek pagātnē. Tagad būs pusfināls, kas - kā es uzskatu - būs turnīra svarīgākā spēle."

"Protams, mēs jau gatavojamies katrai spēlei, taču šoreiz noteikti būs sapulce ar treneru korpusu un ārstiem, izanalizēsim kas un kā," Miezis pastāstīja, kā izskatīsies nākamā diennakts, gatavojoties pusfinālam. "Bet jā, tagad jāiet uz visu banku!"

Latvijas izlase kopumā un Miezis jo īpaši cenšas neieslīgt priekšlaicīgā pašapmierinātībā par sekmīgo sniegumu grupu turnīrā. Miezis gan spēļu laikā aktīvi uzmundrināja un motivēja komandas jaunākos komandas biedrus, gan pēcspēles intervijās nevairījās no paškritikas un norādīšanas uz savām kļūdām.

"Kad vinnēsim finālu, tad es varēšu būt ar mierīgu sirdi un teikt, ka viss izdevies. Līdz tam būšu nemitīgā fokusā," sacīja Miezis. "Vēl finālā nemaz neesam tikuši, un vienmēr var atrast kādas lietas, ko vēl var uzlabot. Un tas ir labi. Uz to var paskatīties šādi: ja mums ir kļūdas, tas nozīmē, ka mēs varam spēlēt vēl labāk."

Nauris mačā pret Poliju iemeta 13 punktus un jau kārtējo reizi gan šajā turnīrā, gan vispār savā karjerā apliecināja savu aukstasinību spēles izšķirošajos brīžos. Viņš trāpīja uzvaras tālmetienu no ļoti sarežģītas pozīcijas, kad bija atlicis ļoti maz laika un sedzējs viņam bija tieši klāt un traucēja metiena izpildi.

Intervijas laikā ieturējis nopietnu un koncentrējušos sejas izteiksmi, Miezis plati pasmaidīja par jautājumu par uzvaras metienu: "Es kaut ko atklāšu: es biju 1000% pārliecināts, ka iemetīšu. Nezinu, kādēļ. Vai arī vienkārši gribēju izmest to metienu, nezinu. Bet biju pārliecināts, ka bumba iekritīs grozā."

"Redzēju, ka ir maz laika. Tablo rādīja 0.3 sekundes sākumā, ar ko īsti nepietiktu laika izmešanai, tad pēc atkārtojuma izskatīšanas tika atlikts nedaudz atpakaļ. Man vajag 0.5 sekundes metienam, tika atliktas 0.7 sekundes, un tad es zināju, ka es iemetīšu," sacīja šīs spēles rezultatīvākais spēlētājs, kurš ar vidēji mačā gūtiem 7.7 punktiem ir trešais rezultatīvākais visā turnīrā, kamēr Lasmanis ar 6.7 punktiem ir piektajā vietā.

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

  +2 [+] [-]

, 2024-08-04 20:36, pirms 2 mēnešiem
Respekts!

  +4 [+] [-]

, 2024-08-04 21:09, pirms 2 mēnešiem
Var tikai vēlēt visiem pārējiem mūsu puikām tādu pārliecību un precizitāti metienos kā Naurim. Par lielu Latviju!

     [+] [-]

, 2024-08-04 21:10, pirms 2 mēnešiem
serbija-gaidam isto macu

  +1 [+] [-]

, 2024-08-04 22:14, pirms 2 mēnešiem
Miezis, cepuri nost = vismaz puse no kumandas!

     [+] [-]

, 2024-08-04 23:15, pirms 2 mēnešiem
Hmm. Šķiet daudzi arī pie ekrāniem bija tikpat droši...Es nu noteikti

     [+] [-]

, 2024-08-05 09:20, pirms 2 mēnešiem
rneilands rakstīja: serbija-gaidam isto macu
Serbija arī gaidīja, bet nejaušām aizbrauca mājās

     [+] [-]

, 2024-08-05 11:36, pirms 2 mēnešiem
💪