Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas izlasi čempionāta priekšvakarā pārmeklē vilcienu stacijā Parīzē

Agris Suveizda

Baltkrievijas izlasi čempionāta priekšvakarā pārmeklē vilcienu stacijā Parīzē
Baltkrievijas izlases galvenais treneris Deivs Lūiss
Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas hokeja izlase pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta aizvadīja Bordo, kur divreiz tikās ar mājinieci Franciju (1:3, 4:1). Vakar valstsvienība ar vilcienu no Bordo devās uz čempionāta mājvietu Parīzi, taču galapunktā izlasi gaidīja nepatīkams pārsteigums – policijas reids.

"Kad vilciens ieradās stacijā, mūs it kā drošības iemeslu dēļ lūdza uzkavēties vagonā," portāls Pressball.by citē kādu vārdā nesauktu aculiecinieku. "Pēc dažām minūtēm, kad tika dota atļauja doties uz izeju, nokļuvām līdz policijai, kas pārvērtās improvizētā pārmeklēšanas punktā. Turklāt diezgan skarbā: spēlētāju un treneru personīgās mantas tika ļoti rūpīgi pārmeklētas.

Kā šķita, ar īpašu rūpību pārmeklēja gados vecāko treneru bagāžu. Kas attiecas uz izlases ārstu, viņa mantās pārskatīja katru tableti un ampulu. Turklāt, kas interesanti, tulka lomu pildīja mūsu komandas franču gids – acīmredzot neviens no pārmeklētājiem nepārvaldīja kirilicu. Visi centieni noskaidrot, kas par lietu, tika apslāpēti ar skarbu "netraucējiet mums strādāt". Pārmeklēšana ilga aptuveni 20 minūtes, un visu šo laiku mūs ielenca cilvēki formastērpos. Šķiet, ka bez policijas bija arī armijnieki. Tas viss beidzās ar to, ka mums pateica, ka viss ir labi un mums viss ir kārtībā."

Baltkrievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka pie sevis izsaukusi Francijas vēstnieku Didjē Kanesu, savukārt Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdis Igors Račkovskis apstiprināja, ka tiks iesniegta sūdzība: "Kāda gan te var būt reakcija, izņemot sašutumu? Varu tikai iedomāties, kas notiktu, ja mēs šādi Minskā sagaidītu kādu no pasaules čempionāta dalībniecēm. Droši vien tiktu izsludināts boikots. Vispār, neieslīgstot konspirācijās, tas viss ļoti ož pēc stāsta turpinājuma ar mūsu airētājiem [viņi tika apsūdzēti par aizliegtu vielu lietošanu, bet beigās tika attaisnoti – A.S.]

Oficiāla vēstule par incidenta faktu jau tiek gatavota un tiks nosūtīta Starptautiskajai hokeja federācijai un pasaules čempionāta organizatoriem. Mūsu Ārlietu un Sporta ministrijas jau ir informētas, tāpat lietas kursā ir Baltkrievijas vēstniecība. Gaidīsim atbildi un skaidrojumu. Pirmām kārtām jau no turnīra organizatoriem. Jā, iespējams, ka viņi ar to nav saistīti. Jau sazinājāmies ar Francijas Hokeja federācijas prezidentu, ar kuru jau sen sadarbojamies. Viņš atvainojās un galvoja, ka absolūti nebija lietas kursā par notiekošo. Pagaidām šie notikumi neko citu kā neizpratni un sašutumu neizraisa. Ceru, ka šis incidents tikai norūdīs mūsu puišu raksturu un ka viņi čempionātā parādīs visu, uz ko ir spējīgi."

Baltkrievija pirmo spēli aizvadīs jau rīt, kad Parīzes grupas atklāšanas spēlē tiksies ar Somiju, bet pret mājinieci Franciju cīnīsies 12. maijā.

Baltkrievijas sastāvs

Vārtsargi: Kevins Lalands, Mihails Karnauhovs (abi Minskas "Dinamo", KHL), Vitālijs Truss (Neman).

Aizsargi: Romans Graborenko, Iļja Šinkevičs, Kristians Henkeļs, Jevgeņijs Ļisovecs, Dmitrijs Korobovs (visi Minskas "Dinamo", KHL), Vladimirs Deņisovs (Traktor, KHL), Pavels Vorobejs (Dinamo-Molodechno), Oļegs Jevenko (Monsters, AHL).

Uzbrucēji: Sergejs Drozds, Aleksandrs Kulakovs, Artjoms Volkovs, Sergejs Kosticins, Aleksandrs Pavlovičs, Daņila Karabaņs, Jevgeņijs Koviršins, Andrejs Stass (visi Minskas "Dinamo", KHL), Andrejs Kosticins (Sochi, KHL), Artjoms Demkovs (Shakhtyor), Jegors Šarangovičs (U20), Aleksandrs Kogaļevs (Yunost), Mihails Stefanovičs (Neman), Šarls Lenglē (Eisbaren, Vācija).

Izmantotie resursi:
Хоккей. Сборная Беларуси подверглась обыску на...
Хоккей. Игорь Рачковский: могу только...

  -2 [+] [-]

, 2017-05-04 13:41, pirms 7 gadiem
Haha, interesants gadījums, bet ja par sastāvu, tad nekas tæds tur nav, 1/4 garām, cerams ka izkritīs, nesimpatizē belari, iespējams pēc 2014 gada čempja

  +6 [+] [-]

, 2017-05-04 14:10, pirms 7 gadiem
francija tikai merkeles berni ar bumbam drikst ierasties.

     [+] [-]

, 2017-05-04 14:47, pirms 7 gadiem
Es Baltkrievu vietā, Kad Minskā būs čempis šos kārtīgi paņemtu priekšā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-04 15:19, pirms 7 gadiem
Gan jau, ka bija kāds signāls no belaru labvēļiem, vai arī Provokācija, lai belari saceptos pret Eiropu.

  +6 [+] [-]

, 2017-05-04 15:51, pirms 7 gadiem
" (..) interesanti, tulka lomu pildīja mūsu komandas franču gids – acīmredzot neviens no pārmeklētājiem nepārvaldīja kirilicu."

autor, Jūsu zināšanai- kirilica ir rakstība, nevis valoda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-05-04 16:29, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: Agris tā nopūlējies ar uzvārdu latviskošanu, ka virsrakstu vairs nevar sakarīgu izveidot.
Nja

  +2 [+] [-]

, 2017-05-04 16:52, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: Agris tā nopūlējies ar uzvārdu latviskošanu, ka virsrakstu vairs nevar sakarīgu izveidot.
Nemelošu. Es pārlasīju reizes četras, kamēr sapratu virsrakstu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-05-04 20:47, pirms 7 gadiem
Domājams, ka virsrakstā slēpjas savrupinājums, kas būtu atdalāms ar komatiem. "Baltkrievijas izlasi, čempionāta priekšvakarā, pārmeklē vilcienu stacijā Parīzē" taču ir vieglāk uztverams nekā "Baltkrievijas izlasi čempionāta priekšvakarā pārmeklē vilcienu stacijā Parīzē"?

     [+] [-]

, 2017-05-05 01:11, pirms 7 gadiem
tomssk8 rakstīja: Domājams, ka virsrakstā slēpjas savrupinājums, kas būtu atdalāms ar komatiem. "Baltkrievijas izlasi, čempionāta priekšvakarā, pārmeklē vilcienu stacijā Parīzē" taču ir vieglāk uztverams nekā "Baltkrievijas izlasi čempionāta priekšvakarā pārmeklē vilcienu stacijā Parīzē"?
Nē. "Čempionāta priekšvakarā" pēc teorijas sanāk laika apstāklis. Savrupinājums būtu tad, ja konkretizētu vai paskaidrotu citu teikuma locekli: Savrupin?juma j?dziens Piemēram, ja būtu rakstīts "trešdien, čempionāta priekšvakarā, pārmeklē", tad tā varētu. Tā kā abi vārdi teikumā ir paši par sevi (kad pārmeklē? priekšvakarā; kādā priekšvakarā? čempionāta), tur nekādi komati nav jāliek, un es pauzi netaisītu arī runājot.