Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Matsons: "Rīgas "Dinamo" sezonā ir kāpumi un kritumi, pats esmu sācis labi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Matsons: "Rīgas "Dinamo" sezonā ir kāpumi un kritumi, pats esmu sācis labi"
Johans Matsons. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" zviedru vārtsargs Johans Matsons atklāj, ka viņam patīk spēlēt šajā čempionātā.

29 gadus vecais zviedrs Matsons tagad aizvada savu pirmo sezonu KHL. 11 cīņās viņš ielaidis 1.97 vārtus vidēji mačā un kopumā atvairījis 93 procentus no pretinieku metieniem - neparasti laba statistika turnīra tabulas lejasdaļas komandā. Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" patlaban ieņem priekšpēdējo vietu, taču astotā pozīcija ir vien 2-3 punktu attālumā. "Līdz šim sezona bijusi ar kāpumiem un kritumiem - ar kādām labām spēlēm un kādām sliktākām. Domāju, ka pats esmu sācis labi," saka rīdzinieku vārtsargs.

Matsons divas reizes triumfējis Čempionu līgā, viņa krājumā ir junioru pasaules čempionāta zelts un Zviedrijas spēcīgākās līgas (SHL) čempiona tituls, kas viņam atmiņā palicis visvairāk. Īstajā brīdī bija piedāvājums no Rīgas - viņam nebija ilgi jādomā. "Rīgas "Dinamo" ar mani sazinājās tieši pirms izslēgšanas spēlēm un jautāja, vai esmu ieinteresēts. Un es vienkārši teicu, ka jā - pagājušajā gadā man nebija labākā sezona "Frölunda" komandā, nesanāca spēlēt daudz, domāju, ka būs izaicinājums ierasties Rīgā un spēlēt KHL. Tagad ir lieliski būt šeit," atzīst Johans Matsons, kurš konsultējas ar bijušajiem "Dinamo" zviedru vārtsargiem Joakimu Ēriksonu un Mikaēlu Telkvistu, lai noskaidrotu, kāda ir komanda un pilsēta.

Rīdzinieku leģionārs jau paspējis novērtēt Latvijas galvaspilsētu, jo brīvo laiku pavada kopā ar ģimeni aktīvā atpūtā. "Rīgā esam bijuši daudzos labos restorānos, rotaļu laukumos, pastaigājušies pa parkiem, zooloģiskajā dārzā un esam to visu izbaudījuši. Tas īsti neatšķiras no Stokholmas, no kuries esam, tāpēc mums patīk," informē zviedrs.

Dodoties uz jaunu līgu un pievienojoties jaunai komandai, vienmēr ir cerības, baumas un priekšstati par to, kā tur viss notiks. "Pirms ierašanās es dzirdēju, ka lielā mērā šī ir aizsardzības līga ar daudziem kvalificētiem spēlētājiem. Varu piekrist, ka šeit spēlē daudz prasmīgu puišu, bet domāju, ka spēle ir uzbrūkošāka, nekā es domāju pirms ierašanās. Protams, ir komandas, kas spēlē no aizsardzības, taču arī daudzas kontrolē ripu un spēlē uzbrukumā. Tādējādi izbaudu hokeju, man ļoti patīk mazākas halles."

Kāda ir atšķirība starp SHL un KHL? "Galvenā atšķirība - KHL ir vairāk vietas kvalificētiem spēlētājiem. SHL vienmēr ir daudz slidošanas un spiediena. KHL ir daudz jautrāk un vairāk vietas labām izspēlēm," vērtē zviedru vārtsargs.

Izmantotie resursi:
khl.ru

  -2 [+] [-]

, 2021-10-03 16:02, pirms 3 gadiem
KHL ir vairāk laika prasmīgiem spēlētājiem, halle arī mazāka - daudz jautrāk un vairāk vietas labām izspēlēm," vērtē zviedru vārtsargs.

Šis atkal iztulkots perfektā SC stilā vai tas čalis nesaprot, ko runā? Man ir aizdomas, ka zinu, kurš ir īstais variants.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-03 16:15, pirms 3 gadiem
Es teiktu, ka viņš šajā sezonā labi sev uzskrūvēs ciparu un nākošsezon jau mauks kādā naudīgā KHL līderkomandā.

     [+] [-]

, 2021-10-03 16:30, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Es teiktu, ka viņš šajā sezonā labi sev uzskrūvēs ciparu un nākošsezon jau mauks kādā naudīgā KHL līderkomandā.
Domāju ka līdz sezonas beigām jau būs citā KHL komandā

  +1 [+] [-]

, 2021-10-03 17:18, pirms 3 gadiem
... pareizā attieksme...
DINĀMŌ var tikt piespēles laika... un ja labs vārtsargs, tad var nopelnīt nākamajam gadam līgumu normālā komandā...

     [+] [-]

, 2021-10-03 19:34, pirms 3 gadiem
Tā jau jā
Bet buļļos viņš ir nekāds