Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija mazākumā nosargā uzvaru un sasniedz "Copa America" pusfinālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brazīlija mazākumā nosargā uzvaru un sasniedz "Copa America" pusfinālu
Lukass Paketa. Foto: AP/Scanpix

Par "Copa America" pirmajām pusfinālistēm aizvadītajā naktī kļuva Brazīlijas un Peru futbola izlases. Brazīlieši jau otrā puslaika ievadā nonāca mazākumā, tomēr prata nosargāt 1:0 uzvaru pret Čīli, kurai aizmugures dēļ netika ieskaitīti izlīdzinājuma vārti.

Brazīlijas uzvaras vārtus guva Lukass Paketa, kurš laukumā devās pēc puslaika pārtraukuma, nomainot Robertu Firmīnu. Lai izceltos, viņam bija nepieciešamas vien 60 sekundes, izmantojot čīliešu neprecizitāti savā soda laukumā un precīzi sitot no tuvas distances – 1:0. Taču vien mirkli vēlāk brazīlieši palika mazākumā. 48. minūtē sarkano kartīti saņēma Gabriels Žezuss, kurš laukuma centrā spēlēja pagalam neapdomīgi un gaisa divcīņā lidoja ar kājām pa priekšu, trāpot pretiniekam pa galvu.

Pusstundu līdz spēles beigām Čīles izlasei izdevās raidīt bumbu pretinieku vārtos – pēc standartsituācijas centrējuma to paveica Eduarto Vargass. Tomēr uzreiz pēc bumbas ielidošanas tīklā tika pacelts tiesneša asistenta karodziņš, vēstot par aizmuguri. Arī cīņas turpinājumā čīliešiem neizdevās atslēgt Edersona sargātos vārtus. Brazīlija nosargāja minimālu uzvaru ar 1:0 un iesoļoja pusfinālā.

Savukārt Peru un Paragvajas duelis piedāvāja daudz vairāk rezultatīvu sitienu. Paragvajas futbolists Gustavo Gomess 11. minūtē deva savai komandai vadības grožus, bet desmit minūtes vēlāk pats tos atņēma, ieraidot bumbu savos vārtos. Puslaika turpinājumā Peru panāca 2:1, turklāt kompensācijas laikā aktīvais Gomess nopelnīja otro brīdinājumu un atstāja paragvajiešus mazākumā.

Tas gan netraucēja panākt izlīdzinājumu (2:2). Mača izskaņa parūpējās par kārtīgu Dienvidamerikas futbola drāmu. 80. minūtē Peru vēlreiz izvirzījās vadībā (3:2), bet piecas minūtes vēlāk Andre Karijo arīdzan nopelnīja sarkano kartīti, tādējādi komandas atgriezās vienādos sastāvos. Paragvaja to izmantoja, lai pēdējā minūtē panāktu 3:3 un aizvestu maču līdz pendelēm.

Arī tur drāmas netrūka. Kristians Kueva varēja pielikt punktu un dot Peru uzvaru, bet savu 11 metru sitienu neizmantoja. Kas neizdevās piektajā sērijā, tas tika paveikts vienu sitienu vēlāk, un Peru dramatiskā mačā ņēma virsroku un kļuva par pusfinālisti.

Vēl divi ceturtdaļfināli tiks aizvadīti naktī uz svētdienu. Pulksten 1:00 spēkosies Urugvaja pret Kolumbiju, bet trīs stundas vēlāk tiksies Argentīna un Ekvadora.

Ceturtdaļfināla pāri

SpēleDatums
Peru - Paragvaja3:3 (4:3 11m)
Brazīlija - Čīle1:0
Urugvaja - Kolumbija04.07.
Argentīna - Ekvadora04.07.

     [+] [-]

, 2021-07-03 11:14, pirms 3 gadiem
Šitā aizsist garām 2 pendeles, ir jāmāk