Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kraken" pirmā sausā spēle komandas vēsturē; "Oilers" piektā uzvara sešās spēlēs

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"Kraken" pirmā sausā spēle komandas vēsturē; "Oilers" piektā uzvara sešās spēlēs
Leons Draizaitls un Konors Makdeivids. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītas vairākas regulārā turnīra spēles. Sietlas "Kraken" ar 3:0 pārspēja Ņujorkas 'Isladers", tiekot pie pirmās sausās uzvaras vēsturē, savukārt Edmontonas "Oilers" ar 5:3 pārspēja Vašingtonas "Capitals", kurai jāiztiek bez Covid-19 protokolā ievietotā Aleksandra Ovečkina.

Debitante Sietlas "Kraken" tikusi pie pirmās sausās uzvaras komandas vēsturē – ar 3:0 uzveikta Ņujorkas "Islanders". Sietlai bija nepieciešamas 46 spēles, lai tiktu pie pirmā sausā panākuma.

• Vārtsargs Filips Grubauers nebija noslogots šajā mačā. Viņam nācās atvairīt 19 pretinieku metienus, ko viņš arī veiksmīgi paveica. Tādējādi viņa vārds mūžīgi paliks "Kraken" vēsturē, jo viņš ir pirmais komandas vārtsargs, kurš aizvadījis sauso NHL spēli.

• Jaunpienācējas sezona kopumā nav izvērtusies ļoti veiksmīga. 46 spēļu laikā "Kraken" iekrājusi 34 punktus, kas dod pēdējo jeb astoto vietu divīzijā, kurā spēlē arī Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks".

Edmontonas "Oilers" ar 5:3 pārspēja bez Aleksandra Ovečkina spēlējošo Vašingtonas "Capitals". Abas komandas aizvadīja pēdējo spēli pirms gaidāmā Zvaigžņu spēles pārtraukuma, kuru Ovečkinam nāksies izlaist, jo viņš ievietots Covid-19 protokolā.

• "Oilers" izcīnīja piekto uzvaru pēdējo sešu spēļu laikā, neskatoties uz to, ka izlaida trīs vārtu pārsvaru spēles laikā. Ar diviem vārtiem "Oilers" rindās atzīmējās Raiens Nugents-Hopkins. Viņš guva savus ceturtos vārtus mazākumā. Kopš 2011./12. gada sezonas tikai diviem "Oilers" spēlētājiem ir vairāk šādu vārtu guvumu.

• Trešos vārtus Edmontonas labā guva Konors Makdeivids, kurš tādējādi sasniedzis 60 (23+37) rezultativitātes punktu robežu. Viņš šobrīd ir trešais rezultatīvākais spēlētājs, bet priekšā viņam ar 63 punktiem (32+31) ir komandas biedrs Leons Draizaitls.

NHL regulārā sezona

SpēleRezultāts
Red Wings – Kings3:5
Capitals - Oilers3:5
Islanders – Kraken0:3
Coyotes – Flames2:4
Blackhawks - Wild0:5

     [+] [-]

, 2022-02-03 09:42, pirms 2 gadiem
He, un Keinam 1+1

     [+] [-]

, 2022-02-03 10:13, pirms 2 gadiem
Minskas nēģeris ieviesis labas vēsmas komandai laikam.