Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Eštons par kautiņu: "Protams, ka piekritu: viņš savainoja manu komandas biedru"

Agris Suveizda

Eštons par kautiņu: "Protams, ka piekritu: viņš savainoja manu komandas biedru"
Kārters Eštons pret Dmitriju Voronkovu. Foto: ak-bars.ru

Līgas vājākā komanda Rīgas "Dinamo" sestdien Krievijas atklātajā hokeja čempionātā piedzīvoja devīto zaudējumu pēc kārtas, izbraukumā ar 0:2 piekāpjoties Austrumu konferences līderei Kazaņas "Ak Bars". Pirmās trešdaļas beigās pirmo kautiņu "Dinamo" kreklā aizvadīja kanādietis Kārters Eštons, kurš pārmācīja pasaules U20 vicečempionu Dmitriju Voronkovu.

"Viņš jau pirmajā maiņā savainoja [Mareku] Djalogu – sitiens pa galvu. Viņš vienkārši negaidīja – dabūja ar plecu vai elkoni. Pārdzīvoju par viņu: izskatās, ka satricinājums ir pieklājīgs. Kaut nu viss būtu labi," sarunā ar Biznes Online sacīja 28 gadus vecais Eštons, kurš savulaik tika draftēts pirmajā kārtā un Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja 54 spēles, izdarot trīs rezultatīvas piespēles un sakrājot 32 soda minūtes un negatīvu lietderību -13.

"Bija sadursme, pēc tam vēl viena, saskatījāmies, un sapratu, ka viņš ir gatavs: ieraudzīju viņa kustību manā vitzienā," turpināja kanādietis, kurš Kontinentālajā hokeja līgā pārstāvējis arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Toljati "Lada" un Čerepovecas "Severstal". "Protams, ka pieņēmu izaicinājumu, jo viņš savainoja manu komandas biedru. Laikam nezināja, kas es esmu, tādēļ arī dabūja iekšā. Viņš pat cimdus nenometa? Kā kuram patīk. Esmu pieradis citādi: ja kaujies, tad bez cimdiem." Eštons savā pirmajā sezonā "Dinamo" rindās 53 spēlēs ir nopelnījis 19 (11+8) punktus, 35 soda minūtes un negatīvu lietderību -18.

Voronkovam par atkārtotu dūru izvicināšanu tika automātiska vienas spēles diskvalifikācija. Viņam tas bija jau trešais kautiņš sezonā – 23. septembrī Novosibirskā viņš izkāvās ar krievu aizsargu Andreju Jermakovu, bet 19. oktobrī Ufā pretī stājās arī bijušajam Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējam Maksimam Majorovam. Vasarā Voronkovu draftēja tieši "Blue Jackets" – ceturtajā kārtā ar 114. kopējo numuru. Šosezon Voronkovs 26 spēlēs ir sakrājis septiņus (3+4) punktus, 29 soda minūtes un pozitīvu lietderību +1. Eštons Kontinentālās hokeja līgas karjerā divreiz ir noraidīts līdz spēles beigām un četrreiz sodīts par kautiņu. Viens no kautiņiem bija 2016./17. g. sezonas pirmajā spēlē pret Rīgas "Dinamo", kad kanādietis vēl pārstāvēja "Torpedo" un izkāvās ar Timu Sestito.

Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" uzbrucējs Robs Klīnkhammers sodīts ar divu spēļu diskvalifikāciju, un divus mačus par atkārtotām 5+20 soda minūtēm saņēmis arī Jāņa Kalniņa komandas biedrs Jese Joensū.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2020/02/03/...

  +4 [+] [-]

, 2020-02-03 12:13, pirms 4 gadiem
Es joprojām gaidu mūsu kapteiņa cienīgu ainu -kur viņš kādu aizstāvētu,bet naivi cerēt jo no kapteiņa tur ir palicis tikai burts C.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-03 16:39, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: Es joprojām gaidu mūsu kapteiņa cienīgu ainu -kur viņš kādu aizstāvētu,bet naivi cerēt jo no kapteiņa tur ir palicis tikai burts C.
Ja kapteinis var nomest cimdus, tad tā ir laba pievienotā vērtība, bet ne pamatuzdevums vai kā tamlīdzīgi. Neaizstāvot Dārzeni.Skatoties KHL kapteiņu uz šodienu, cik no viņiem vispār var izkauties? 3-4 no visām komandām? NHL OK, tur vairāk, bet arī ne visi vienmēr ir tādi.

Bet Dārziņš jau pat nestrīdas ar tiesnešiem, nelien konfliktos utt. Nedomāju, ka viņš pats vispār grib būt kapteinis ja godīgi.

     [+] [-]

, 2020-02-20 12:55, pirms 4 gadiem
nistjag !!!