Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Ak Bars" pieprasa pārtraukt KHL sezonu

Emils Ozerinskis

"Ak Bars" pieprasa pārtraukt KHL sezonu
Staņislavs Gaļijevs. Foto: AK Bars

LETA. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Kazaņas "Ak Bars" pieprasa nekavējoties pārtraukt 2019./2020.gada sezonu, teikts Tatarstānas vienības paziņojumā.

Jau vēstīts, ka no KHL Gagarina kausa izcīņas izstājās Somijas klubs Helsinku "Jokerit", kura pēdās sekoja Kazahstānas vienība Nursultānas "Baris". Krievijas komandas "Ak Bars" izplatītajā paziņojumā teikts, ka ierobežojošie pasākumi liedz komandai aizvadīt pilnvērtīgu treniņu procesu, jo tā turpināšana apdraud hokejistus, personālu un viņu ģimenes.

"Turklāt ārzemju hokejisti un treneri vērsās pie kluba ar lūgumu ļaut atgriezties pie savām ģimenēm un tuvajiem cilvēkiem Baltkrievijā, Latvijā, Kanādā, Zviedrijā un Somijā. Mums nav morālu tiesību viņiem to atteikt," teikts kluba paziņojumā. Tā kā turnīrā vairs nepiedalās "Baris" un "Jokerit" komandas, kā arī atlikušie mači, visticamāk, notiktu pie tukšām tribīnēm, uzvarētājiem nebūtu nekāda gandarījuma par čempiontitulu.

"Hokeja klubs "Ak Bars" vērsās pie KHL ar lūgumu nekavējoties izskatīt iespēju pārtraukt 2019./2020.gada sezonu bez Gagarina kausa izcīņas. Uzskatām, ka šāds lēmums būtu pareizākais un saprātīgākais, tas saglabās mūsu hokeja sabiedrības reputāciju, parādot, ka tai rūp savu cilvēku drošība," raksta "Ak Bars".

Kazaņas vienība uzvarēja KHL regulārā čempionāta Austrumu konferencē un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 4-0 pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

Arī KHL prezidents Aleksejs Morozovs atzīst, ka turnīra pārtraukšana ir reāls scenārijs, taču šobrīd tas netiek izskatīts.

"Cilvēku veselība mums ir pirmajā vietā. Ja situācija izvērsīsies vēl sliktāka, mēs nevarēsim pabeigt čempionātu. Tomēr tagad nevēlos par to domāt. KHL darīs visu, lai turpinātu čempionātu pēc tam, kad nebūs veselības apdraudējumu spēlētājiem un līdzjutējiem," KHL citē Morozova teikto.

Tika pieļauts, ka KHL čempionu varētu noskaidrot grupu turnīrā, kurā piedalītos sešas atlikušās komandas. Morozovs gan neizslēdz, ka pēc straujas situācijas uzlabošanās "Jokerit" un "Baris" tomēr varētu atgriezties turnīrā. Vēl pagājušajā nedēļas nogalē KHL bija gatava turpināt čempionātu, bet otrdien turnīrs tika pārtraukts vismaz līdz 10.aprīlim.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2020-03-18 13:37, pirms 4 gadiem
treneris Pļuševs: kamēr pēdējais hokejists laukumā nebūs miris... sezona netiks pārtraukta... spēlētājiem samaksāts...

  +2 [+] [-]

, 2020-03-18 15:24, pirms 4 gadiem
100 grami dienā, un viss taču būs labi

  +5 [+] [-]

, 2020-03-18 15:27, pirms 4 gadiem
Vates ir un paliek vates. Vai tiešam tas sūda kauss un pašlepnums stāv pāri visam. Tupumam nav robežu

  +1 [+] [-]

, 2020-03-18 20:10, pirms 4 gadiem
Malači Bars vadība.

     [+] [-]

, 2020-03-18 20:22, pirms 4 gadiem
Ir iemesli kādēļ ,es esmu bieži atbalstījis tieši Kazaņās Ak Bars