Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Viens no Minskas "Dinamo" līderiem Andrejs Kosticins pārceļas uz Ņižņekamsku

Agris Suveizda

Viens no Minskas "Dinamo" līderiem Andrejs Kosticins pārceļas uz Ņižņekamsku
Andrejs Kosticins. Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Ņižņekamskas "Neftekhimik" pavēstījis par viena gada līguma parakstīšanu ar baltkrievu uzbrucēju Andreju Kosticinu, kuram februārī apritēja 35 gadi.

Iepriekšējās divas sezonas Andrejs Kosticins pavadīja Minskas "Dinamo", 110 spēlēs sakrājot 62 (31+31) punktus. Šosezon "Dinamo" kapteinis bija Sergejs Kosticins, bet Andrejs bija viens no viņa asistentiem un kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju komandā. Iepriekš jau bija zināms, ka Andrejs Kosticins nepaliks Minskas "Dinamo", kas palicis bez ģenerālsponsora.

2003. gadā Andreju Kosticinu ar augsto desmito numuru draftēja Monreālas "Canadiens". Tieši Monreālā viņš aizvadīja gandrīz visu karjeru Nacionālajā hokeja līgā, pirms atgriešanās šaipus okeānam vēl neilgi pārstāvot arī Nešvilas "Predators". Regulārajā sezonā Andrejs Kosticins 398 spēlēs sakrāja 222 (103+119) punktus, bet Stenlija kausā 49 mačos tika pie 23 (14+9) punktiem.

2012. gadā pārceļoties uz Kontinentālo hokeja līgu, Kosticins vairāk nekā divas sezonas spēlēja Čeļabinskas "Traktor" un pēc tam pārstāvēja arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo", "Sochi" un Pekinas "Kunlun Red Star". Baltkrievijas izlasē Kosticins ir piedalījies 11 pasaules čempionātos. Augstākajā līgā viņam 52 spēlēs 30 (9+21) punktus, bet 1. divīzijā piecās spēlēs seši (3+3) punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.hcnh.ru/news/club-life/...