Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš turpina punktu sēriju "Vityaz" sagrāvē ar 1:7, Kalniņš ielaiž vienus pret CSKA

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Daugaviņš turpina punktu sēriju "Vityaz" sagrāvē ar 1:7, Kalniņš ielaiž vienus pret CSKA
Kaspars Daugaviņš. Foto: Kaspars Volonts, dinamoriga.lv

Savu otro smago sagrāvi pēc kārtas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) piedzīvoja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Podoļskas "Vityaz", kas izbraukumā ar 1:7 kapitulēja Jaroslavļas "Lokomotiv" priekšā, latviešu uzbrucējam šovakar spējot asistēt viesu vienīgajā vārtu guvumā un tādējādi tiekot pie rezultativitātes punkta ceturto maču pēc kārtas.

Daugaviņš laukumā pavadīja 19 minūtes un 16 sekundes, bez rezultatīvās piespēles atzīmējoties arī ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu pretinieka raidījumu, kā arī ar uzvarām divos no trijiem iemetieniem. Pieredzējušā Latvijas izlases spēlētāja rēķinā šosezon ir 34 (12+22) rezultativitātes punkti, kas Daugaviņam ļauj ierindoties 14. vietā līgas rezultatīvāko hokejistu sarakstā. "Vityaz" ar 41 spēlē iekrātu 41 punktu ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, par trim punktiem atpaliekot no "play-off" zonas.

Citā mačā trīs uzvaru sērija pārtrūka Helsinku "Jokerit" vienībai, kas izbraukumā atspēlēja divu vārtu deficītu, taču beigās pagarinājumā ar 4:5 zaudēja Rietumu konferences līderei Maskavas CSKA. Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš pie rezultāta 2:4 trešā perioda astotajā minūtē Somijas kluba vārtos nomainīja Anderšu Lindbeku, atlikušajā laikā tiekot galā teju ar visiem armijnieku metieniem. Savu cietoksni neieņemtu Kalniņš nosargāja līdz pat pagarinājuma otrajai minūtei, kad uzvaras vārtus CSKA labā guva Andrejs Svetlakovs, kuram šovakar kopumā divi vārti un viena rezultatīva piespēle. "Jokerit" ar 46 punktiem 37 cīņās pakāpās uz sesto pozīciju Rietumos.

Amerikāņa Šeina Prinsa divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle ļāva Minskas "Dinamo" sagādāk Latvijas valstsvienības trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard" ceturto neveiksmi pēdējās piecās spēlēs. Baltkrievijas klubs pavērsieniem bagātā cīņā šovakar bija pārāks pagarinājumā ar 5:4, tādējādi ar 40 spēlēs sakrātiem 47 punktiem nosargājot piekto vietu Rietumos.

Visbeidzot jāatzīmē Austrumu konferences pastarītes Ņižņekamskas "Neftekhimik" otrā uzvara pēc kārtas - mājās ar 3:0 pārspēta Novosibirskas "Sibir". Visus pretinieku izdarītos 27 metienus neitralizēja Jevgeņijs Ivaņņikovs. Cīņā par nepalikšanu pēdējā vietā KHL kopvērtējumā "Neftekhimik" tabulu noslēdzošo Rīgas "Dinamo" apsteidz par pieciem punktiem, tomēr jāmin, ka "Neftekhimik" ir aizvadījusi par divām spēlēm vairāk.

KHL spēles 3. janvārī

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Salavat Yulaev - Avtomobilist1:0 PCSKA - Jokerit5:4 P
Lokomotiv - Vityaz7:1Neftekhimik - Sibir3:0
Sochi - Torpedo2:5Dinamo Mn - Avangard5:4 P

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/

     [+] [-]

, 2021-01-03 18:39, pirms 3 gadiem
Kalniņš krasava punktu izvilka