Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Boatengs saniknojas pēc rasistiskiem saukļiem, spēli pārtrauc (+video)

Agris Suveizda

Boatengs saniknojas pēc rasistiskiem saukļiem, spēli pārtrauc (+video)
Kevins Prinss Boatengs
Foto: digitale/Scanpix

Šodien tika pārtraukta pārbaudes spēle starp Itālijas futbola klubu "Milan" un ceturtās līgas komandu "Pro Patria". Iemesls tam bija līdzjutēji rasistiskie saukļi, kas saniknoja "Milan" spēlētāju Kevinu Prinsu Boatengu, kurš dusmās raidīja bumbu tribīnēs.

Kamēr daudzās lielākajās līgās ir neliels pārtraukums, komandas izmanto izdevību sportisko formu uzturēt mini treniņnometnēs. "Milan" šodien bija paredzēta pārbaudes spēle Busto Arsicio pilsētiņā, kas atrodas 25 kilometrus no Milānas. Vienam no titulētākajiem Itālijas klubiem pretī stājās ceturtās līgas vicelīdere "Pro Patria", tomēr spēle tika pārtraukta jau pirmajā puslaikā.

Kādā epizodē "Milan" ganiešu pussargs Kevins Prinss Boatengs saņēma bumbu netālu no soda laukuma, taču tā vietā, lai censot apspēlēt pretinieku, paņēma bumbu rokās un dusmās to spēra līdzjutēju virzienā. Boatengu esot saniknojušas skatītāju izteiktās rasistiskās piezīmes.

"Esam sarūgtināti par to, kas notika. "Milan" spēlē par tiesībām cienīt visus spēlētājus. Mums ir jādara gals šiem necilvēcīgajiem žestiem. Mums ir žēl visu pārējo fanu, kuri šeit ieradās vērot skaistu sporta dienu. Apsolām atgriezties, un mums ir žēl "Pro Patria" klubu un spēlētājus, bet mēs nevarējām pieņemt citu lēmumu. Ceru, ka tas būs nozīmīgs signāls," sarūgtināts bija "Milan" galvenais treneris Masimiljāno Alegri.

Viņam piekrita "Milan" kapteinis Masimo Ambrozīni: "Ieradāmies šeit, lai daudzi cilvēki varētu atnākt un redzēt mūs spēlējam. Vēlējāmies aizvadīt labu spēli. Bet izdarījām signālu šādām neglītām epizodēm - nevarējām turpināt spēlēt šādā atmosfērā. Ir jādara gals šādiem notikumiem. Atvainojamies publikai, jo lielākajai daļai fanu ar to nebija nekāda sakara."

"Milan" spēli sāka sekojošā sastāvā: Gabriels, Abate, Bonera, Ačerbi, Antonīni, Flaminī, Muntari, Boatengs, Emanuelsons, Niangs un El Šāravi. Titulētā "Milan" ir vāji iesākusi sezonu un ar 27 punktiem 18 spēlēs Itālijas "A Sērijā" ieņem tikai septīto vietu. Līderei Turīnas "Juventus" ir 44 punkti, bet Čempionu līgas zona ir astoņu punktu attālumā.

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
AC Milan - Biglietti Milan online

  +7 [+] [-]

, 2013-01-03 18:09, pirms 11 gadiem
ģerevņa a boatengs malacis ka aizgāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-03 18:15, pirms 11 gadiem
Pareizi izdarīja; lai tiem deģenerātiem mācība.

  +9 [+] [-]

, 2013-01-03 18:38, pirms 11 gadiem
4liigas komandai lielaaks stadions nekaa latvijas izlasei
Slēpts komentārs: Liquid

  +1 [+] [-]

, 2013-01-03 18:56, pirms 11 gadiem
Ja kluba nosaukums ir ''Par Tēvzemi'' tad diezgan saprotams kādu virzienu atbalsta tā ultras.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-03 19:34, pirms 11 gadiem
reiropa sen jau ir ta kad ja melno nosauksi par melnu tad esi rasists bet ja balto nosauksi par baltu tad tas ir normali. jo vairak cilveki pievers sitadiem sikumiem uzmanibu jo vairak tas tikai bus.

  -2 [+] [-]

, 2013-01-03 19:54, pirms 11 gadiem
kasha rakstīja: reiropa sen jau ir ta kad ja melno nosauksi par melnu tad esi rasists bet ja balto nosauksi par baltu tad tas ir normali. jo vairak cilveki pievers sitadiem sikumiem uzmanibu jo vairak tas tikai bus.
Rasisms nevienā brīdī nav melno nosaucot par melno. Tas sākas ar visām rupjībām, kas tiek veltītas šai rasei.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-03 20:12, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Rasisms nevienā brīdī nav melno nosaucot par melno. Tas sākas ar visām rupjībām, kas tiek veltītas šai rasei.
novelu tev dzive nekad nesaskarties ar melniem. reiropa ar sito rasisam temu vini panak gandriz visu, ja viniem kautko atsaka ta esi rasists, ja vini kautko nedabun ta esi rasists utt.,

  +2 [+] [-]

, 2013-01-03 23:16, pirms 11 gadiem
Vai honorārs bija tikai par 25 minūtēm?

Dzird viņš labāk nekā trāpa.

     [+] [-]

, 2013-01-04 00:25, pirms 11 gadiem
kasha rakstīja: novelu tev dzive nekad nesaskarties ar melniem. reiropa ar sito rasisam temu vini panak gandriz visu, ja viniem kautko atsaka ta esi rasists, ja vini kautko nedabun ta esi rasists utt.,
Nu tādā gadījumā tas cilvēks neatkarīgi no ādas krāsas ir idiots. Sapratu tavu domu, nāk prātā moments no vienas filmas, kad melnais saniknojās par to, ka baltos nošāva un viņu atstāja dzīvu. Saskatīja rasismu.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 01:16, pirms 11 gadiem
Interesanti - ja melno nosauc par idiotu, tad viņš tevi nolamā par rasistu un visa komanda iet mājās, ja balto - Ok, tas nekas, tik pasauka, vienkāršs lamu vārds... Nolamās baltais melno, tātad rasists, nolamās melnais balto - ...?! Kur te prāts, kur te loģika?!

  -2 [+] [-]

, 2013-01-04 08:12, pirms 11 gadiem
Demar's rakstīja: Ja kluba nosaukums ir ''Par Tēvzemi'' tad diezgan saprotams kādu virzienu atbalsta tā ultras.
Nepiesienies nosaukumam! Pats esmu organizācijā ar līdzīgu nosaukumu, bet neviens nav ne pret vienu.

Bet Boatengs, protams, malacis. Nevar ļaut šādi sevi nozākāt. Rasisms Itālijā ir izplatīta problēma.