Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Nemieri Katalonijā: Pikē gatavs pamest Spānijas izlasi, ja kļūs neērts federācijai

Agris Suveizda

Nemieri Katalonijā: Pikē gatavs pamest Spānijas izlasi, ja kļūs neērts federācijai
Žerārs Pikē
Foto: AP/Scanpix

Katalonijas futbola klubs "Barcelona" neatkarības referenduma un nemieru dēļ vēlējās pārcelt vakardienas mājas spēli Spānijas čempionātā pret "Las Palmas", taču saņēma atteikumu. "Barcelona" tukšu tribīņu priekšā uzvarēja ar 3:0, savukārt viens no komandas līderiem Žerārs Pikē, kurš ir arī aktīvs neatkarīgas Katalonijas aizstāvis, pēc spēles sarunā ar medijiem izplūda asarās.

"Vari balsot ar "jā", nē" vai atstāt lapiņu tukšu, taču tu vari balsot. Franko ērā mēs savas idejas aizstāvēt nevarējām. Es esmu un jūtos kā katalānis, un es esmu ļoti lepns par cilvēkiem, par viņu uzvedību, jo īpaši pēdējo septiņu gadu laikā," sacīja Žerārs Pikē. "Vakar notikušais bija sliktākā pieredze manā profesionālajā karjerā. Tā bija ļoti smaga diena. Bija ģimenes, bērni un vecvecāki, un iejaucās policija un Civilā gvarde. Cilvēki protestēja bez vardarbības. Biju domājis, ka viņus apturēt centīsies miermīlīgā veidā, bet visi redzēja, kas notika. Tas visu padarīja tikai sliktāku. Šis ir viens no sliktākajiem lēmumiem pēdējo 50 gadu laikā. Viņi Kataloniju ir atšķīruši no Spānijas vēl vairāk, un tam būs sekas."

"Kluba valde par katru cenu centās pārcelt spēli," Pikē turpināja. "Starp spēlētājiem un klubu diskutējām, vai vajag spēlēt [ņemot vērā atteikumu spēles pārcelšanai], un mēs izvēlējāmies spēlēt. Bez līdzjutējiem bija grūti. Bija daudz argumentu gan par, gan pret spēlēšanu, bet mums bija jācīnās par punktiem, kamēr līga un "Las Palmas" vēlējās spēli aizvadīt. Tāds bija mūsu kluba lēmums, un tas arī viss. Mans viedoklis šajā jautājumā nav svarīgs. Es savas domas izteicu, gluži kā valdes locekļi izteica savas. Beigās izlēmām spēlēt. Esam klubs, un visi strādājam kopīgi. Taču lieliski saprotu tos, kuri mūs kritizē par spēlēšanu."

Pikē pēdējos gados regulāri ticis izsvilpts gan Spānijas čempionāta izbraukuma, gan pat arī izlases spēlēs, un 30 gadus vecais katalānis piedāvāja savu aiziešanu no valstsvienības: "Izsaukšana uz izlasi nav sāncensība par to, kuri no spēlētājiem ir lielākie patrioti. Ir bijusi virkne spēlētāju, kuri ir tikuši naturalizēti no citām valstīm un nav bijuši spāņi [pēdējais piemērs ir brazīliešu uzbrucējs Djēgu Kosta – A.S.]… Izlasē ir jāspēlē labākajiem spēlētājiem un jācenšas uzvarēt. Vismaz tā es to saprotu. Taču, ja treneris vai kāda amatpersona federācijā uzskata, ka izlasei esmu problēma vai traucēklis, man nav problēmu paiet maliņā un pamest komandu pirms 2018. gada Pasaules kausa."

Tikmēr "Barcelona" prezidents Žuzeps Marija Bartomeu atklāja, ka spēle aiz slēgtām durvīm bija nevis drošības mērs, bet gan kluba protesta forma: "Tas nebija drošības dēļ, jo policija mums deva atļauju aizvadīt spēli. Taču mēs gribējām parādīt, ka šī spēle bija atšķirīga, ņemot vērā visu Katalonijā notiekošo. Izlēmām, ka spēles pārcelšanas vietā, ko mēs gribējām, spēlēsim aiz slēgtām durvīm. Tādējādi izrādot mūsu bažas par radušos situāciju un izrādot atbalstu tiem, kuriem tika liegta vārda brīvība. Ja mēs nebūtu spēlējuši, mēs būtu zaudējuši sešus punktus – trīs par tehnisko zaudējumu un trīs par soda sankcijām."

Vakardienas spēlē savainojumā iedzīvojās pussargs Andress Injesta, kuram kreisās kājas savainojuma dēļ nāksies izlaist desmit dienas. Tādējādi viņš nevarēs Spānijas izlasei palīdzēt Pasaules kausa atlases spēlēs pret Albāniju un Izraēlu. Jāpiebilst, ka pēc kluba izvēles tomēr aizvadīt spēli no amata atkāpās divi valdes locekļi – viens no direktoriem Džordi Moness un viens no viceprezidentiem Karless Vilarrubi. "Barcelona" pretiniece "Las Palmas" vakar spēlēja ar Spānijas karodziņu uz formastērpiem, un daudzās citās "La Liga" spēlēs tribīnēs plīvoja Spānijas karogi un tika izteikts atbalsts Spānijas teritoriālajai nedalāmībai.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
Pique offers to quit Spain | Football Espana
Barca closed stadium to show support for...
Jordi Mones also steps down from position on...
https://www.fcbarcelona.cat/futbol/...

  +8 [+] [-]

, 2017-10-02 11:03, pirms 7 gadiem
Ja jau šis jūtas kā pārliecināts katalānis un balso par atdalīšanos no Spānijas, tad uzreiz jāpamet izlase, nevis jāgaida kad palūgs "paiet maliņā". Īsti neizprotams patriotisms un rīcība.
Slēpts komentārs: sanco31
Slēpts komentārs: Par lielu Latviju!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 11:54, pirms 7 gadiem
Pie reizes viņi varētu cīnīties par Tatārijas atdalīšanos no Krievijas. Man rados bija tatārs Čingizhans.

 +11 [+] [-]

, 2017-10-02 11:58, pirms 7 gadiem
Par lielu Latviju! rakstīja: Pēc tam spēlēs laimīgs Katalonijas čempionātā pret Girona. Tas tiks būs varens čempis. Deru, ka La Liga neļaus Barsai spēlēt savā čempī. Poverī uz tradīcijām.
Vispār jau bērniņ - ja Katalonija tiešām atdalītos un La liga sāktu klepot ka nevar spēlēt viņu čempoinātā - nākamajā dienā Francijas League 1 būtu gatavi viņus pieņemt (kopā ar Gironu, un pat promadridistiem Espanyol). Un nedod dies kaut kas tāds notiktu - jo rezultātā Francijas čemionāta vērtība pieaugtu (spēle Barca pret PSG vien cik naudu ienestu), savukārt drastiski kristos gan naudas līmenis, gan sportiskais līmenis La ligā. tā kā diez vai kāds to Spānijā gribēs.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 12:18, pirms 7 gadiem
Par lielu Latviju! rakstīja: Pēc tam spēlēs laimīgs Katalonijas čempionātā pret Girona. Tas tiks būs varens čempis. Deru, ka La Liga neļaus Barsai spēlēt savā čempī. Poverī uz tradīcijām.
kas tas par laukju vardu ,poveri?

  +5 [+] [-]

, 2017-10-02 12:18, pirms 7 gadiem
Ceru, ka Katalonija kļūs par neatkarīgu valsti!

  +9 [+] [-]

, 2017-10-02 12:22, pirms 7 gadiem
Brīvību Katalonijai !
Slēpts komentārs: coffijs

  -4 [+] [-]

, 2017-10-02 13:55, pirms 7 gadiem
Onka rakstīja: Vispār jau bērniņ - ja Katalonija tiešām atdalītos un La liga sāktu klepot ka nevar spēlēt viņu čempoinātā - nākamajā dienā Francijas League 1 būtu gatavi viņus pieņemt (kopā ar Gironu, un pat promadridistiem Espanyol). Un nedod dies kaut kas tāds notiktu - jo rezultātā Francijas čemionāta vērtība pieaugtu (spēle Barca pret PSG vien cik naudu ienestu), savukārt drastiski kristos gan naudas līmenis, gan sportiskais līmenis La ligā. tā kā diez vai kāds to Spānijā gribēs.
Nevajag gan citus saukāt par bērniņiem, jo šis Tavs komentārs ir tikai parasts ne uz ko nebalstīts pieņēmums, kuram var atrast vismaz tik pat daudz pretargumentu. No vienas puses Katalonijai būtu jāveido savs nacionālais čempionāts, lai vispār pretendentu uz dalību UEFA sacensībās, un kādēļ, lai viņi ļautu saviem labākajiem klubiem spēlēt citu valstu čempionātos? No otras puses diez vai Francijā būtu daudz ieinteresēto uzņemt spēcīgus citu valstu klubus, viņiem pietiek pašiem savu titulu pretendentu, turklāt Francijai raksturīgs nacionālais pašlepnums, kas nepieļautu, ka nāk no malas kaut kādi ārvalstnieki, kas te tagad cīnīsies par viņu titulu.

  +5 [+] [-]

, 2017-10-02 14:03, pirms 7 gadiem
kasagrande rakstīja: Nevajag gan citus saukāt par bērniņiem, jo šis Tavs komentārs ir tikai parasts ne uz ko nebalstīts pieņēmums, kuram var atrast vismaz tik pat daudz pretargumentu. No vienas puses Katalonijai būtu jāveido savs nacionālais čempionāts, lai vispār pretendentu uz dalību UEFA sacensībās, un kādēļ, lai viņi ļautu saviem labākajiem klubiem spēlēt citu valstu čempionātos? No otras puses diez vai Francijā būtu daudz ieinteresēto uzņemt spēcīgus citu valstu klubus, viņiem pietiek pašiem savu titulu pretendentu, turklāt Francijai raksturīgs nacionālais pašlepnums, kas nepieļautu, ka nāk no malas kaut kādi ārvalstnieki, kas te tagad cīnīsies par viņu titulu.
Francijā gandrīz katru gadu medijos parādās nelielas runas par Katalonijas klubu spēlēšanu Ligue 1, un tobrīd noskaņojums kopumā par to bija diezgan pozitīvs. Cita lieta, ka tagad Barcelona un PSG attiecības ir kļuvušas saspīlētas, un tāpat droši vien būtu diezgan liela klubu daļa, kuri nebūtu mierā ar Katalonijas klubu pievienošanos uzreiz L1 un gribētu, lai tie sāk ar vismaz otro, trešo vai vēl zemāku līgu. Varbūt risinājums būtu līgas īslaicīga paplašināšana uz 22 komandām (kas būtu nedaudz komiski, jo jau pašreizējie 20 klubi vidējā līmeņa ziņā ir pārāk daudz), taču skaidrs, ka šobrīd vēl tikai ļoti hipotētiskais iekļaušanas process jebkurā gadījumā būtu diezgan sarežģīts.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-02 14:08, pirms 7 gadiem
Piedalījās ap 42% balstiesīgo pie situācijas, kurā lielai daļai nebija iespēju piedalīties policijas darbību dēļ. No balsojušajiem ap 90% balsoja par neatkarību. >50% "par" sasniegt ir pilnīgi reāli. Turklāt lēmumu par referendumu pieņēma Katalonijas vēlētāju legāli ievēlētie pārstāvji ar balsu vairākumu - arī tas kaut ko liecina.
coffijs rakstīja: Maz ticams jo kataloņu tur apmēram 35% un vakar referendumā apmēram tik daudzi piedalījās.Tā kā sasniegt vismaz 50% praktiski neiespējami.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-02 14:35, pirms 7 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Francijā gandrīz katru gadu medijos parādās nelielas runas par Katalonijas klubu spēlēšanu Ligue 1, un tobrīd noskaņojums kopumā par to bija diezgan pozitīvs. Cita lieta, ka tagad Barcelona un PSG attiecības ir kļuvušas saspīlētas, un tāpat droši vien būtu diezgan liela klubu daļa, kuri nebūtu mierā ar Katalonijas klubu pievienošanos uzreiz L1 un gribētu, lai tie sāk ar vismaz otro, trešo vai vēl zemāku līgu. Varbūt risinājums būtu līgas īslaicīga paplašināšana uz 22 komandām (kas būtu nedaudz komiski, jo jau pašreizējie 20 klubi vidējā līmeņa ziņā ir pārāk daudz), taču skaidrs, ka šobrīd vēl tikai ļoti hipotētiskais iekļaušanas process jebkurā gadījumā būtu diezgan sarežģīts.
Bet arī tas ir tikai viedoklis no Francijas puses, otrs ir ko par to domātu nacionālā futbola federācija.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 14:39, pirms 7 gadiem
kasagrande rakstīja: Bet arī tas ir tikai viedoklis no Francijas puses, otrs ir ko par to domātu nacionālā futbola federācija.
Kļūt par federācijas biedru būtu mazākā bēda. Tikšana Profesionālajā līgā un klubu balsojums par ārkārtas iekļaušanu "Ligue 1" - lūk, lielākā problēma. Stipri šaubos, ka spētu iegūt vairākumu (vai cik nu balsu būtu nepieciešams), ja vien neapsolītu kādu finansiālo kompensāciju (piemēram, ceļa apmaksa uz izbraukuma spēlēm, daļa no biļešu ienākumiem, cita veida prēmijas vai kas tml.).
Slēpts komentārs: Lin#7

     [+] [-]

, 2017-10-02 16:00, pirms 7 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Kļūt par federācijas biedru būtu mazākā bēda. Tikšana Profesionālajā līgā un klubu balsojums par ārkārtas iekļaušanu "Ligue 1" - lūk, lielākā problēma. Stipri šaubos, ka spētu iegūt vairākumu (vai cik nu balsu būtu nepieciešams), ja vien neapsolītu kādu finansiālo kompensāciju (piemēram, ceļa apmaksa uz izbraukuma spēlēm, daļa no biļešu ienākumiem, cita veida prēmijas vai kas tml.).
nevaru tam piekrist, pashlaik FRA ir pusotra kluba chempionaats (no kuriem puse ir neFRA - Monako - klubs, ja nu kas), bet hipoteetiskas Barcas pievienoshanaas gadiijumaa interese + TV nauda + sponsoru interese pieaugtu X reizes. Visieintereseetaakie buutu pashi klubi.

cita lieta, ka domaaju, ka nekas ljoti strauji nenotiks, nebuus nedeelju ilga pilsonju kara, peec kura bams, un Katalonija ir prom. tas vareetu buut kompliceets process, un ar lielaam iespeejaam, ka nesarautu saites, t.sk. sportaa.

veel viens aspekts - superklubu veelme izveidot superliigu. taadaa gadiijumaa vispaar buutu vienalga, ko tur kaada federaacija domaa.

     [+] [-]

, 2017-10-02 16:26, pirms 7 gadiem
P.S. vakar Vengeram paprasiija par Barcu EPL, un vinsh atjokoja, ka vispirms buus jaauznjem abi skotu milzhi. bet vienalga - es domaaju, ka tur buutu liigu konkurss, kurai izdotos aizvilkt pie sevis.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 16:54, pirms 7 gadiem
Nebūs tur nekādas pārejas uz citvalstu līgu. LaLiga paši piedāvās Barsai spēlēt Spānijas čempī. El Clasico beigas LaLigai būtu katastrofa.

     [+] [-]

, 2017-10-02 16:57, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: P.S. vakar Vengeram paprasiija par Barcu EPL, un vinsh atjokoja, ka vispirms buus jaauznjem abi skotu milzhi. bet vienalga - es domaaju, ka tur buutu liigu konkurss, kurai izdotos aizvilkt pie sevis.
Vispār jau gan Francijā, gan Anglijā jau spēlē citu valstu klubi- Monako Francijā un Swansea EPL utt. Un arī Spānijā - gan basketbolā, gan futbolā - FC Andora spēlē Spānijas zemākajās līgās.
Vispār jau vajadzētu atvainoties par to nosaukšanu par bērniņu - bet izskatās, ka liela daļa šeit rakstošo nesaprot vienu vienkāršu lietu - ja tiešām kādreiz Katalonija kļūs par neatkarīgu valsti un Spānija saies sviestā un pateiks, ka katalāņu klubi La liga nespēlēs - vislielākais zaudētājs īstermiņā un vidējā termiņā būs gan Madrides Real, gan visa La liga kopumā (gan finansiālajā, gan sportiskajā ziņā).

  -2 [+] [-]

, 2017-10-02 18:52, pirms 7 gadiem
1. Skaidrs, ka Katalonijai kā rajonam ar atsevišķu nāciju ir tiesības būt neatkarīgai, ja pati to vēlas.
2. Skaidrs, ka Latvijai ārpolitiski Katalonijas neatkarība sagādās treknākus mīnusus, nevis plusus, jo ej nu tālāk Eiropai un pasaulei pēc šāda precedenta iestāsti "tā mums nav nekāda neatkarīga nācija", ja kāds sadomās to Latgales tautas republiku taisīt. Un ja tas notiks, ej nu kādam iestāsti "nāciet mums palīgā šajā "bezprecedenta" konstitucionālās nedalāmības jaukšanā ar ko nodarbojas Latgale".
3. Skaidrs, ka līdz nopietnas valstiskas atzīšanas līmenim Katalonijai būtu tāls ceļš ejams. Skaidrs ka to momentāli atzís Krievija un tās sabiedrotie, kuriem maksimāli sadalīta Eiropa ir medus maize. Un... kur Krievija kaut ko atzíst, tur, paši zinat, kā rīkojas rietumu pasaule.

Un tad nu arī šeit, kaut kur pa vidu, neveikla ķìlnieka lomā, būtu FC Barcelona. Jo ne paśai Barcelona, ne Ligue 1 Francijā, nelemt par to, kur drīkst vai nedrīkst spēlēt Barcelona. To nu gan lems UEFA un šeit Katalonijas valstiskajam/nevalstiskajam statusam būtu noteicošā loma.

     [+] [-]

, 2017-10-02 19:53, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: 1. Skaidrs, ka Katalonijai kā rajonam ar atsevišķu nāciju ir tiesības būt neatkarīgai, ja pati to vēlas.
2. Skaidrs, ka Latvijai ārpolitiski Katalonijas neatkarība sagādās treknākus mīnusus, nevis plusus, jo ej nu tālāk Eiropai un pasaulei pēc šāda precedenta iestāsti "tā mums nav nekāda neatkarīga nācija", ja kāds sadomās to Latgales tautas republiku taisīt. Un ja tas notiks, ej nu kādam iestāsti "nāciet mums palīgā šajā "bezprecedenta" konstitucionālās nedalāmības jaukšanā ar ko nodarbojas Latgale".
3. Skaidrs, ka līdz nopietnas valstiskas atzīšanas līmenim Katalonijai būtu tāls ceļš ejams. Skaidrs ka to momentāli atzís Krievija un tās sabiedrotie, kuriem maksimāli sadalīta Eiropa ir medus maize. Un... kur Krievija kaut ko atzíst, tur, paši zinat, kā rīkojas rietumu pasaule.

Un tad nu arī šeit, kaut kur pa vidu, neveikla ķìlnieka lomā, būtu FC Barcelona. Jo ne paśai Barcelona, ne Ligue 1 Francijā, nelemt par to, kur drīkst vai nedrīkst spēlēt Barcelona. To nu gan lems UEFA un šeit Katalonijas valstiskajam/nevalstiskajam statusam būtu noteicošā loma.
piesaukt visur krievus ir sliktaaka diagnoze par zemenju lasiishanu londonas piepilseetaa...
bet ja par lietu - katalaanji un kastiilieshi ir divas dazhaadas tautas, ar stipri atshkjiriigu kultuuru un arii valodu (katalaanjiem taa tuvaaka franchu valodai). latvieshi un changalji ir viena tauta.

     [+] [-]

, 2017-10-02 20:04, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: piesaukt visur krievus ir sliktaaka diagnoze par zemenju lasiishanu londonas piepilseetaa...
bet ja par lietu - katalaanji un kastiilieshi ir divas dazhaadas tautas, ar stipri atshkjiriigu kultuuru un arii valodu (katalaanjiem taa tuvaaka franchu valodai). latvieshi un changalji ir viena tauta.
Iznāks Jums kā vienmēr un kā, piemēram, ar Neimāra sāgu. Mums liekas, ka PSG nevar atļauties pirkt Neimāru, tādēļ tas nenotiks.
Mums liekas, ka nu tik Katalonija ātri iegūs neatkarību, visi to atzìs un Katalonija tik rullēs.
Mums liekas, ka tad, kad Katalonija būs neatkarīga, FCB spēlēs kur tik var iedomāties un kur tik šos aicinās.

Visiem vienalga tas Jūsu "man liekās", jo svarīga ir tikai un vienīgi vispārpieņemtā lietu kārtība pasaulē. Spānija pasaules kartē nav tik varens vārds kā Ķìna (un šeit stăsts par to, kā pasaule izturas pret Ķīnai netīkamo Taivānu), bet nav arì nekāds punduris. Par savām interesēm varēs pastāvēt.

Par Kastīliju un Kataloniju vispār kaut kāds nonsenss Galīgi ne pa tēmu kaut ko iemet, lai gudrs it kā izskatītos. Bet konteksts pilnīgi ellē.
It kā es kaut ko tādu teicu. Nediskutē, ja neesi spējīgs, neiglītotais nespējniek

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 20:15, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Iznāks Jums kā vienmēr un kā, piemēram, ar Neimāra sāgu. Mums liekas, ka PSG nevar atļauties pirkt Neimāru, tādēļ tas nenotiks.
Mums liekas, ka nu tik Katalonija ātri iegūs neatkarību, visi to atzìs un Katalonija tik rullēs.
Mums liekas, ka tad, kad Katalonija būs neatkarīga, FCB spēlēs kur tik var iedomāties un kur tik šos aicinās.

Visiem vienalga tas Jūsu "man liekās", jo svarīga ir tikai un vienīgi vispārpieņemtā lietu kārtība pasaulē. Spānija pasaules kartē nav tik varens vārds kā Ķìna (un šeit stăsts par to, kā pasaule izturas pret Ķīnai netīkamo Taivānu), bet nav arì nekāds punduris. Par savām interesēm varēs pastāvēt.

Par Kastīliju un Kataloniju vispār kaut kāds nonsenss Galīgi ne pa tēmu kaut ko iemet, lai gudrs it kā izskatītos. Bet konteksts pilnīgi ellē.
It kā es kaut ko tādu teicu. Nediskutē, ja neesi spējīgs, neiglītotais nespējniek
es uzrakstiiju ne pa teemu??? nopietni? peec tam, kad tu atkal kaarteejo debiilismu piedzemdeeji (buusim atklaati - nokopeeji no vieteejiem pseido-ekspertiem) par Latgali-Kataloniju? kaads tam vispaar sakars?

Changalji kaut kaa netaisaas nekur prom, un bez aareeja pamudinaajuma tas nenotiktu, kameer katalaanji ciinaas par savaam pashnoteikshanaas tiesiibaam. jaa, visi nu jau mazaak nekaa 50% katalaanju savaas zemees, kurus, taapat kaa muus PSRS laikaa un pat vairaak, apspieda centraalaa vara.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-02 20:26, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: es uzrakstiiju ne pa teemu??? nopietni? peec tam, kad tu atkal kaarteejo debiilismu piedzemdeeji (buusim atklaati - nokopeeji no vieteejiem pseido-ekspertiem) par Latgali-Kataloniju? kaads tam vispaar sakars?

Changalji kaut kaa netaisaas nekur prom, un bez aareeja pamudinaajuma tas nenotiktu, kameer katalaanji ciinaas par savaam pashnoteikshanaas tiesiibaam. jaa, visi nu jau mazaak nekaa 50% katalaanju savaas zemees, kurus, taapat kaa muus PSRS laikaa un pat vairaak, apspieda centraalaa vara.
Kāds sakars Spānijas potenciālās dalīšanās sāgai šī brīža jaunākajā redakcijā (aka abu pušu naidīgas attiecības) ar potenciālu zaļo cilvēciņu pseido-valsts veidošanas ideju Latgalē??? Vistiešākais

Izvelc galvu no savas Barselonas ostas konteineru termināla (varu pielīdzinăties runas stilā) un padomā taču.

Ja Katalonijā viss turpinās, tad gan šī notikuma aizsegā, gan tā tiešā kontekstā, labāks mirklis kad uzsākt kaut ko Latgalē nav pat iedomājams.

     [+] [-]

, 2017-10-02 20:35, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Kāds sakars Spānijas potenciālās dalīšanās sāgai šī brīža jaunākajā redakcijā (aka abu pušu naidīgas attiecības) ar potenciālu zaļo cilvēciņu pseido-valsts veidošanas ideju Latgalē??? Vistiešākais

Izvelc galvu no savas Barselonas ostas konteineru termināla (varu pielīdzinăties runas stilā) un padomā taču.

Ja Katalonijā viss turpinās, tad gan šī notikuma aizsegā, gan tā tiešā kontekstā, labāks mirklis kad uzsākt kaut ko Latgalē nav pat iedomājams.
es toreiz par folliju jokoju, nebiju domaajis, ka esmu tik tuvu patiesiibai

vareetu padomaat, ka krieviem nepietiek ar Krimu, lai chakareetos ar pusmirushu NATO valsts regjionu? tu tieshaam esi atgriezies LV, ka visas taas samazgas saklausiijies un ar savu slimo fantaaziju pavairojis? vai joprojaam lasi zemenes, benchikus un pudeles, un vakaros vientulji seedi tukshaa vestminsteras biblioteekaa un ritini LV portaalus internetaa?

     [+] [-]

, 2017-10-02 20:47, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: es toreiz par folliju jokoju, nebiju domaajis, ka esmu tik tuvu patiesiibai

vareetu padomaat, ka krieviem nepietiek ar Krimu, lai chakareetos ar pusmirushu NATO valsts regjionu? tu tieshaam esi atgriezies LV, ka visas taas samazgas saklausiijies un ar savu slimo fantaaziju pavairojis? vai joprojaam lasi zemenes, benchikus un pudeles, un vakaros vientulji seedi tukshaa vestminsteras biblioteekaa un ritini LV portaalus internetaa?
Tu savā Katalonijas konteineru terminālā esi nodzēries līdz baltajām pelītēm?
Vajadzētu kādai pagrīdes organizācijai tik paķert šo visu un attīstīt. Skotijā, Bretaņā, Basku zemē, manis pēc kādā Bavārijā, ja Vācija turpina galējo liberālismu, Itāliju uzturošajā Lombardijā, kaut vai pašā Eiropas sirdī starp flāmiem un valoņiem...
Neticami ka kaut kas var aiziet ķēdē jā. Tik pat neticami kā ARĀBU PAVASARIS

     [+] [-]

, 2017-10-02 20:53, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Tu savā Katalonijas konteineru terminālā esi nodzēries līdz baltajām pelītēm?
Vajadzētu kādai pagrīdes organizācijai tik paķert šo visu un attīstīt. Skotijā, Bretaņā, Basku zemē, manis pēc kādā Bavārijā, ja Vācija turpina galējo liberālismu, Itāliju uzturošajā Lombardijā, kaut vai pašā Eiropas sirdī starp flāmiem un valoņiem...
Neticami ka kaut kas var aiziet ķēdē jā. Tik pat neticami kā ARĀBU PAVASARIS
neticami ir tas, ka narkomaans (tieshaa noziimee) savas fantaazijas saraksta tviterii, un ir idioti, kas to replicee un tirazhee. Latgale bija, ir un buus Latvija, arii tad, kad tu vecumdienaas nodosi peedeejo alus pudeli londonas lielveikalaa un beidzot sakraajis ryanair biljetei, lai atgrieztos dzimtenee un tur nav nekaada sakara ar Kataloniju un katalaanju pashnoteikshanaas ciinju.

     [+] [-]

, 2017-10-02 21:16, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: nevaru tam piekrist, pashlaik FRA ir pusotra kluba chempionaats (no kuriem puse ir neFRA - Monako - klubs, ja nu kas), bet hipoteetiskas Barcas pievienoshanaas gadiijumaa interese + TV nauda + sponsoru interese pieaugtu X reizes. Visieintereseetaakie buutu pashi klubi.

cita lieta, ka domaaju, ka nekas ljoti strauji nenotiks, nebuus nedeelju ilga pilsonju kara, peec kura bams, un Katalonija ir prom. tas vareetu buut kompliceets process, un ar lielaam iespeejaam, ka nesarautu saites, t.sk. sportaa.

veel viens aspekts - superklubu veelme izveidot superliigu. taadaa gadiijumaa vispaar buutu vienalga, ko tur kaada federaacija domaa.
Par pusotra kluba līgu un Monaco neFrancijas statusu nerunāsim - acīmredzams, ka neko daudz par Francijas futbolu nezini. Bet par konkrēto tēmu runājot - finansiālais ieguvums būtu jūtams nedaudz ilgākā termiņā, taču minimāls ieguvums vai pat zaudējumi īstermiņā būtu visnotaļ nopietns iemesls, lai klubi balsotu "pret".

Pirmkārt, kādā veidā franču klubi vispār varētu iegūt naudu no Barselonas spēlēšanas? Jā, lielāka apmeklētība, biļešu cenu paaugstināšana, bet te ieguvums būtu salīdzinoši nebūtisks. Jūtamākais ieguvums būtu raidtiesību līguma tirgus vērtības paaugstināšanās, bet te daudz ko izšķirtu tas, kāds un cik ilgs būtu tobrīdējais līgums hipotētiskās pievienošanās brīdī. Piemēram, iedomājamies situāciju, ka līdz pašreizējā TV līguma beigām tobrīd vēl ir divi trīs gadi - tātad, ja vien nelauztu un nepārskatītu esošo līgumu, divus trīs gadus Barselonas iesaistīšanās nekādus zelta kalnus nedotu. Toties šajos divos trīs gados, pirmkārt, mazajiem klubiem tiktu palielināta iespēja izkrist no augstākās divīzijas un, otrkārt, Barselona, visdrīzāk, atņemtu vienu Čempionu līgas vietu, tādējādi arī līgas augšgals, ļoti iespējams, būtu pret. Nemaz nerunājot par Ligue 2 klubiem, kuri arī ir LFP biedri un kuri diez vai būtu priecīgi, ka viņiem par vietu L1 ir jācīnās, kamēr katalāņi - kaut vai viena pati Barselona - pie tās tiktu par skaistām acīm.

Tā ka īstermiņa mīnusi balsojumā, ja tāds notiktu, varētu nomākt ilgtermiņa plusus un ilgtermiņa "zelta kalnu" vietā būtu liels īstermiņa risks naudu tieši pazaudēt. Pat, ja tā kaut kādā mērā būtu tuvredzība nākotnes izaugsmes kontekstā. Tāpēc arī saku - Katalonijas klubu iekļaušanas visreālākais variants būtu vienkopus ar līgas paplašināšanu (vismaz īslaicīgu) un kaut kādām finansiālām kompensācijām.