Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Formula E" līderim posms Portlendā izvēršas katastrofāli neveiksmīgs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" līderim posms Portlendā izvēršas katastrofāli neveiksmīgs
Niks Kesidijs. Foto: Motorsport.com

Abos Portlendā notikušajos "Formula E" posmos nedēļas nogalē uzvarēja "Porsche" pilots Antonio Fēlikss da Košta, kamēr čempionāta līderis Niks Kesidijs no "Jaguar" vienības neguva punktus ne pirmajā, ne otrajā sacīkstē. Līdz ar to pirms noslēdzošās sacensību nedēļas nogales izveidojusies interesanta situācija kopvērtējumā.

ASV notikušā dubultposma pirmajā braucienā Kesidijs bija tuvu uzvarai, kas faktiski nozīmētu nonākšanu soļa attālumā no titula. Tomēr, būdams vadībā, "Jaguar" pilots pieļāva kļūdu, saslīdēja un finišēja ārpus punktiem.

Aiz viņa pirms tam atradās komandas biedrs Mičs Evanss, kurš finišēja pirmais, taču uzvaru neieguva, jo bija saņēmis piecu sekunžu sodu par sadursmes izraisīšanu ar Džeku Hjūzu, noslīdot uz astoto vietu. Da Košta kļuva par uzvarētāju, bet nākamajās pozīcijās ierindojās Robins Frinss un Žans-Eriks Verņs.

Otrajā sacīkstē Da Košta pārņēma vadību 21. aplī, beigās izturēja Frinsa izdarīto spiedienu un uzvarēja, kamēr trešais šoreiz bija Evanss. Kesidijs bija spiests braukt boksos pēc jauna priekšējā antispārna, kas sezonas līderim atkal liedza iegūt punktus.

Da Košta tagad ir uzvarējis jau trīs posmos pēc kārtas un četros aizvadīto piecu posmu laikā. Pirms noslēdzošā dubultuposma, kas 20. un 21. jūlijā notiks Londonā, portugālis pacēlies uz ceturto pozīciju un vēl saglabā cerības uz titulu.

Pašlaik vadībā aizvien Kesidijs, kurš pirms tam jau bija iekrājis cienījamu pārsvaru pār sekotājiem. Komandas biedrs Evanss nonācis vien 12 punktu atstatumā, tikpat punktu arī "Porsche" pilotam Paskalam Vērleinam. Da Košta ir 38 punktus aiz līdera.

Pirmais brauciens:

Otrais brauciens:

Kopvērtējums: