Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Līgatne” metīs izaicinājumu titula īpašniecēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Līgatne” metīs izaicinājumu titula īpašniecēm
"Līgatne"
Foto: Gridasbumba.lv

Šodien tiks aizvadīta viena spēle Elvi sieviešu florbola virslīgā, kur līgas jaunpienācējas “Līgatne” uzņems pēdējo gadu nemainīgās čempiones Kocēnu “Rubeni”. Spēles sākums pulksten 13:00 Līgatnē.

Līgatnes vienība ir jaunizveidota komanda, kas vien pirmo sezonu spēlē Latvijas čempionātā. Tomēr komandas kodols veidots pārsvarā no pieredzējušajām spēlētājām. Sevišķi principiāla spēle šodien varētu būt mājām Lienei un Madarai Adamanēm, kuras tomēr daudzus pēdējos gadus bijušas starp vadošajām Kocēnu komandas florbolistēm. Arī “Līgatnē” viņas ir starp vadošajām, jo Liene ar 12 (8+4) punktiem piecās spēlēs ir komandas rezultatīvākā spēlētāja, bet Madara iekrājusi 10 (3+7) punktus, kas ir trešā labākā punktu summa vienībā. Madara pie vismaz viena rezultativitātes punkta tikusi pilnīgi visās šīs sezonas spēlēs, līdzīgi kā viena no komandas izveidotājām Agnese Broliša, kura kopumā iekrājusi 11 (4+7) punktus. “Līgatne” savā debijas sezonā pašlaik izcīnījusi trīs pietiekami komfortablas uzvaras, taču divas reizes nav spējusi konkurēt ar tabulas līdervienību “Ķekavas Bulldogs/NND” (5:9, 2:6). Tagad pirmā cīņa par “Rubeni”. Tabulā ar deviņiem punktiem piecās spēlēs komanda atkāpusies uz piekto vietu, palaižot garām FK “Ķekava”, kurām tikpat punkti, bet par vienu nospēlētu maču mazāk.

Ļoti pārliecinoši jauno sezonu iesākusi “Rubene”, kas uzvarējusi visās piecās spēlēs, visās gūstot vismaz desmit vārtus un visās uzvarot ar vismaz astoņu vārtu pārsvaru. Tabulā komanda gan atrodas otrajā vietā ar 15 punktiem piecās spēlēs, jo seši punkti vairāk ir “Ķekavas Bulldogs/NND”, kuras nospēlējušas par trim cīņām vairāk. Jau tradicionāli spilgti sezonu uzsākusi viena no Latvijas izlases līderēm Laura Gaugere, kura piecās spēlēs savākusi 30 (15+15) punktus. Katrā no spēlēm Laura ir tikusi pie vismaz trim rezultativitātes punktiem. Visās spēlēs pie punktiem tikušas arī Zane Darša un Evita Knopa, kuru rezultativitāte gan tālu atpaliek no Gaugeres iespētā. Salīdzinājumam, komandas otrā rezultatīvākā spēle'tāja Simona Grāpēna savākusi “tikai” 14 (4+10) punktus, kas gan tāpat ir vairāk kā “Līgatnes” rezultatīvākajai uzbrucējai.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēkošanās.