Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Elvi līga dāmām uzņem apgriezienus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi līga dāmām uzņem apgriezienus
FK NND/RJTC
Foto: FK NND

Divas no sākotnēji paredzētajām trijām spēlēm šodien tiks aizvadītas Elvi sieviešu florbola līgā. “Rubene-1” viesos būs favorītes pret čempionāta pastarītēm, savukārt turnīra līderes “Ķekavas Bulldogs/NND” uzņems viešņas no Irlavas.

“NND/RJTC” - “Rubene-1” pulksten 12:00 Ķekavā

Pirms pandēmijas “NND/RJTC” paspēja aizvadīt visvairāk spēļu - astoņas. Sekmes gan nebija tās labākās, jo visos mačos arī piedzīvotas neveiksmes ar kopējo vārtu attiecību 17:93. Komandai ļoti mainījies sastāvs no spēles uz spēli un visās astoņās cīņās pieteiktas bijušas tikai trīs spēlētājas. Vienības rezultatīvākā spēlētāja Agnese Vanaga piedalījusies četrās spēlēs, savācot 5 (4+1) punktus, kamēr Annijai Gobiņai par vieniem gūtajiem vārtiem mazāk.

Tikmēr “Rubene-1” jau paspējusi aizvadīt vienu maču kopš sezonas atsākšanās, kad ar rezultātu 2:14 piekāpās “Rubene” komandai. Turnīra tabulā Kocēnu fārmklubs saglabājis ceturto vietu, piecās spēlēs iekrājot astoņus punktus. Ja pret galveno komandu papildināt punktu krājumu, lai ielauztos turnīra vadošajā trijniekā bija teju nereāli, tad mačā pret tabulas pēdējo vietu tas ir pat ļoti iespējams. Čempionāta atsākšanas mačā abus vārtus no Elīnas Sirmās piespēlēm guva Madlēna Rozīte, kura ar 18 (9+9) punktiem ir arī vienības pārliecinoši rezultatīvākā spēlētāja. Piektdienas vakarā savu pirmo spēli sezonā “Rubene-1” komandas sastāvā aizvadīja pieredzējusī Nora Zvirbule un jaunā Grieta Brālēna. Pašlaik bez spēlēm pieteikumā joprojām ir Juta Muravska.

Abām komandām šī būs otrā savstarpējā spēle sezonā, jo čempionāta pašā startā 19. septembrī Kocēnos laukuma saimnieces bija pārākas ar rezultātu 8:1 (3:0, 3:0, 2:1). Toreiz Rozīte atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un trim piespēlēm, bet pieredzējusī Zeltīte Larinova iemeta trīs vārtus. Viešņām vienīgo bumbiņu sāncenšu vārtos piecas minūtes pirms finālsvilpes iemeta Sindija Žīgure, uzstādot cīņas beigu rezultātu.

“Ķekavas Bulldogs/NND” - “Irlava/Tukums” pulksten 16:00 Ķekavā

Drīz pēc pirmā mača beigām turpat Ķekavā laukumā dosies turnīra tabulas līdervienība “Ķekavas Bulldogs/NND”, lai uzņemtu “Irlava/Tukums” vienību. Ķekavas komanda izcīnījusi sešas uzvaras septiņās spēlēs, ar 18 punktiem atrodoties turnīra tabulas galvgalī. Savu pēdējo spēli vienība aizvadījusi 8. novembrī, viesos ar 6:2 apspēlējot ambiciozo “Līgatni”. Par komandas rezultatīvākās spēlētājas lauriem cīnās Līga Vancāne (7+12) un Anna Ankudinova (12+6), kuras nereti viena otrai rada lieliskas vārtu gūšanas iespējas. Komandas pieteikumā atrodams arī pavisam jauniņās Elīnas Dīces vārds, kura vien maija izskaņā svinēs savu 14. dzimšanas dienu. Jaunatnes čempionātos šī florboliste demonstrējusi ļoti augstvērtīgu rezultativitāti.

Tikmēr “Irlava/Tukums” aizvadījušas tikai trīs spēles, pēdējo maču aizvadot tālajā 4. oktobrī, kad savās mājās ar 2:8 piekāpās “Rubene-1” komandai. Irlavniecēm sekmes nav bijušas tās labākās, jo zaudēts visās trijās spēlēs. Turklāt komandai šodien būs pirmais mačs, kas jāaizvada viesos. Komandas pieteikumā pašlaik ir tikai 12 laukuma spēlētājas un 17 gadus veca vārtsardze Laura Bišofa. Vienības rezultatīvākā spēlētāja ar 4 (1+3) punktiem ir Kristīne Andrējeva, bet viena no potenciālajām līderēm Linda Jēgere pašlaik ir ārpus pieteikuma.

Lai gan Irlavas komanda aizvadījusi tikai trīs mačus, viens bijis pret šodienas pretiniecēm, jo komandas savā starpā sacentās 2. oktobrī Irlavā. Toreiz jau trešajā minūtē Agneta Mizga negaidīti vadībā izvirzīja mājinieces. Tie gan viņām izrādījās vienīgie vārti spēlē un cīņa tika zaudēta ar 1:4 (1:3, 0:1, 0:0). Tieši vārtsardze Bišofa toreiz saņēma mača labākās spēlētājas balvu, tiekot galā ar 28 pretinieču metieniem. Uzvarētājām neviena no spēlētāja nesavāca vairāk par vienu punktu, bet par labāko spēlētāju atzina jauno vārtsardzi Kristu Ruicēnu, kura nospēlēja spēles otro pusi, tiekot galā ar visiem sešiem metieniem pa saviem vārtiem.