Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Līdervienības tiekas Kocēnos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Līdervienības tiekas Kocēnos
"Rubene"
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola čempionāts turpinās un šodien Kocēnu sporta namā savā starpā sacentīsies abas čempionāta līdervienības “Rubene” un “Ķekavas Bulldogs/NND”. Tikmēr Līgatnē pie vietējās komandas viesosies “Irlava/Tukums”.

“Līgatne” - “Irlava/Tukums” pulksten 13:00 Augšlīgatnē

Līgatnes florbolistes zaudējušas pēdējās divas spēles, abās piekāpjoties pašreizējām divām vadošajām komandām. Līdz ar to turnīra tabulā komanda ar deviņiem punktiem sešās spēlēs atkāpusies uz piekto vietu. Šovakar ir labas iespējas tikt atpakaļ uz panākumu takas, sacenšoties ar pirmspēdējā vietā esošo “Irlava/Tukums”, kas zaudējušas visas piecas aizvadītās spēles.

Iepriekšējā spēlē pret “Rubeni” Līgatenes vienība pēc 20 nospēlētām minūtēm atradās 5:3 vadībā, taču atlikušo spēles daļu kapitulēja ar graujošo 1:11, nespējot izvairīties no sagrāves. Pret čempionēm rezultatīvākā ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija Ieva Dimante, bet komandas vadītāja Agnese Broliša ar vienu piespēli turpina savu lielisko sēriju, pie vismaz viena punkta tiekot katrā no spēlēm.

Irlavas vienībai šajā sezonā nav panākumu ar kuriem lepoties, jo zaudētas ir visas piecas spēles. Komanda nevienā no mačiem nav iemetusi vairāk par trim vārtiem un ar šādu rezultativitāti ir grūti cīnīties par punktiem tabulā. Pēdējā spēlē pret FK “Ķekava” uz četriem ielaistajiem vārtiem komanda spēja atbildēt ar diviem precīzajiem metieniem no savas puses, taču turpinājums izpalika un vēl pieci ielaistie vārti noveda pie kārtējās sagrāves ar 2:9. Vienības rezultatīvākā spēlētāja ir Kristīne Andrejeva, kura iekrājusi vien 4 (1+3) punktus, Savukārt pieredzējusī Zanda Birze, kura pēdējā spēlē tika pie diviem punktiem ar rezultatīvām piespēlēm, tādējādi iekrājot pirmos punktus sezonā, uzreiz pakāpusies uz trešo vietu starp savas komandas rezultatīvākajām florbolistēm...

“Rubene” - “Ķekavas Bulldogs/NND” pulksten 17:00 Kocēnos

Tikmēr Kocēnos savā starpā sacentīsies abas čempionāta vadošās komandas. Joprojām bez zaudējumiem spēlējušās “Rubenes” spēlētājas ar 18 punktiem sešās spēlēs pašlaik ieņem otro vietu, bet Ķekavas komanda 21 punktu savākušas astoņās spēlēs, vienīgo neveiksmi piedzīvojot abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā.

Kocēnu komandas neapšaubāmā līdere joprojām ir Laura Gaugere, kurai jau 34 (17+17) rezultativitātes punkti. Viņa, tāpat kā Zane Darša (7+8) pie punktiem ir tikusi pilnīgi visās šīs sezonas čempionāta spēlēs. Pēdējā mačā lieliska bija Danute Tinkuse, kurai pieci vārtu guvumi, savukārt Samanta Bērziņa atzīmējās ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

Ķekavas komanda savu pēdējo maču aizvadījusi pret “Irlava/Tukums”, tiekot pie komfortablas 10:1 uzvaras. Karīna Saidova tajā spēlē bija labākā savā komandā, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm, aizvadot savu šīs sezonas rezultatīvāko cīņu. Tikmēr komandas labākā punktu guvēja Anna Ankudinova (14+7) turpina savu rezultativitāti, tiekot pie diviem vārtiem un vienas piespēles. Līdzīgi kā Gaugere un Darša pretinieču nometnē, Anna ir tikusi pie punktiem visās spēlēs “Ķekavas Bulldogs/NND” komandas rindās.

Lai gan komandām ir ļoti līdzīgs punktu skaits, pirmā savstarpējā spēle nespēja sarūpēt cerēto intrigu, jo “Rubene” tika pie graujošas 10:1 uzvaras pretinieču laukumā. Mājiniecēm vienīgos vārtus iemeta Ankudinova, bet uzvarētāju rindās Jūlijai Rozītei četri vārti un viena rezultatīva piespēle. Gaugerei tajā spēlē divi precīzi metieni un viena piespēle.