Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Patīkamāk atrasties uz soliņa kā spēlētājam"

Daugaviņš: "Patīkamāk atrasties uz soliņa kā spēlētājam"
Kaspars Daugaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokeja izlase vakardien aizvadīja pirmo spēli, gatavojoties pasaules čempionātam. Boba Hārtlija debijā Latvija piedzīvoja sagrāvi pret Krievijas olimpisko izlasi, zaudējot ar rezultātu 0:5. Pirmo spēli izlasē aizvadīja 19 gadus vecais uzbrucējs Filips Gundars Buncis. Bet tā nebija vienīgā debija vakardienas spēlē. Uz izlases soliņa atradās arī Kaspars Daugaviņš, kurš pirmo reizi oficiālā spēlē asistēja kā trenera palīgs.

Pēc spēles Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs uz Sporta Avīzes žurnālista jautājumu par Kaspara Daugaviņa iejušanos trenera lomā atjokoja, ka Daugaviņam ir lielisks uzvalks. "Vakardien [dienu pirms spēles aut.] domāju, tā kā Artis Ābols vēl nav kopā ar izlasi, tad kāpēc gan nepiedāvāt Daugaviņam atrasties uz soliņa. Vakarā viņam piezvanīju un jautāju, vai esi gatavs sākt trenera karjeru? (Smejas). Viņš ir komandas kapteinis, un, manuprāt, ir svarīgi, ka spēlētāji jūt viņa klātbūtni," komentēja Hārtlijs.

Kaspars Daugaviņš atzina, ka bija visnotaļ interesanti atrasties uz soliņa kā trenera palīgam, ņemot vērā, ka vēl nav beidzis spēlētāja karjeru. "Tā bija Hārtlija iniciatīva, lai es atrastos uz soliņa ar komandu. Nevarēju atteikt, jo esmu kopā ar komandu. Trenera lēmums jāciena,” pauda Daugaviņš. “Protams, bija nedaudz jocīga sajūta. Patīkamāk jau atrasties uz soliņa kā spēlētājam, vai vēl labāk uz ledus. Tomēr šī pieredze noteikti ir kas jauns, bet pie rezultāta 0:5 nav patīkami.”

Spēles laikā Daugaviņš aktīvi iejutās trenera lomā, un vienā no spēles epizodēm aktīvi deva norādes citam Latvijas uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam. "Neko diži viņam [Ķēniņam aut.] nemācīju. Runājām vienkārši par epizodēm. No malas jau labāk redzams. Pateicu, ka bija brīva vieta, kur slidot, lai izdarītu metienu."

Kaspars pieradis sniegt komentārus par spēli, kā, tikko nokāpis no ledus, bet šoreiz lūdzām dalīties ar redzēto no trenera pozīcijām. "Tā nebija labākā spēle Latvijas izlases izpildījumā. Daudz paviršu kļūdu. Arī spēles stils nebija pats labākais. Iespējams, to var norakstīt, ka gandrīz divus mēnešus nav spēlēts. Kas ietekmēja spēles rezultātu? Sasteigts sākums, emocijas, kaut ko par daudz varbūt gribējās. Nevar teikt, ka krieviem būtu slikts sastāvs. Ja nemaldos, tad seši spēlētāji piedalījušies pasaules čempionātā, un šosezon savos klubos bija vieni no līderiem."

Jau ziņojām, ka kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš sezonas noslēgumā lauza roku, šonedēļ papildināja izlases nometni. Savainojums izārstēts, tomēr par sevi liek manīt iepriekš savainotā kāja. Ja bez slodzēm uzbrucējs jūtas labi, tad kājas reakcija slodzes laikā pagaidām nav skaidra. Tādējādi Daugaviņš nesteidzas uz ledus un trenējas individuāli. Tomēr, aktīvi, sekojot treniņos notiekošajam, Kaspars redzēja, vai pirmajā spēlē hokejisti izpildīja Hārtlija norādes. "Vēl, protams, neizdodas tas ko gribam. Galvenais, ko treniņos māca, ir agresīvs hokejs. Tas nesanāca perfekti, jo iekritām pretuzbrukumos. Bet, ja kārtīgi atstrādāsim šo elementu, tad visam vajadzētu būt kārtībā. Ir vēl laiks strādāt un pierādīt sevi," uzsver Daugaviņš.

Preses konferencē Hārtlijs, ieturot Ziemeļamerikas tradīcijas, visnotaļ diplomātiski vērtēja Latvijas izlases spēli. Daugaviņš uzsvēra, ka līdzīgu ainu varēja manīt arī ģērbtuvēs. "Tas nav treneris, kurš bļauj. Līdzīgi kā minēji, tad diplomātiskā manierē izrunājām lietas, kuras neizpildījām. Vienkārši pateica, ka rītdien ir jauna diena, un šīs lietas jāuzlabo. Tas ir pirmais mācīšanās posms."

Interesantu ainu varēja vērot pēc spēles, kad Miks Indrašis sniedza interviju žurnālistiem. Pēc neilga brīža no Latvijas izlases ģērbtuves iznāca [treneris] Daugaviņš, un stingrā balsī noteica Indrašim, lai steidzoties ātrāk uz ģērbtuvēm. "Bija sapulce. Visnotaļ ilgi viņu gaidījām. Domāju, ka bija gana jautājumu uzdots. (Smejas)"

Šovakar Latvijas izlase atkārtoti tiksies ar Krievijas olimpisko izlasi, un sagaidāms, ka arī šodien Kaspars Daugaviņš atradīsies uz Latvijas izlases soliņa, un asistēs Bobam Hārtlijam. Savukārt sastāva ziņā gaidāmas nelielas izmaiņas. Vārtos šodien stāsies Ivars Punnenovs no Šveices NLA kluba "Tigers". Ārpus pieteikuma ir Kirils Galoha no HK "Rīga" un Toms Andersons no Šveices NLB kluba "Thurgau". Viņu vietā debiju izlasē piedzīvos uzreiz divi spēlētāji - Georgs Golovkovs no Rīgas "Dinamo" un Gatis Gricinskis, kurš sezonu aizvadīja Alpu Hokeja līgas klubā "Lustenau", 44 spēlēs gūstot 13 vārtus un 31 reizi rezultatīvi piespēlējot. Viena izmaiņa notikusi arī aizsardzībā, kur Jēkaba Redliha vietu ieņems Artūrs Kulda.

Spēles sākums Arēnā Rīga plkst. 17:00, bet spēles tiešraide LTV7 sāksies plkst. 16:45.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Krieviju 2. aprīlī

Vārtsargi: Ivars Punnenovs ("Tigers", NLA, Šveice), Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo");
Aizsargi: Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Kristaps Zīle, Ralfs Freibergs, Uvis Balinskis, Aleksandrs Jerofejevs (visi Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Helsinku "Jokerit");
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Georgs Golovkovs (visi Rīgas "Dinamo"), Filips Gundars Buncis ("Johnstown Tomahawks", NAHL), Frenks Razgals (HK "Rīga"), Ronalds Ķēniņš ("Lions", NLA, Šveice), Gatis Gricinskis ("Lustenau", Alpu Hokeja līga).

Krievijas izlases kandidāti

Vārtsargi: Iļja Sorokins (Maskavas CSKA), Andrejs Karejevs (Ņizņekamskas "Ņeftehimik") un Vladislavs Gross (Jekaterinburgas "Avtomobilist").
Aizsargi: Bogdans Kiseļevičs, Igors Ožiganovs, Artjoms Blaževskis, Mihails Naumenkovs (visi – Maskavas CSKA), Zahars Arzamascevs (Ufas "Salavat Yulaev"), Andrejs Mironovs (Maskavas "Dynamo"), Jaroslavs Dibļenko un Vladislavs Provoļnevs (abi – Maskavas "Spartak").
Uzbrucēji: Valērijs Ņičuškins, Andrejs Svetlakovs, Sergejs Andronovs, Ivans Teļegins, Maksims Mamins (visi – Maskavas CSKA), Mihails Vorobjovs (Ufas "Salavat Yulaev"), Sergejs Šumakovs, Maksims Šalunovs, Stepans Saņņikovs (visi – Novosibirskas "Sibir"), Anatolijs Goliševs (Jekaterinburgas "Avtomobilist"), Vjačeslavs Leščenko (Maskavas "Spartak"), Maksims Karpovs (Maskavas "Dynamo"), Antons Burdasovs (Omskas "Avangard") un Viktors Komarovs (Toljati "Lada").

Pēc šī mača turpināsies hokeja izlases treniņnometne, bet jau 7. un 8. aprīlī tiks aizvadītas vēl divas pārbaudes spēles Daugavpilī ar Baltkrievijas izlasi.

Latvijas izlases pārbaudes spēles

DatumsLaiksVietaSpēleRezultāts
1/04/201717:00Arēna RīgaLatvija – Krievija0:5
2/04/201717:00Arēna RīgaLatvija – Krievija-
7/04/201719:30DaugavpilsLatvija – Baltkrievija-
8/04/201717:00DaugavpilsLatvija – Baltkrievija-
14/04/201717:30Sēderteljē (Zviedrija)Zviedrija – Latvija-
15/04/201714:00Sēderteljē (Zviedrija)Zviedrija – Latvija-
21/04/201719:30Arēna RīgaLatvija – Francija-
22/04/201717:00Arēna RīgaLatvija – Francija-
30/04/201721:15Bītigheimā (Vācija)Vācija – Latvija-
1/05/201719:00Rāvensburgā (Vācija)Vācija – Latvija-

  -1 [+] [-]

, 2017-04-02 13:47, pirms 7 gadiem
1:3
SAW 2

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 15:38, pirms 7 gadiem
Vienalga man kā zaudē mūsējie pspēlēs, bet gribās redzēt to, ka arī mēs varam iemest! Savādāk izskatās, ka spēlē DR. 1 vārti spēlē max...
Slēpts komentārs: Рэпер Сява

     [+] [-]

, 2017-04-02 22:20, pirms 7 gadiem
Рэпер Сява rakstīja: Latvijā hokejs izmirst, bet bokss uzplaukst. Īstenībā tas hokejs arī nav vajadzīgs. Mums ir Basketbols kas ir daudz skatāmāks sporta veids. Neviss tā daislidošana ar nūju rokās.
Mums ir ne tikai Mairis boksā bet arī pārējie bokseri. Neatceros tā boksera vārdu, bet viņš nokautēja Spānijas čempionu jau pirmajā raundā, čalis tik reāli tagad sācis boksera karjeru, kad Mairis beigs boksēt tad par to čali sāks runāt, cik atminos tad krievu tautības un piedalījās arī Maira Brieža šovā pagājušo gad. Mans slinkums meklēt vārdu un uzvārdu, ja kāds zin tad variet pieminēt