Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons piekto reizi NHL karjerā gūst vārtus mazākumā

Rolands Eliņš

Girgensons piekto reizi NHL karjerā gūst vārtus mazākumā
Zemgus Girgensons
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas vienīgais NHL hokejists Zemgus Girgensons šonakt kopā ar Bufalo „Sabres” piedzīvoja zaudējumu 2:4 pret Floridas „Panthers”. Girgensons izcēlās ar vārtu guvumu mazākumā, atzīmējoties otro reizi pēdējās četrās spēlēs.

Bufalo „Sabres” bija atkal veikusi izmaiņas savos maiņu virknējumos, un Zemgus Girgensons šonakt spēlēja nomināli trešajā uzbrucēju trijniekā ar Jūhanu Lāšonu un Džeisonu Pominvilu. Zemgus nospēlēja tikai 11 minūtes, kas bija viņa mazākais spēles laiks pēdējā pusotra mēneša laikā, turklāt gandrīz četras minūtes viņš darbojās skaitliskajā mazākumā.

Nelielais spēles laiks netraucēja Girgensonam tikt pie vārtu guvuma, izdarīt piecus metienus pa vārtiem (otrs labākais rādītājs šosezon) un iekrāt pozitīvu lietderības koeficientu plus viens. Girgensonam šie bija piektie vārti šosezon 46 spēlēs (kopumā 5+4), savukārt mazākumā viņš vārtus savā NHL karjerā guvis piekto reizi, kas ir gandrīz astotā daļa no viņa visiem NHL vārtiem (42).

Girgensons ripu vārtos raidīja otrā perioda 32. sekundē, kad pats laukuma centrā pārtvēra ripu un ievadīja pretuzbrukumu, kurā izdarīja ieslīpu metienu pa vārtiem. Floridas vārtsargs Hari Seteri ripu atvairīja, bet Lāšons to savāca aiz vārtiem un atspēlēja atpakaļ Girgensonam uz uzbrukuma zonas vidu. Tobrīd „Panthers” jau bija pilnā sastāvā atgriezusies aizsardzībā, taču Girgensons ar ripu paslidoja pāris soļus atpakaļ un ar negaidītu plaukstas metienu pārspēja Seteri, tobrīd panākot 2:3.

Pirms tam pirmajā periodā „Sabres” bija izvirzījusies vadībā ar Raiena O`Railija realizēta vairākuma palīdzību, bet turpinājumā noraidījumi iegāza jau Bufalo komandu. Kopumā „Sabres” nopelnīja četrus noraidījumus pirmajā periodā, un Florida divus izmantoja. Vispirms, aizstāvoties arī Girgensonam, tika precīzi izspēlēts līdz brīvam Kīta Jendla metienam, bet pēc tam veiksmīgu metienu no zilās līnijas trāpīja Maiks Matesons. Savukārt perioda izskaņā lielisku pauzi „Sabres” vārtu priekšā nodemonstrēja Deniss Malgins, kurš sagaidīja vārtsarga reakciju un pēc tam iemeta tukšā vārtu stūrī, panākot 3:1.

Pēc Girgensona vārtu guvuma „Sabres” spēja izvairīties no noraidījumiem un otrā perioda vidū arī sarīkot vairāku minūšu ilgu ofensīvu, kurā rādīja ļoti labu hokeju, taču vārtus gūt neprata. Bufalo laba iespēja sekoja trešā perioda vidū, kad tā atkal nokļuva vairākumā, bet arī šoreiz nekas nesanāca, un spēles beigās arī līdz vārtsarga nomaiņai pret papildu uzbrucēju nenonāca, jo 58. minūtē uz pretinieku zilās līnijas ripa tika atņemta Ristolainenam, un „Panthers” panāca 4:2.

Pēdējās minūtēs neiztrūka asumu un kautiņa, taču tas vairs neatstāja iespaidu uz mača rezultātu, un „Sabres” cieta otro zaudējumu pēc kārtas. Bufalo saglabā pēdējo vietu konferencē un priekšpēdējo vietu līgā, apsteidzot tikai Arizonu. Komandai arī trīs nākamās spēles paredzētas savā arēnā, kurā gan šonakt netrūka brīvu vietu, taču divas no šīm spēlēm būs pret Rietumu konferences augšgala pārstāvēm „Blues” un „Ducks”.

1 2 3 4 5 168 komentāri
Slēpts komentārs: Finklijs15

 +16 [+] [-]

, 2018-02-02 07:39, pirms 6 gadiem
Malacis. Ja nedod spēlēt vienādos sastāvos, bet jākapā mazākumā, tad lietderīgi tas laiks jāizmanto

  +4 [+] [-]

, 2018-02-02 07:52, pirms 6 gadiem
Teicams darba gols! Jācer, ka arī Latvijas izlasē tādi būs!
Slēpts komentārs: stārķis

 +10 [+] [-]

, 2018-02-02 09:34, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Teicams darba gols! Jācer, ka arī Latvijas izlasē tādi būs!
Kas tad tas par "darba golu", čista uz meistarību

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 09:47, pirms 6 gadiem
stārķis rakstīja: Tīri tehniski, ja pretiniekam laukumā ir visi 5 laukuma spēlētāji, tad tas nekādi nesanāk mazākuma gols!?! (vai varbūt GK jau bija nomainīts pret 6. laukuma spēlētāju?)
mazākuma gols taču ir tad, kad vārtu guvēji ir 4:5 vai 3:4 laukumā.
un Zemgus vārtu gūšanas brīdī Bufalo bija 4 laukumā, bet Floridai 5.

šajā video tas ir ļoti labi redzams, kad parāda attālinātu bildi no arēnas griestu kamerām:

https://www.nhl.com/video/girgenson...

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 10:06, pirms 6 gadiem
Isi un kodoligi - malacis! Isteniba jau mes te varam par Zemgu spriedelet ko gribam, bet nu savu pievienoto vertibu vins sonakt attaisnoja pilniba - Zemgus ir teicams speles mazakuma specialists un sis gols to tikai velreiz pieradija. Lai veicas Zemgum turpmak!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-02-02 10:20, pirms 6 gadiem
antuuns rakstīja: Kas tad tas par "darba golu", čista uz meistarību
tas tak ir perņa, hokeju neskatās, tikai bauro beztolkā par kaut kādu abonementu, minskas nēģeri un darba goliem, plastmasas līgām un citu tuftu
Slēpts komentārs: EsIrLetinsh

     [+] [-]

, 2018-02-02 11:10, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Liec mieru Pernakam! It ka tu pats nebaurotu un neprovocetu.
Gaidu analīzi no Tevis, lasīju kā plātījies ka tu rubījot hokejā!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:18, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Gaidu analīzi no Tevis, lasīju kā plātījies ka tu rubījot hokejā!
Ja tu nebutu analfabets, tad manu analizi par temu butu nedaudz augstak atradis. Ok, drizak komentaru nevis analizi. Bet ta ka lasit neproti un esi analfabets, tad nevaresu tev palidzet.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:20, pirms 6 gadiem
O, pļerņakam pat kunkstētājs par advokātu uzmeties

  +2 [+] [-]

, 2018-02-02 11:21, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Liec mieru Pernakam! It ka tu pats nebaurotu un neprovocetu.
Kad pļerkšķis perņaks ir ko jēdzīgu pateicis? Minskas nēgeris, djinamo mūžīgās ģēres, u.c muļķības ir vienīgais, kas no viņa nāk ārā.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-02 11:21, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ja tu nebutu analfabets, tad manu analizi par temu butu nedaudz augstak atradis. Ok, drizak komentaru nevis analizi. Bet ta ka lasit neproti un esi analfabets, tad nevaresu tev palidzet.
Analīzi par tēmu?
Zemgus ir mazākuma speciālists un viss?

     [+] [-]

, 2018-02-02 11:27, pirms 6 gadiem
datmons rakstīja: Analīzi par tēmu?
Zemgus ir mazākuma speciālists un viss?
Ko tad tu vel gribeji? Ja, mazakuma specialists, pie tam viens no labakajiem liga. Vel par Zemgus plusiem var minet to, ka vins ir gudrs speletajs, vinam ir loti laba speles izpratne. Citiem vardiem, ko vins nevar paveikt uz meistaribas rekina, to vins paveic ar savu gaiso galvu.

     [+] [-]

, 2018-02-02 11:28, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ko tad tu vel gribeji? Ja, mazakuma specialists, pie tam viens no labakajiem liga. Vel par Zemgus plusiem var minet to, ka vins ir gudrs speletajs, vinam ir loti laba speles izpratne. Citiem vardiem, ko vins nevar paveikt uz meistaribas rekina, to vins paveic ar savu gaiso galvu.
Tu jau vispārzināmas lietas runā. Stāsti, stāsti mums tumsoņām, ko vairāk par 100x lasītām klišejām. Kā tā gudrība izpaužās?

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:29, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: O, pļerņakam pat kunkstētājs par advokātu uzmeties
It ka tu pats nekunkstetu - tipa viss ir slikti utt. utjp. Pernaks vismaz kaut ko gaisu prot pateikt, vina tekstus par gerem vismaz es uztveru ka labu humoru.

     [+] [-]

, 2018-02-02 11:30, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: It ka tu pats nekunkstetu - tipa viss ir slikti utt. utjp. Pernaks vismaz kaut ko gaisu prot pateikt, vina tekstus par gerem vismaz es uztveru ka labu humoru.
Jā, tas ir izcili smalks un rafinēts humors

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:30, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Tu jau vispārzināmas lietas runā. Stāsti, stāsti mums tumsoņām, ko vairāk par 100x lasītām klišejām. Kā tā gudrība izpaužās?
Ko man tev, analfabetam, skaidrot...

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:33, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: It ka tu pats nekunkstetu - tipa viss ir slikti utt. utjp. Pernaks vismaz kaut ko gaisu prot pateikt, vina tekstus par gerem vismaz es uztveru ka labu humoru.
Kāda nu kuram tā humora izjūta

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:35, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ko man tev, analfabetam, skaidrot...
izskatās, ka ka tavas eksperta spējas ir samērā ierobežotas

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:40, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: izskatās, ka ka tavas eksperta spējas ir samērā ierobežotas
Tavs analfabetisms spiezas ara pa visam vilem! Piedod, bet tu jau sac izklausities stulbs vai ar pratu aprobezots - velreiz tev saku sekojoso. Es NEKAD un NEVIENA BRIDI neesmu uzdevies par hokeja ekspertu! Sakoncentre savas smadzenes un vismaz megini atcereties to!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:48, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Tavs analfabetisms spiezas ara pa visam vilem! Piedod, bet tu jau sac izklausities stulbs vai ar pratu aprobezots - velreiz tev saku sekojoso. Es NEKAD un NEVIENA BRIDI neesmu uzdevies par hokeja ekspertu! Sakoncentre savas smadzenes un vismaz megini atcereties to!
Tu ar fuņu esot tie retie, kas saprotot hokeju. Es jau tikai palūdzu dziļāku analīzi, Zemga, ne manu

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:48, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Tavs analfabetisms spiezas ara pa visam vilem! Piedod, bet tu jau sac izklausities stulbs vai ar pratu aprobezots...
Un to saka cilvēks, kuram pļerņaka "humors" šķiet labs un fuņa mazohistiskie teksti - interesanta lasāmviela

  -2 [+] [-]

, 2018-02-02 11:52, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Un to saka cilvēks, kuram pļerņaka "humors" šķiet labs un fuņa mazohistiskie teksti - interesanta lasāmviela
Vai ne

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:55, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Tu ar fuņu esot tie retie, kas saprotot hokeju. Es jau tikai palūdzu dziļāku analīzi, Zemga, ne manu
Nezinu, kur tu tadas mulkibas ravi... Ja, man patik Funa "pieeja", nosauksim to ta. Bet kads tam sakars ar mani, vari pasakaidrot? Ja, es lasu Funa analizes, bet tas jau automatiski mani nepadara par hokeja ekspertu. Spej sagremot?
Latviesu valodas 3.deklinacijas vardi ( kas beidzas ar -us ) ari genitiva beidzas ar - us. Tas tev ta, zinasanai. Diez par ko tava latviesu valodas skolotaja algu sanema.... Zemga vinam...

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:56, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Un to saka cilvēks, kuram pļerņaka "humors" šķiet labs un fuņa mazohistiskie teksti - interesanta lasāmviela
Vispar jau ir tads teiciens - par gaumi nestridas.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-02 11:58, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ko man tev, analfabetam, skaidrot...
Tur gadījumā nav kāda diagnoze apakšā, kad visi, kas nepiekrīt tavam viedoklim ir analfabēti (starpcitu, derētu tā kā apgūt šī vārda nozīmi ), kamēr tik pats ar saviem domubiedriem ir eksperts un inteliģents? Noslieces uz narcismu ir viens, kas nāk prātā, bet Tev jau, funi, pašam labāk zināms ar ko sirgsti

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 11:59, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nezinu, kur tu tadas mulkibas ravi... Ja, man patik Funa "pieeja", nosauksim to ta. Bet kads tam sakars ar mani, vari pasakaidrot? Ja, es lasu Funa analizes, bet tas jau automatiski mani nepadara par hokeja ekspertu. Spej sagremot?
Latviesu valodas 3.deklinacijas vardi ( kas beidzas ar -us ) ari genitiva beidzas ar - us. Tas tev ta, zinasanai. Diez par ko tava latviesu valodas skolotaja algu sanema.... Zemga vinam...
Saku vēlreiz, ne mani jāanalizē, bet Zemgu.
Prieks lasīt tavus gramatiski nevainojumos komentārus!

     [+] [-]

, 2018-02-02 12:04, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Saku vēlreiz, ne mani jāanalizē, bet Zemgu.
Prieks lasīt tavus gramatiski nevainojumos komentārus!
Bija no manas puses komentars par temu, pat veseli divi. Ja esi analfabets, tad esi. Vairak man nav, ko piebilst.

     [+] [-]

, 2018-02-02 12:06, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Tur gadījumā nav kāda diagnoze apakšā, kad visi, kas nepiekrīt tavam viedoklim ir analfabēti (starpcitu, derētu tā kā apgūt šī vārda nozīmi ), kamēr tik pats ar saviem domubiedriem ir eksperts un inteliģents? Noslieces uz narcismu ir viens, kas nāk prātā, bet Tev jau, funi, pašam labāk zināms ar ko sirgsti
a ko Tu griibi no tipāža ar intelektu Maximas krāvēja līmenī... tāpēc jau viņam iet pie sirds Perņaka komentāri - tā teikt tāds tādu saprot.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 12:06, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Bija no manas puses komentars par temu, pat veseli divi. Ja esi analfabets, tad esi. Vairak man nav, ko piebilst.
Es jau Tev atbildēju par to komentāru - parāk klišejiski, vispārināti un jau 100x laīts. tad tas ir viss, ko varēji pateikt?
Es esmu pirmais analfabēts, kurš prot rakstīt!
Slēpts komentārs: EsIrLetinsh

  +2 [+] [-]

, 2018-02-02 12:12, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nezinu, kur tu tadas mulkibas ravi... Ja, man patik Funa "pieeja", nosauksim to ta. Bet kads tam sakars ar mani, vari pasakaidrot? Ja, es lasu Funa analizes, bet tas jau automatiski mani nepadara par hokeja ekspertu. Spej sagremot?
Latviesu valodas 3.deklinacijas vardi ( kas beidzas ar -us ) ari genitiva beidzas ar - us. Tas tev ta, zinasanai. Diez par ko tava latviesu valodas skolotaja algu sanema.... Zemga vinam...
Fuņa analīzes... Khm. Pirmo reizi dzirdu, ka Fuņķas dziesmotos palagus kāds sauc par analīzēm. Šķiet, ka šeit jau sāk veidoties fuņķas kults. Interesanti!
Lai nu kā, smieklīgi lasīt, kā cilvēks kas pats garumzīmes nelieto, citiem māca gramatiski pareizi rakstīt.
1 2 3 4 5 168 komentāri