Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Krievijas kapteinis Akinfejevs un Austrālijas kapteinis Jedinaks beidz karjeru izlasē

Agris Suveizda

Krievijas kapteinis Akinfejevs un Austrālijas kapteinis Jedinaks beidz karjeru izlasē
Igors Akinfejevs svin uzvaru pār Spāniju. Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas futbola izlases kapteinis Igors Akinfejevs atklātā vēstulē Maskavas CSKA mājaslapā paziņojis par aiziešanu no izlases un iespējas došanu citiem spēlētājiem, savukārt Austrālijas kapteinis Mile Jedinaks par aiziešanu no valstsvienības pavēstīja sociālo tīklu vietnē Instagram.

"Katram stāstam ir savs sākums un savas beigas. Lūk, arī manam stāstam ar nacionālo izlasi ir pienācis loģisks noslēgums," rakstīja 32 gadus vecais Igors Akinfejevs. "Man bija milzīgs gods kā kapteinim izvest Krievijas izlasi laukumā Pasaules kausā savās mājās. Godīgi sakot, par to nebiju pat sapņojis. Bet tas notika un kļuva droši vien par visas manas izlases karjeras augstāko punktu."

"15 gadi izlasē ir milzīgs laiks. Ar katru gadu kļūst arvien grūtāk spēlēt divās frontēs, pārciest maksimālu slodzi. Ņemot vērā piedzīvotos savainojumus, arvien lielāks laiks nepieciešams, lai atjaunotos. Un tagad esmu skaidri apzinājies, ka ir laiks dot ceļu jaunākiem kolēģiem un koncentrēties savam dzimtajam klubam CSKA. Aizeju ar mierīgu sirdi, jo Krievijā ir parādījusies ļoti perspektīva jaunatne," Akinfejevs turpināja.

Akinfejevs izlasē aizvadīja 111 spēles un bija pamatvārtsargs četros lielajos finālturnīros – 2016. gada un arī 2008. gada bronzas Eiropas čempionātā, kā arī 2014. un 2018. gada Pasaules kausā -, bet vēl divos Eiropas čempionāta finālturnīros bija rezervista lomā. Visu klubu karjeru Akinfejevs spēlējis CSKA, pagaidām izcīnot sešus Krievijas čempiona titulus un 2005. gadā iegūstot UEFA kausu. Šodien tika paziņots arī Krievijas izlases kandidātu saraksts Nāciju līgas spēlēm pret Zviedriju un Turciju, un vārtsargu līnijā Staņislavs Čerčesovs izvēlējies naturalizēto brazīlieti Marinatu Giljermi (Maskavas "Lokomotiv"), kuram decembrī apritēs 33 gadi, 31 gadu veco Antonu Šuņinu no Maskavas "Dynamo" un nepilnus 27 gadus veco Andreju Luņovu no Sanktpēterburgas "Zenit".

Tikmēr karjeru Austrālijas izlasē beidzis 34 gadus vecais pussargs Mile Jedinaks, kurš valstsvienībā 79 spēlēs guva 20 vārtus un piedalījās trīs Pasaules kausa finālturnīros, septiņās spēlēs gūstot trīs vārtus. Divus no tiem viņš iesita šovasar, izceļoties gan pret Franciju (1:2), gan Dāniju (1:1). "Varu apstiprināt, ka pēc ilgām pārdomām esmu pieņēmis lēmumu beigt karjeru uz starptautiskās skatuves," rakstīja Jedinaks. "Kā jaunam puikam mans sapnis bija spēlēt Austrālijas izlasē un uzvilkt slaveno zaļizeltaino kreklu."

"Esmu ārkārtīgi lepns, ka ne tikai piepildīju savu sapni, bet gan izdarīju to 79 reizes, daudzās no tām turklāt būdams kapteiņa lomā. Savas valsts pārstāvēšana ir milzīga privilēģija, un vienmēr esmu to uztvēris ļoti nopietni. Ar vārdiem nekad nebūs gana, lai izteiktu lepnumu, kāds mani pārņēma, spēlējot izlasē," sacīja Jedinaks. Jedinaks ir spēlējis Turcijas klubos "Genclerbirligi" un "Antalyaspor", taču kopš 2011. gada dzīvo Anglijā, piecas sezonas pārstāvot "Cystal Palace" un pirms diviem gadiem par 4,6 miljoniem eiro tiekot pārdots "Aston Villa". Premjerlīgā "Crystal Palace" rindās Jedinaks aizvadīja 90 spēles un guva sešus vārtus, bet ar "Aston Villa" spēlē otrajā spēcīgākajā Anglijas līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.pfc-cska.com/novosti/vs...
https://www.instagram.com/p/BoYZjKI...