Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: ''Spēli salauzām ar himnas dziedāšanu kopā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dāvis Bertāns: ''Spēli salauzām ar himnas dziedāšanu kopā''
Dāvis Bertāns un Bobans Marjanovičs pirms spēles. Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlases basketbolists Dāvis Bertāns pēc izcīnītā panākuma 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā pār Serbiju žurnālistiem minēja, ka kopīgajai himnas dziedāšanai jākļūst par tradīciju turpmākajās izlases spēlēs, bet kopumā mačs tika uzvarēts ar kvalitatīvo spēli aizsardzībā.

30. jūnija vakarā Latvijas vīriešu basketbola izlase savā laukumā ''Arēnā Rīga'' pirmo reizi kopš neatkarības atgūšanas pārspēja Serbiju, 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas A grupas ietvaros uzvarot ar 66:59. Līdz ar to Latvija grupu noslēgs pirmajā vietā, bet uz nākamo posmu līdz ņems bilanci 3-1, tādējādi kopā ar Grieķiju esot līderes.

''Spēli salauzām ar himnas dziedāšanu kopā. Tādas emocijas dzīvē vēl jutis nebiju. Domāju, ka izlases spēlēs tai turpmāk jākļūst par tradīciju,'' uz jautājumu, kas salauza pretinieku atbildēja Dalasas ''Mavericks'' spēlējošais Dāvis Bertāns. Pirms spēles sanākušie desmit tūkstoši līdzjutēji bez mūziķu pavadības nodziedāja Latvijas himnu. ''Spēlēt mājās savu fanu priekšā, pilnā ''Arēnā'' pēc tik ilgiem gadiem un uzvarēt vienu no labākajām izlasēm pasaulē, dod labākās sajūtas. Šie bija basketbola svētki visiem šeit esošajiem cilvēkiem, un tiem, kuri skatījās spēli mājās un jebkuram, kurš jūt līdz izlasei,'' turpināja jaunākais no brāļiem Bertāniem.

Kopumā Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 26:33 minūtes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā. To laikā viņš iemeta astoņus punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem. Lūgts tomēr raksturot, ar kādiem basketbola taktiskajiem līdzekļiem serbi tika pārspēti, Bertāns uzsvēra aizsardzību. ''Pēc pirmā puslaika zinājām, ka neiemetām savus metienus. 25 punkti puslaikā nav mūsu līmenis uzbrukumā. Labi spēlējām aizsardzībā. Zinājām, ka seši punkti puslaikā pie tādas aizsardzības nav nekas. Laba trešā ceturtdaļa un labi sākta ceturtā, tā turpinot līdz galam.''

Bija gan pamanāms, ka otrajā puslaikā izlase spēlēja ātrāk un ar mazāku sastāvu laukumā. Basketbolists akcentēja, ka izlase pratusi izmantot serbu kļūdas, kas rezultējies ar punktiem ātrajos uzbrukumos. ''Varbūt nedaudz uzskrējām pēc izcīnītajām bumbām un viņu kļūdām.'' Kopumā Bertāns trāpīja divus no desmit izmestajiem tālmetieniem, un vienīgo divpunktu metienu, izmantojot brīdi, kad Serbija nesapratās aizsardzībā. Žurnālistiem spēlētājs atklāja, ka pēc pirmā iemestā tālmetiena serbi vairāk uzmanījuši Bertānu uz tālmetiena līnijas, kas devis iespējas arī doties līdz groza apakšai: ''Sevišķi, kad iemetu pirmo tālo, viņi nāca arvien vairāk virsū. Bija iespēja iet cauri. Pirmajā reizē iemetu divus punktus, bet nākamajā viņi jau devās uz palīdzību soda laukumā, līdz ar to varēju iesaistīt citus.''

''Viņi ir drausmīgi, bet, paldies Dievam, te varējām ilgāk trenēties. Mēs metām garām, bet viņi meta vēl vairāk garām. Laikam to var saukt par mājas priekšrocību,'' lūgts raksturot jau iepriekš kritizētos ''Arēna Rīga'' grozus, teica Bertāns, kurš turpināja, ka nākamajā posmā sagaidāmas vēl grūtākas spēles. ''Katra nākamā spēle ir svarīgākā. Pret tās grupas trešo vietu spēles arī būs svarīgas, es pat teiktu, ka vienas no svarīgākajām.''

Svētdien Latvijas izlase 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmo grupu posmu noslēgs izbraukumā pret Slovākiju. Dāvis Bertāns žurnālistiem noslēgumā atklāja, ka pēc tās nedēļu atpūtīsies, bet tad atgriezīsies treniņu režīmā, jo daudz laika līdz jaunajai sezonai atlicis nebūs. Uz jautājumu, vai tiekamies augustā, Bertāns atbildēja apstiprinoši.

A grupa 30. jūnijā

#KomandaU-Z+/-
1Latvija (Q)4-1+20
2Serbija (Q)3-2+10
3Beļģija2-2+24
4Slovākija0-4-54

  +2 [+] [-]

, 2022-07-01 09:25, pirms 2 gadiem
Nē tikai tas bet ar aizsardzība un vēl laba spēle otrā puslaika un savi līdzjutēji

  -4 [+] [-]

, 2022-07-01 11:16, pirms 2 gadiem
Serbus noteikti ar himnu salauzt nav iespējams

  +3 [+] [-]

, 2022-07-01 11:26, pirms 2 gadiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Serbus noteikti ar himnu salauzt nav iespējams
Bet salūza tomēr
Slēpts komentārs: Ceilons

  +1 [+] [-]

, 2022-07-01 11:56, pirms 2 gadiem
Kāda vaina Arēnas groziem?

  -2 [+] [-]

, 2022-07-01 12:18, pirms 2 gadiem
j888 rakstīja: Bet salūza tomēr
Nesalūza nemaz. Tika apspēlēti ar labu aizsardzību.

 +10 [+] [-]

, 2022-07-01 12:30, pirms 2 gadiem
Prasīt brāļiem Bertāniem par viņu līdzdalību izlasē ir naivi. Ja Dairim vai Dāvim gluži nebūs lauzta roka vai kāja, viņi abi būs klāt kā naglas. Jo šie puikas, nu jau abi arī vīri un ģimenes tēvi, savā ģimenē vienkārši tā ir audzināti!

  +4 [+] [-]

, 2022-07-01 15:09, pirms 2 gadiem
Ceilons rakstīja: Nu, kas tās par muļķībām. Spēle tika uzvarēta, jo Latvijas izlase nodemontrēja tādu aizsardzības kvalitāti, kādu noteikti vēl ilgi neredzēsim. Serbiem kaut kas iekrita tikai pašās beigās, mums krita ilgāk, tāpēc bija pārsvars, ko viņi nespēja atspēlēt. Turklāt 1.puslaikā, lai arī serbiem nekrita, cauri uz grozu viņi tika gana regulāri. Tā kā ūberpatriotiskie komentāri par himnu… Meh.
Esi kaut ko dzirdējis par tādu psiholoģisko komponenti sportā? Par sportistu motivāciju? Mehhh...

  +1 [+] [-]

, 2022-07-01 15:14, pirms 2 gadiem
Sanāk, ka Ralfiņš vinnēja Bet, ja nopietni, tad ideja vnk supper! Ciest nevaru, kad ieliek tur kādu princesi - mākslinieci, kas tur kaut ko vītero pa savam himnas vietā - tas nu nekādi nesekmē koncetrēšanos uz spēli un rezultātu, ne spēlētājiem , ne skatītājiem.

  +3 [+] [-]

, 2022-07-01 19:02, pirms 2 gadiem
jagris rakstīja: Sanāk, ka Ralfiņš vinnēja Bet, ja nopietni, tad ideja vnk supper! Ciest nevaru, kad ieliek tur kādu princesi - mākslinieci, kas tur kaut ko vītero pa savam himnas vietā - tas nu nekādi nesekmē koncetrēšanos uz spēli un rezultātu, ne spēlētājiem , ne skatītājiem.
šis man vairāk besī pirms NBA spēlēm - vot tur gan vītero un jodelē bez sajēgas.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-01 22:26, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Prasīt brāļiem Bertāniem par viņu līdzdalību izlasē ir naivi. Ja Dairim vai Dāvim gluži nebūs lauzta roka vai kāja, viņi abi būs klāt kā naglas. Jo šie puikas, nu jau abi arī vīri un ģimenes tēvi, savā ģimenē vienkārši tā ir audzināti!
Rūjienas puikas
Savējie👍👌💪

     [+] [-]

, 2022-07-02 09:48, pirms 2 gadiem
Kas ir ar to arēnu? Ledus un grozi draņķīgi. Varbūt volejbolisti arēnā nespēlē, jo tīkls šķībs... jāuzjautā florbolistiem un futzālistiem, vai arēnā arī vārti nav riktīgi.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-02 17:07, pirms 2 gadiem
Nu, Bertāni jau nu gan nebija nekādi spēles lauzēji. Ļoti bāla spēle gan pret Lietuvu, gan pret Serbiju. It sevišķi Dairis - pilnīgs nulle.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-03 01:09, pirms 2 gadiem
Objektīvi gan runājot, serbiem sačakarēja spēli Teodosoviča trūkums.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-03 09:25, pirms 2 gadiem
chau! ataa rakstīja: Objektīvi gan runājot, serbiem sačakarēja spēli Teodosoviča trūkums.
Nu mums Strēlnieka un Žorika nemaz netrūka .
Mums 1.nr cik tik uziet

     [+] [-]

, 2022-07-03 09:26, pirms 2 gadiem
apollon1313 rakstīja: Nu, Bertāni jau nu gan nebija nekādi spēles lauzēji. Ļoti bāla spēle gan pret Lietuvu, gan pret Serbiju. It sevišķi Dairis - pilnīgs nulle.
Jā ,mims visi pilnigas nulles , tikai rezultats mums labs.
😃😃😃😃😃
vissirslikti.lv

     [+] [-]

, 2022-07-03 09:32, pirms 2 gadiem
apollon1313 rakstīja: Nu, Bertāni jau nu gan nebija nekādi spēles lauzēji. Ļoti bāla spēle gan pret Lietuvu, gan pret Serbiju. It sevišķi Dairis - pilnīgs nulle.
Ļoti precīzi teikts! Bertāni bija vairāk mēbeles nevis lauzēji...

  +1 [+] [-]

, 2022-07-03 15:48, pirms 2 gadiem
Himnas dziedāšana bija iespaidīgi, tikai Eilanda vietā turpmāk atrodiet citu, kas nav no varavīkšņotajiem fanātiem!

     [+] [-]

, 2022-07-04 22:16, pirms 2 gadiem
j888 rakstīja: Nu mums Strēlnieka un Žorika nemaz netrūka .
Mums 1.nr cik tik uziet
#1 izlasē ir Leimanis, beidzot ātrums un prāts !