Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dairis Bertāns: ''Pierādījām, ka labi spēlējam aizsardzībā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dairis Bertāns: ''Pierādījām, ka labi spēlējam aizsardzībā''
Dairis Bertāns. Foto: FIBA

LETA. Latvijas vīriešu basketbola izlase var arī uzvarēt spēles ar atzīstamu spēli aizsardzībā, sarunā ar žurnālistiem pēc Pasaules kausa kvalifikācijas spēles Rīgā ar Beļģiju atzina Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns.

Latvija, aizvadot otro spēli pēc kārtas pret Beļģijas valstsvienību 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, izcīnīja panākumu ar 68:63.

"Divās spēlēs pierādījām, ka labi spēlējam aizsardzībā," teica Bertāns. "Varbūt no malas izskatījās, ka mums bija grūti, bet nevar nepateikt, ka pretiniekam bija vēl grūtāk."

Šajā spēlē Latvijas basketbolisti izpildīja tikai 19 tālmetienus, kamēr iepriekšējā spēlē pret beļģiem tika izmests par pieciem metieniem vairāk. Arī Bertāns piekrita, ka salīdzinoši mazs tālmetienu skaits nav raksturīgs Latvijas valstsvienībai, taču arī šādās spēlēs jāvar uzvarēt.

"Spēle tā noritēja, bija grūti atrast kaut kādus brīvus metienus, bet beigās bija kvalitatīva spēle abās pusēs," norādīja Bertāns. "Šoreiz bija basketbols bez kaut kādiem brīviem metieniem, bet tā arī var vinnēt."

Arī Latvijas basketbolistiem informācija par karadarbību Ukrainas teritorijā nav gājusi secen, un tāpat nākas ar ziņām par to saskarties ikdienā, taču koncentrēties tikai basketbolam nav viegli. "Grūti koncentrēties, tāpat visu dienu, gribot vai negribot, redzi, kas notiek apkārt," stāstīja kapteinis. " Tomēr gribas ticēt, ka drīz viss beigsies un mums vajag koncentrēties arī basketbolam. Es tiešām ceru, ka pasaulē viss būs kārtībā, tāpēc mēs nevaram vienkārši atnākt negatavi un pēc tam kaut ko nožēlot."

Bertāns arī izcēla, ka bijis patīkami spēlēt, kad klātienē spēli vēro tik daudzi līdzjutēji. "Principā arēna apakšā bija pilna, tāpēc bija sajūta, ka spēlējam pilnā arēnā. Emocijas bija labas, domāju, ka cilvēki arī bija noilgojušies, un tas mums tikai deva papildu emocijas svarīgākajos brīžos, īpaši aizsardzībā," piebilda Bertāns. "Pie tādām tribīnēm nav jāpierod, ir jāpierod pie tukšām tribīnēm."

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Serbija3-1+17
2.Latvija3-1+13
3.Beļģija2-2+24
4.Slovākija0-4-42

     [+] [-]

, 2022-03-01 09:44, pirms 2 gadiem
Nu brīžiem likās, ka spēle beigsies ar kādu 3:0. Abās pusēs pagalam nevedās ar metieniem un grozu gūšanu. Pat sodiņus lādēja garām. Brīnos, ka beigās abas puses tomēr virs 60 sametušas.