Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Beļģijas treneris: ''Ļāvām Latvijai izcīnīt daudz atlēkušo bumbu pie sava groza''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Beļģijas treneris: ''Ļāvām Latvijai izcīnīt daudz atlēkušo bumbu pie sava groza''
Dario Džerdža. Foto: FIBA

Beļģijas izlases galvenais treneris Dario Džerdža pēc zaudējuma Latvijas izlasei 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē atzina, ka, līdzīgi kā piektdienas cīņā, Beļģija piedzīvojusi neveiksmi sliktās metienu realizācijas un zaudētās cīņas par atlēkušajām bumbām dēļ.

Vakar 6000 skatītāju klātbūtnē trešo uzvaru 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā izcīnīja Latvijas izlase, kas ar 68:63 apspēlēja Beļģiju.

''Šī bija grūta spēlei, lai arī tajā cīnījāmies līdz pēdējai minūtei. Ar visiem sarežģījumiem, kuri mums bijuši pēdējās nedēļas laikā, esmu ļoti lepns par šiem puišiem,'' pēc spēles preses konferencē atzina Beļģijas galvenais treneris Dario Džerdža. Treneris piebilda, ka traumas ietekmējušas rotāciju arī otrajā cīņā, jo tās laikā pazaudēti divi basketbolisti.

Par nozīmīgākajiem zaudējuma faktoriem speciālists uzsvēra soda metienu precizitāti (17/26), kā arī Latvijas izcīnītās atlēkušās bumbas uzbrukumā (12). ''Domāju, ka spēli izšķīra divi faktori - mēs metām garām soda metienus nozīmīgos brīžos. Kad ieguvām vadību, uzreiz atpakaļ ielaidām grozu ar piezīmi. Tāpat ļāvām Latvijai izcīnīt daudz atlēkušo bumbu pie sava groza, kas deva iespēju viņiem vēlreiz uzbrukt vai pat stāties uz soda metiena līnijas.'' Treneris akcentēja, ka pēdējos punktus mājinieki guvuši ar soda metienu palīdzību.

Šajās spēlēs Latvijai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt ''VEF Rīga'' saspēles vadītājs Kristers Zoriks, bet Beļģijai ''Valencia'' spēlējošais Sems Van Rosoms. Uz jautājumu, vai Zorika nespēlēšana ir kādā mērā ietekmējusi Latvijas spēli, treneris atklāja, ka, viņaprāt, lielāks zaudējums bijis tieši viņu nometnē. ''Tā būtu pilnīgi cita spēle mūsu izpildījumā, ja Van Rosoms varētu piedalīties. Zoriks ir viens no vadošajiem spēlētājiem un prot organizēt uzbrukumu, tomēr viņš vairāk ir uzbrūkošs aizsargs. Iespējams, viņa spēlēšanas gadījumā tad Lomažs un Bertāns mazāk spēlētu ar bumbu.''

Noslēdzošās divas spēles 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā paredzētas vasarā. Beļģijai būs jāspēkojas pret Serbiju un Slovākiju, kuras tā apspēlēja pirmajās divās cīņās pagājušā gada novembrī.

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Serbija3-1+17
2.Latvija3-1+13
3.Beļģija2-2+24
4.Slovākija0-4-42