Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Metjūzam piektais karjeras hat-trick; "Senators" pārtrauc "Oilers" uzvaru sēriju

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Metjūzam piektais karjeras hat-trick; "Senators" pārtrauc "Oilers" uzvaru sēriju
Ostons Metjūzs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzvaras izcīnījušas Otavas "Senators", Toronto "Maple Leafs" un Detroitas "Red Wings", kas attiecīgi pārspēja Edmontonas Oilers (3:2), Ņūdžersijas "Devils" (6:4) un Anaheimas "Ducks" (2:1).

Otavas "Senators" pagarinājumā ar 3:2 pārspēja Konoru Makdeividu un Edmontonas "Oilers", pārtraucot tās četru uzvaru sēriju. Lieliski vārtos darbojās "Senators" vārtu vīrs Mets Marejs, kurš atvairīja 37 no 39 "Oilers" spēlētāju metieniem.

• Ar uzvaras vārtiem pagarinājumā izcēlās Tims Stucle, kuram tas bija 20. rezultativitātes punkts šajā sezonā (7+13). "Oilers" rindās 21. vārtus sezonā guva komandas kapteinis Makdeivids, kurš ar 58 punktiem ir ceturtais rezultatīvākais spēlētājs NHL šosezon.

• Stucle kļuvis par sesto spēlētāju "Senators" vēsturē, kuram izdevies gūt vārtus pagarinājumā pirms 21 gada sasniegšanas.

Toronto "Maple Leafs", pateicoties Ostona Metjūza trīs vārtiem jeb hat-tricks ar 6:4 uzveica Ņūdžersijas "Devils". Trešajā periodā "Maple Leafs" atspēlējās no 2:4, svinot ceturto panākumu pēc kārtas.

• 24 gadus Metjūzs karjeras laikā piecas reizes ticis pie hat-trick. Starp centra spēlētājiem tas ir piektais labākais rādītājs Toronto komandas vēsturē. 18 šādas spēles ir Derilam Sitleram.

• Metjūzs karjeras laikā vairāk par vieniem vārtiem guvis 46 reizes. Tikai diviem ASV dzimušajiem spēlētājiem pirms 25 gadu sasniegšanas izdevies iekrāt vairāk šādu spēļu – Petam Lefonteinam (51) un Džimijam Karsonam (48).

Uzvaru pagarinājumā izcīnīja arī Detroitas "Red Wings" – ar 2:1 pārspēta Rietumu divīzijas viena no līderēm Anaheimas "Ducks". Spēles laikā "Ducks" hokejisti izpildīja tikai 15 metienus pa vārtiem.

• Uzvaras vārtus pagarinājumā guva 29 gadus vecais Džordans Osterle, kuram tie bija pirmie vārti "Red Wings" rindās. Viņam arī spēles pirmās zvaigznes gods.

• Rikards Rakels "Ducks" rindās guva karjeras 148. vārtus, tādējādi Anaheimas komandas visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā viņš pacēlies uz sesto vietu. Pirmajā vietā ar 457 vārtu guvumiem ir Tēmu Selanē.

NHL regulārā sezona

SpēleRezultāts
Maple Leafs – Devils6:4
Blackhawks - Canucks1:3
Red Wings - Ducks2:1 P
Senators - Oilers3:2 P

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2022-02-01 15:05, pirms 2 gadiem
Metjūzs kārtējo reizi pierāda, ka ir pašlaik labākais hokejists pasaulē. Nenoliedzami.

Karjeras beigās neapšaubāmi būs labākais ever.