Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pēc konflikta ar vārtsargu "Rangers" ievieto Diandželo neaizsargāto spēlētāju sarakstā

Rolands Eliņš

Pēc konflikta ar vārtsargu "Rangers" ievieto Diandželo neaizsargāto spēlētāju sarakstā
Tonijs Diandželo. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

NHL klubs Ņujorkas "Rangers" vakar neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietoja iepriekšējā sezonā 53 punktus guvušo Toniju Diandželo. Kluba pārstāvji šo soli komentē izvairīgi, bet medijs "The Athletic" ziņo, ka šāds lēmums pieņemts pēc Diandželo un vārtsarga Aleksandra Georgijeva konflikta pēc zaudējuma Pitsburgas "Penguins".

25 gadus vecais Entonijs Diandželo vakar vakarā tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, no kura viņu līdz šodienas vakaram var izvēlēties kāda cita komanda, pārņemot viņa divu gadu un 9.6 miljonu dolāru lielo līgumu. "Rangers" šo līgumu ar aizsargu noslēdza tikai pirms pāris mēnešiem, atalgojot viņu par lielisko 2019./20. gada sezonu, kurā viņš ar 53 punktiem bija rezultatīvākais komandas aizsargs un ieņēma 12. vietu balsojumā par sezonas labāko aizsargu līgā.

Tiek norādīts, ka Diandželo līguma pārņemšana ir ar visai mazu iespēju – papildus savam hokejista talantam 25 gadus vecais ASV aizsargs līdzi ņemtu arī skandalozu reputāciju un problēmas ārpus laukuma. Attiecīgi paredzams, ka viņš varētu tikt ievietots tā sauktajā "takša sastāvā" vai arī nosūtīts uz fārmklubu. Protams, "Rangers" šajā situācijā priecāsies par to, ja kāda cita komanda uzņemsies Diandželo problēmas vai arī tiks atrasta iespēja maiņas darījumam.

Diandželo šīs sezonas sākums padevies neveiksmīgs, pagaidām tiekot tikai pie vienas rezultatīvas piespēles, kā arī izceļoties ar kļūdām savos tiešajos pienākumos aizsardzībā. Taču, kā ziņo "The Athletic", kluba vadībai pēdējais piliens kausā bijis pēc iepriekšējās spēles pret Teodora Bļugera "Penguins", kad Diandželo laukumā nesapratās ar vārtsargu Aleksandru Georgijevu, 24 gadus veco Krievijas vārtsargu. Ripu neizdevās izmest no zonas, un "Penguins" iemeta uzvaras vārtus.

Īstā problēma gan sekoja pēc spēles, kad ceļā uz ģērbtuvēm Diandželo un Georgijevs sastrīdējās un nonāca pat līdz fiziskiem asumiem. Viņi gan tika ātri izšķirti, un tiek vēstīts, ka Georgijeva veselībai viss kārtībā, taču vakardienas treniņu viņš piesardzības dēļ izlaida. Treniņā nebija arī Diandželo, bet jau citu iemeslu dēļ.

Kluba vadība notikušo komentēja izvairīgi. "Vienmēr jau ir baumas," medijiem teica komandas treneris Deivids Kvins. "Es baumas nekomentēšu. Skaidrs, ka šis lēmums nav tikai par vienu atgadījumu, tas ir lēmums, ko klubs uzskatīja par pareizu rīcību. Redzēsim, kas notiks. Vai Diandželo ielikšana neaizsargāto spēlētāju sarakstā bija tikai ar viņa sniegumu laukumā saistīta? Ziniet, nevēlos šobrīd runāt par detaļām. Kad situācija nokārtosies, varēsim to apspriest sīkāk."

Diandželo NHL aizvada savu piekto sezonu. Viņš savulaik spēlējis ASV U20 izlasē, taču vairākkārt licis par sevi runāt arī ārpus laukuma. Junioru līgā Kanādā viņš divreiz tika diskvalificēts – vienreiz par komandas biedra apvainošanu, ko OHL toreiz nodēvēja par "visneatbilstošāku izteikumu", un otrreiz par līgas noteikumu pārkāpšanu, kad pārkāpums netika sīkāk paskaidrots. Tāpat viņš ticis diskvalificēts par tiesneša apvainošanu. Arī šosezon Diandželo jau pašā pirmajā spēlē nopelnīja pavisam nevajadzīgu noraidījumu, par ko pēc tam tika nosēdināts rezervē uz pāris mačiem.

"Rangers" arī ir bijusi neapmierināta ar Diandželo darbībām sociālajos tīklos, kur viņš neslēpa savu atbalstu bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam. Nesen Diandželo izdzēsa savu "Twitter" profilu, mēģinot solidarizēties ar Trampu.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2357152/202...