Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3029, Did:0, useCase: 3

Video: #5 "(Bez)maksas sports": kā dzīvo un kā izdzīvo Latvijas sporta komandas?

Jānis Celmiņš
Raidījums “(Bez)maksas sports” - informatīvi analītisku un izglītojošu stāstu un diskusiju raidījums 12 sērijās par mūsdienu lielajiem jautājumiem sportā.

Kā dzīvo un kā izdzīvo Latvijas sporta klubi? Cik finansiāli stabili tie ir un kā veidojas to budžeti? Kādas bija klubu iespējas agrāk? Kādas tās ir šobrīd? Cik ļoti sportiskos rezultātus mūsdienu sportā ietekmē nauda un ko iespējams sasniegt ar entuziasma palīdzību? Cik lielā mērā atbalstu klubiem nosaka politiskais faktors? Cik liels un cik svarīgs klubiem un komandām ir pašvaldību atbalsts, bet cik dāsni privātie sponsori?

Studijā: “VEF Rīga” prezidents Gatis Jahovičs un HK “Zemgale/LBTU” prezidents Aivars Zeltiņš.

Vērtējums:

  +2 [+] [-]

, 2023-12-20 11:38, pirms 4 mēnešiem
Njā, šie puiši dzīvo savā pasaulītē. Kā tad ka, katra pašvaldība uzturēs "profesionālus" klubus katrā sportaveidā. Nabagiem taču vajag izpriecas....

  +2 [+] [-]

, 2023-12-20 18:40, pirms 4 mēnešiem
Kā ar restorāniem? Tie tirgo veselīgus salātiņus un kokteilīšus.
Kā ar velo veikaliem? Arī tie rūpejas par veselīgu dzīvesveidu.
Tā var turpināt bezgalīgi.
Atkārtošos. Pietiks veseliem un stipriem vīriešiem diedelēt nodokļu maksātāju naudu.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-20 21:57, pirms 4 mēnešiem
raitīc rakstīja: Njā, šie puiši dzīvo savā pasaulītē. Kā tad ka, katra pašvaldība uzturēs "profesionālus" klubus katrā sportaveidā. Nabagiem taču vajag izpriecas....
Diemžēl pēdējos 20 gadus situācija bijusi tāda, ka pašvaldība ar lielāko prieku ir bijusi gatava sponsorēt šos profesionālos sportus. Tagad, kad ir beidzot jāpievērš uzmanība budžetam attapušies par to, cik daudz naudas aiziet, bet, protams, lielākoties pretī nekāda jēga pašvaldība neko nav saņēmusi.

Un tā retorika, ko pieminēja viesi par to, ka profesionālā komanda ir vajadzīga, lai bērniem ir motivācija trenēties attiecīgajā komandā ir sen pierādīta pretēji. Labs piemērs ir Liepājas komanda, kuras hokeja prieks ir sadalīts starp UPB un LP pašvaldību, bet beigu beigās komandā bija salasīti Baltkrievi, Krievi un spēlētāji ne-no-Liepājas....

Un Liepāja ir tikai viens no vairākiem piemēriem, kur Latvijas profesionālais sports aizmirst par vietējiem jauniešiem iegāžot visu budžetu ļoti vajadzīgajās "profesionālajās komandās"

     [+] [-]

, 2023-12-21 06:21, pirms 4 mēnešiem
diasporam taisnība, bet ir florbols, kurā gan novērojams liels lokālpatriotisms. Šajā sporta veidā lielā komanda ir šo bērnu dzinulis trenēties un reiz spēlēt sava reģiona komandā.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-21 09:11, pirms 4 mēnešiem
raitīc rakstīja: Njā, šie puiši dzīvo savā pasaulītē. Kā tad ka, katra pašvaldība uzturēs "profesionālus" klubus katrā sportaveidā. Nabagiem taču vajag izpriecas....
diezgan naivs komentārs..pašvaldības vadītājs iedod naudu PRO komandai.un tad menedžeris aiznes koferīti jau pašvaldības vadītājam...viss ģeniālais ir vienkāršs.
bet vai pilsētas iedzīvotājiem tā PRO komanda kaut ko atņem?stipri šaubos...
vai dod?-domāju ka daļai iedživotāju dod noteikti-tā ir iespēja apmeklēt vismaz puslīdz kvalitatīvas spēles..un arī bērniem kas sporto tas ir mērķis uz ko tiekties..
tā ka rezumējot šī shēma dod vairāk labuma nekā sliktuma..

     [+] [-]

, 2023-12-21 13:00, pirms 4 mēnešiem
visai bezcerīgi... Mums ir tikai daži privāti uzņēmumi, kas var un grib ieguldīties sporta klubos. Valsts uzņēmumi, valsts SIA un AS, kā arī pašvaldības un pašvaldību uzņēmumi no prof sporta vispār jātur pa gabalu, savādāk rezultāts būs Valsts mežu apmaksāta ātrumlaivu komandas dalība miljonāru Dubajas kausa izcīņā, jau ir tāda pieredze. Vai spiningošanas komanda pč Kanādā. Vietējie klubi var turēties tikai uz uzņēmumu lokālpatriotismu. Vai, otrs variants, par kuru bieži piemirst, poteniālo sponsoru bērnu vai radinieku dalība kādā konkrētā komandā. Piemērs, Ķirsona mazdēlam speciāli uzčinītā komanda LV ]cempionātam. Bet šis variants nav ilgtermiņa. Izcils retums ir Kurbads - bez pašvaldības atbalsta, balstoties uz bērnu vecāku maksājumiem , dažiem atbalstītājiem un prasmīgu saimniekošanu lēnām iet uz to, lai spētu uzturēt klubu ar minimālām piemaksām no sava uzņēmuma. Bet tā komandu sporta klubi tiks uzturēti tikai no bērnu piramīdas iemaksām plus dažiem vietējās pilsētas vai pagasta uzņēmumiem. Ar mūsu dzīves līmeni un iedzīvotāju skaitu biētes, suvenīri utt ir utopija.

     [+] [-]

, 2023-12-21 13:34, pirms 4 mēnešiem
Kā redzams. tad tie spēcīgie vietējie pro čempionāti(es runāju par mazām valstīm)- neko īpaši neveicina!
Labākie futbolisti, basketbolisti, hokejisti tāpat būs pieprasīti ārzemēs, ja mēs skatamies uz Horvātiju, Slovēniju, Latviju!

Savukārt mūsdienās visus NHL, NBA, visas futbola līgas var noskatīties kad un kur gribi! Visus izlašu čempionātus, junioru čempionātus!

     [+] [-]

, 2023-12-21 13:40, pirms 4 mēnešiem
Augsta līmeņa pro čempionāti ir domāti lielu pilsētu un aglomerāciju izklaidēm, bet tāda ir tikai Rīga(Pierīga)!
Baltijā tādas ir tikai 4 vietas!
Tādā Vācijā, ASV tādu vietu ir simtiem!

Labāk to naudu reģionos ir vispirms jāiegulda labu darbavietu izveidei, ne leģionāru algošanai!