Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Bērziņš lieliski pabeidz PK 2.posmu šorttrekā, 1500m izcīnot 11.vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bērziņš lieliski pabeidz PK 2.posmu šorttrekā, 1500m izcīnot 11.vietu
Reinis Bērziņš. Foto: ISU

Šodien Japānas pilsētā Nagojā Pasaules kausa otrajā posmā šorttrekā 1500m distancē ļoti atzīstami pusfinālā cīnījās jelgavnieks Reinis Bērziņš, kurš iekļuva B finālā un izcīnīja 11.vietu.

Lai arī mūsējie šodien startēja vairākas reizes, tomēr galvenā Latvijas šorttreka līdzjutēju uzmanība bija vērsta uz vīriešu pusfinālu 1500m, kur starp labāko 21 šorttrekistu 85 dalībnieku konkurencē bija iekļuvis Reinis Bērziņš, pārvarot pirmās divas kārtas.

Pusfinālā šorttrekisti bija sadalīti trijos slidojumos par septiņi katrā, finālā tiekot labākajiem septiņiem (katra slidojuma pirmie divi plus viena trešā vieta pēc laika – aut.piez), bet nākamajiem septiņiem iegūstot tiesības startēt B finālā par 8.-14.vietu. Reinis aizvadīja ļoti labu slidojumu, beigās tikai pāris centimetrus aiz itāļa finišējot 5.vietā. Tā kā trijniekā tikušais mājinieks japānis saņēma sodu, tad Bērziņš tika ierindots kā ceturtais, kvalificējoties B finālam.

Mazajā finālā pasaules čempionāta 8.vietas ieguvējs no Jelgavas ļoti atzīstami cīnījās, ilgu laiku turoties trešajā vietā, bet beigās finišēja ceturtais, kas kopvērtējumā deva 11.vietu, lieliski pabeidzot Pasaules kausa otro posmu. A fināls sanāc amizants, jo no paša sākuma kā “raķete” aiznesās Konfortola, kam pārējie neizrādīja vēlmi sekot, līdz ar to itālis svinēja uzvaru, pārējos apsteidzot vairāk nekā par apli.

Roberts Krūzbergs savā ceturtdaļfināla slidojumā bija ieguvis trešo vietu un kopējā vērtējumā uzrādījis 22.rezultātu, ierindojoties tieši aiz pusfināla robežas un nedaudz nepaveicoties tikt tālāk no 3.vietām ar laiku. Tāpēc ventspilnieks 1500m cīnījās slidojumā par 22.-28.vietu. Krūzbergam diemžēl nācās saņemt sodu un ierindotam kā pēdējam, līdz ar to kopumā ieņemot 28.vietu.

Vēlāk abi mūsējie startēja vienā slidojumā 500m distancē, cīnoties par 26.-30.vietu. Ļoti līdzīgā cīņā par uzvaru mūsējie Krūzbergs ar Bērziņu aiz amerikāņa ieguva otro un trešo vietu, tādējādi ventspilniekam kopējā ieskaitē iegūstot 27., bet jelgavniekam 28.vietu.

Rītdien Krūzbergs cīnīsies 1000m par 26.-30.vietu.