Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs izcīna astoto vietu Eiropas čempionāta 1000 metru distancē

Andrejs Siliņš

Krūzbergs izcīna astoto vietu Eiropas čempionāta 1000 metru distancē
Roberts Krūzbergs (pa labi). Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs svētdien Ungārijas pilsētā Debrecenā izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionāta 100 metru distancē.

Sacensības 1000 metros sākās piektdien, kad Krūzbergs priekšsacīkstēs savā slidojumā finišēja pēc vienas minūtes un 30,881 sekundēm, kas slidojumā deva otro vietu un ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Reinis Bērziņš citā slidojumā palika trešais, no vietas ceturtdaļfinālā atpaliekot par 0,183 sekundēm.

Svētdien ceturtdaļfinālā Krūzbergs ar vienu minūti un 27,822 sekundēm savā slidojumā bija otrais un izcīnīja ceļazīmi uz pusfinālu. Tajā viņš par 0,352 sekundēm uzlaboja savu rezultātu, bet slidojumā palika trešais, kas deva vietu B finālā. No slidojuma pirmā divnieka jeb A fināla viņš atpalika nieka 72 sekundes tūkstošdaļas.

B finālā par septīto vietu sacentās tikai Krūzbergs un Izraēlas šorttrekists Vladislavs Bikanovs. Pēc vienas minūtes un 37,646 sekundēm finišēja sāncensis, bet Krūzbergs viņam zaudēja 68 sekundes tūkstošdaļas.

Bērziņš svētdien slidojumos par vietām savā grupā bija pirmais un uzrādīja labāko rezultātu no ceturtdaļfinālā netikušajiem sportistiem, kas deva 21.vietu.

Jau ziņots, ka 500 metros Bērziņš izcīnīja 13.vietu, bet Krūzbergs bija 16.vietā. Arī trīsreiz garākā distancē Krūzbergs bija 16.vietā, bet Bērziņš ieņēma 28.pozīciju. Katrā distancē startē nedaudz vairāk par 40 šorttrekistiem.

Latvijas kvartets ar R.Krūzbergu, Bērziņu, Kārli Krūzbergu un Endiju Vīgantu piektdien piedalījās arī 5000 metru stafetē, kur pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā finišēja otrie aiz krieviem, kas būtu devis vietu pusfinālā. Tiesa, Latvija tika sodīta par bloķēšanu ar roku, kamēr trešā vietā finišējusī Polija saņēma sankcijas par nepareizu stafetes maiņu, tādējādi latviešiem pusfināls gāja secen.

Sacensībās sievietēm 16 gadus vecā Anna Jansone labāko rezultātu sasniedza 1000 metros, kur bija 24.vietā, bet pārējās divās distancēs latviete bija ceturtajā desmitā.

Aizpērn Drēzdenē Eiropas čempionāta sacensībās 1000 metros bronzu izcīnīja Roberto Puķītis, kurš savas šorttrekista gaitas ir noslēdzis.

Izmantotie resursi:
LETA