Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Latvijas šorttrekisti visās distancēs iekļūst PK posma ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas šorttrekisti visās distancēs iekļūst PK posma ceturtdaļfinālā
Roberts Krūzbergs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš sākuši dalību Kazahstānas pilsētā Almati notiekošajā Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā. Krūzbergs iekļuva ceturtdaļfinālā 500 un 1000 metros, bet Bērziņš 500 un 1500 metros.

• Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā pirmais uz starta stājās Roberts Krūzbergs, startējot 500 metru pirmajā kārtā. Lai to pārvarētu un iekļūtu ceturtdaļfinālā, vajadzēja slidojumā iekļūt starp diviem labākajiem. Latvietis pēc starta uzreiz izvirzījās vadībā, tad sev priekšā palaida korejieti Janu Sunvo, spēja vadību atgūt, bet finiša taisnē pārāks tomēr bija korejietis. Krūzbergs uzstādīja laiku 41.951 sekundes, ierindojās otrajā vietā un kvalificējās ceturtdaļfinālam, kas paredzēts sestdien, plkst. 10:13.

• Vēlāk Krūzbergs startēja arī 1000 metru sacensībās, kur iekļūt ceturtdaļfinālā arī varēja vien divi ātrākie šorttrekisti no katra slidojuma. Latvietis aizvadīja ļoti pārliecinošu slidojumu, uzreiz izvirzoties vadībā un to nezaudējot līdz pat finiša līnijas šķērsošanai ar laiku 1:24.003 minūtes. Ceturtdaļfinālā Krūzbergs startēs svētdien, plkst. 10:40.

Reinis Bērziņš vispirms piedalījās 1500 metru sacensību ceturtdaļfinālā. Sacensību pirmajā pusē risinājās taktiskā cīņa, lielākoties vadībā atrodoties latvietim. Tad cīņā iesaistījās korejietis Lī Donhjuns, kā arī nīdelrandietis Friso Emons. Bērziņam izdevās pārspēt un atstāt aiz sevis Dienvidkorejas šorttrekistu, bet slidojumā uzvarēja Emons. Tādējādi Bērziņam izdevās kvalificēties pusfinālam, kas paredzēts sestdien, plkst. 10:58.

• Pirmo sacensību dienu Bērziņš noslēdza ar startu pēc skaita otrajās 500 metru sacensībās. Latvietis kopā ar ķīnieti Jučenu Žonu uzreiz aizsteidzās prom no pārējiem konkurentiem, principā jau garantējot tikšanu ceturtdaļfinālā. Īrijas un Ukrainas pārstāvji nebija konkurenti un tika apsteigti par vairāk nekā apli. Tikmēr cīņā par uzvaru Bērziņam izdevās beigās apsteigt ķīnieti, finišējot pirmajā vietā ar laiku 41.428 sekundes. Ceturtdaļfināls paredzēts svētdien, plkst. 10:13.

• Pasaules kausa izcīņai šorttrekā iespējams sekot līdzi ISU YouTube kanālā.