Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Bērziņš 1000 metru finālā saņem dzelteno kartīti un tiek ierindots 44. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bērziņš 1000 metru finālā saņem dzelteno kartīti un tiek ierindots 44. vietā
Reinis Bērziņš. Foto: AP/Scanpix

Dalību Eiropas čempionātā šorttrekā noslēguši visi trīs Latvijas šorttrekisti. Noslēdzošajā dienā latvieši sacentās 1000 metru distancē, Annai Jansonei ieņemot 26. vietu, Robertam Krūzbergam 12. vietu, bet Reinim Bērziņam pēdējo - 44. vietu, neskatoties uz iekļūšanu finālā.

• Pirms vīriem 1000 metru distancē startēja Anna Jansone, kura caur divām kārtām centās iekļūt ceturtdaļfinālā. Jansone labi sāka pirmās kārtas slidojumu, četrus apļus esot līdere. Tad viņu apsteidza divas konkurentes, bet latviete palika cīņā par vienu no divām vietām nākamajā kārtā. Finišā Jansonei tomēr neizdevās pārspēt konkurentes no Ukrainas un Slovākijas, paliekot trešajā vietā un noslēdzot sacensības 26. vietā.

• Tikmēr Reinis Bērziņš uzsāka vīru 1000 metru sacensību ceturtdaļfinālu, startējot pirmajā slidojumā. Lai tiktu pusfinālā vajadzēja iekļūt starp diviem labākajiem sešu slidotāju konkurencē. Latvijas šorttrekists pēc starta izvirzījās pirmajā pozīcijā, bet tad uz brīdi to zaudēja. Teju trīs apļus pirms finiša Bērziņš nokļuva starp diviem konkurentiem, sadursmes rezultātā piedzīvojot kritienu. Pēc slidojuma šo situāciju izvērtēja tiesneši, par vainīgo atzīstot vācieti Jangunu Ben Jungu. Tā rezultātā gan Bērziņš, gan itālis Tomass Nadalini tika iecelti pusfinālā.

• Roberts Krūzbergs startēja trešajā slidojumā vēl ar četriem konkurentiem. Latvieti pēc starta nonāca pēdējā pozīcijā, bet tas nāca par labu, jo divi konkurenti priekšā krita, kamēr Krūzbergs izvairījās. Pēdējos trijos apļos latvietis parādīja savu meistarību, apsteidza vispirms vienu, bet pēc tam arī otru konkurentu, finišējot pirmais un arī iekļūstot pusfinālā.

• Pusfinālā abi Latvijas šorttrekisti slidoja vienā slidojumā, cīnoties par divām vietām finālā. Pirmajos apļos labāku pozīciju centās ieņemt Bērziņš, bet tas līdz galam neizdevās. Lielāko daļu distnaces viņš pavadīja ceturtajā pozīcijā. Tikmēr labāko divu sportistu vidū atradās Krūzbergs. Teju divus apļus pirms finiša viņš piedzīvoja kritienu pēc sadursmes ar beļģu sportistu, bet šo epizodi vēl izskatīja pēc slidojuma, kura finišā Bērziņš izrāva otro vietu, ko tam deva vien fotofinišs. Tiesneši pārkāpumu nesaskatīja, Krūzbergam paliekot bez laika un sacensības noslēdzot 12. vietā.

• Tikmēr Bērziņš iekļuva A finālā, kurā uz pusi īsākajā distancē vakar izcīnīja bronzu. Pēc starta Bērziņš izvirzījās pirmajā vietā, bet sešus apļus pirms beigām viņu apsteidza Nīderlandes pārstāvis Jens van Tvauts. Trīs apļus pirms fifniša beļģis Stijns Desmē apsteidza Bērziņu, bet itālis Pjetro Zīgels mēģināja izmantot šo situāciju un sadūrās ar latvieti, zaudējot līdzsvaru un izstājoties no tālākas cīņas. Pirms pēdējā apļa ar Bērziņu sadūrās arī Furkans Akars no Turcijas, izslēdzot latvieti no cīņas par godalgu. Par Eiropas čempionu kļuva beļģis Stijns Desmē, kurš sīvā cīņā pārspēja Jenu van Tvautu.

Abas sadursmes finālā izskatīja tiesneši, piešķirot Bērziņam dzelteno kartīti par pārkāpumu abās epizodēs. Līdz ar to Bērziņš tika klasificēts nevis piektajā, bet gan pēdējā - 44. vietā.

Eiropas čempionāts šorttrekā, 1000 metri vīriešiem, Fināls

VietaSportistsRezultāts
1.S.Desmē (BEL)1:27.652
2.J.van Tvauts (NED)1:27.785
3.F.Akars (TUR)1:34.780
4.P.Zīgels (ITA)1:44.440
5.R.Bērziņš (LAT)YC